|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
25.4.2012 21:04:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 7:41:15   
gondola
Vem, da je prekmurska gibanica nekaj posebnega, ampak jaz spečem velikokrat en tak približek, vsaj mislim, da je, reče se pecivo na suhohttp://www.kulinarika.net/recepti/1426/sladice/pecivo-na-suho-/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 8:03:53   
mojamura
http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 8:26:24   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna



mmmmmmmmmmmmmmmmm.... joj... kar voham jo.... njami... user posted image user posted image user posted image user posted image

metulj333... jaz se nekako naslanjam na tale recept http://www.kulinarika.net/recepti/12919/sladice/prekmurska-gibanica-moja-/ ... itak pa po občutku skrenem s poti in delam po svoje... testo uporabljam kupljen, pri cukru sem tudi bolj previdna...

joj, babe... zdaj bom pa cel dan sanjala o gibanici...

< Sporočilo je popravil 3jeMi -- 26.4.2012 8:27:17 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 9:28:00   
Paštetka
jaz krhko testo naredim, potem pa kupim liste vlečenega testa, ki so zaviti v rolo in jih samo gor polagam.

tako je zelo hitro narejena.

Paziti moraš le, da lepo enakomerno zalivaš, sploh plast maka, ker bo drugače suha. Pa na robove in kote ne pozabi pri zalivanju. jaz to počnem z žlico, ker je bolj enakomerno.

In tam v zgornjem receptu, ko piše, da prepikaš, jaz je nič ne prepikam, ampak na zgornjo plast testa z nožem naredim zareze kakor bodo šli kosi.
PRi nas delamo kockaste gibanice, zato zarežem zg. plast kot šahovnico. Pazi, da ne boš delala prevelikih kosov, ker je gibanica fajn nasitna in bo ostalo preveč ostankov pri enem kosu.

Kar gibanice ne pojemo, jo pa dam v zmrzovalnik in potem samo v mikrovalovki odtalim.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 26.4.2012 9:33:40 >

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
26.4.2012 9:32:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 9:34:26   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

Paštetka - recept za tvoje krhko testo, prosim user posted image


naredim kot testo za navadne piškote.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 9:36:12   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna



mmmmmmmmmmmmmmmmm.... joj... kar voham jo.... njami... user posted image user posted image user posted image user posted image


joj, babe... zdaj bom pa cel dan sanjala o gibanici...


jaz pa imam še par kosov v zmrzovalniku user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 9:42:31   
Paštetka
aja, še to.
ker ima vsak različne te pekače, ti mogoče količina v receptu ne bo štimala.

gibanica je zelo enostavna.

Jaz jo delam na pamet. To pomeni, da vzamem globok pekač (najboljše, če imaš takega, ki se mu snamejo stranice). kupim mak, skuto orehe, naribana jabolka.
in potem direkt iz vreč sipavam na testo, da mi ne ostaja ali zmanjka količina sestavin. in potem npr. na plast maka ali orehe, ... posipam sladkor, vanili...
tako ne rabiš vse supaj delat, ker ti zna precej ostati ali zmanjkati glede na pekač. tako, ti pa sestavine lepo v vrečki ostanejo.
Debelino plasti pa tudi naredim po občutku. nekje od 3-4 mm. Skuta in jabolka pridejo malo višja seveda.

Uporabim pa RAma margarino in si jo tudi sproti topim.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 26.4.2012 9:43:22 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
26.4.2012 9:46:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 10:33:30   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
naredim kot testo za navadne piškote.


user posted image  recept, pliz user posted image  ne pecem piskotov spljoh user posted image  ce ga imas kje pri roki (oz. v glavi), da te ne mucim user posted image


Jaz sem jo glih včeraj delala, po receptu kot pašteta, itakuser posted image . Mi vedno dajemo suh mak in suhe orehe in potem v plehu zalivamo s sametano in stopljeno margarino.... tako je delala naša prekmurksa babica in tega s edržimo. V mak in orehe dam vanili, sladkor, lahko malo limonine lupine in premešam, potem ap to mešanico dajem na testo in z žlico zalivam. Orehe (še raje dam mlete mandlje in lešnike) z oljem manj, ker so mastni, skuto manj, ker je že itak sočna, mak pa kar fajnuser posted image V skuto pa dam vanili, sladkor, limonino lupino, čist mal cimeta.

Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od okauser posted image . jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebiuser posted image , kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine

Pri gibanici ne smeš šparat, pač je kalorična bomba, ampak edino taka je dobrauser posted image . In ja mali kosi so zakon, jaz sem včeraj narezala 3,5x3,5 cm kvadrate

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.4.2012 10:34:54 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 10:46:11   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=50&id_informacija=245


pazi, da ne bo premastna



mmmmmmmmmmmmmmmmm.... joj... kar voham jo.... njami... user posted image user posted image user posted image user posted image


joj, babe... zdaj bom pa cel dan sanjala o gibanici...


jaz pa imam še par kosov v zmrzovalniku user posted image



packa user posted image user posted image user posted image user posted image

danes v to temo ne zaidem več user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 11:19:44   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od okauser posted image . jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebiuser posted image , kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine



Maslo pozabla omentuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 11:41:11   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od okauser posted image . jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebiuser posted image , kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine



Maslo pozabla omentuser posted image


točno tako. od oka. Ne morem napisati recepra, ker je od oka, odvisno kakšna velika jajca imam user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 12:50:24   
mojamura



IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


Za piškotno testo pa nimaš kaj zgrešit, delam kar od okauser posted image . jajce, vanili, sladkor, moka, mal pecilnega in mleko po potrebiuser posted image , kaj v pomoč? Na netu najdi navadni piškoti recept, če rabiš točne količine

 

Maslo pozabla omentuser posted image


točno tako. od oka. Ne morem napisati recepra, ker je od oka, odvisno kakšna velika jajca imam user posted image




paštetka, do zdaj sem bila 100%, da ti nimaš jajc user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 12:58:32   
Paštetka
teoretično gledano, jih res nimam, praktično jim pa imam,glede na to, da jih skoraj vsak dan imam v rokahuser posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 26.4.2012 12:59:27 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
26.4.2012 14:20:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
26.4.2012 14:22:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 14:43:54   
josephine27
joj se mi kar sline cedijouser posted image

_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 15:43:42   
Paštetka
Metulj, jaz tudi delam 3,5 x3,5 . Ne rabiš modela. Povrhu z nožem potegneš oz. režeš zgornjo plast testa, preden daš v pečico. Potem jih pečene tudi lažje režeš.
Me veseli, da je kolo dobro. Kmalu bom prodajala še drugega shwina, za deklico če ga rabišuser posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 17:26:41   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
...(še raje dam mlete mandlje in lešnike)...


oooo, hudooo!!! kaka dobra udeja! a si probala kdaj s pistacijami, vi jih imate tud neslane, a ne?

...3,5x3,5 cm kvadrate


u, dobra ideja, bm tud jz male naredila. kje si pa nasla 3,5 x 3,5 centi majkemi, a mas model user posted image


Lešniki ali mandlji so boljši že zaradi arome, in predvsem če ima kdo zgago, ker orehi znajo bit hudičuser posted image . Poleg tega so manj grenki kot orehi. Celo če moraš kupit orehe, so več ali manj že žaltavi- grenki.

Pistacije pa mi ne potegnejo, ne vem, nisem nek hudi ljubitelj. Poleg tega pol več ne bi bila prekmurska ampak grška gibanicauser posted image

Če pa je 3 cm premalo, 4 pa preveliko, pa je glih nekje na sredini ravno pravuser posted image user posted image . Saj nisme šla merit, sem kar tak od oka spet vzelauser posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
26.4.2012 21:35:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
26.4.2012 21:52:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 22:03:06   
Paštetka
Ne razumemuser posted image kako misliš, da si mazala orehe in mak? user posted image
Pa saj sem ti napisala, da se orehi in mak vsipajo na testo. Suhi. Potem pa z žlico polivaš margarino in potem še smetano na mak in orehe. To polivaš zato,ker je drugače gibanica suha in ni za jest.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prekmurska gibanica...
26.4.2012 22:05:31   
Paštetka
Pa še napisala sem ti kako delaj, da ti ne zmanjka ali ostane preveč materijala user posted image user posted image user posted image

Slabo berešuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?