Gina -> RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo (25.12.2005 11:20:35)
|
Uf, dobro da te ni poparilo! Saj so ti že punce napisale, ampak vseeno - para mora ven, preden odpreš lonec, oz se mora lonec toliko ohladiti, da ti ne puhne vse ven - vate! Jaz kuham vse življenje v ekonomu. Imam takega navadnega. Pravzaprav dva, ker včasih dve reči kuham v ekonomu, npr. pire in juho. Imela sme svoje čase tudi tistega od AMC posode, samo sem ga putila bivšemu, ker je bil slabši kot so navadni ekonom lonci.. Povsod je enako. Ali ga daš pod mrzlo vodo, da pade pritisk, ali pa pritisneš gumb, za sprostitev pare. Še nikoli nisem srečala lonca, ki bi mu pritisk padel v 5. sekundah, še če ga daš pod vodo ne. Kako delujejo tisti novi lonci, ki so v reklami, pa nimam pojma, ker se mi zdi fizikalno nemogoče tak lonec takoj odpreti, ne da bi te poškodoval. Govejo juho kuham jaz 3/4 ure do max 1 uro, če je meso zmrznjeno. Šteje čas od trenutka, ko začne piskati, vreti. Saj bo šlo, boš videla, samo navadit se moraš. Ekonom lonci so enkratna stvar, jaz jih še na morje v prikolico s seboj vlačim. Tako zelo so praktični.
|
|
|
|