|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
7.8.2005 8:53:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Krstiti otroka-da ali ne?
7.8.2005 8:57:01   
looney
Ti ne rabiš nobenih zakramentov, pri nas je bilo pomembno samo to, da sva oba krščena.
Zakramente sta mogla imeti samo boter in botrica.
Tudi midva nisva bila takrat poročena, pa sva jo krstila.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala lp:rozica:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.8.2005 8:58:43   
Junc
In kaj naj bi otrok imel od krsta??? Sam mam vse zakramente in nisem dal svoje ljube duše krstit. Če se bo hotla naj se kr sama gre, ko bo dost stara in se bo sama odločala za te traparije.

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2005 9:04:59   
tesa
Po njihovih pravilih kao moraš biti cerkveno poročen.
Ampak res marsikateri župnik vseeno spelje krst.
Midva nisva cerkveno poročena pa sem prvo hči brez problemov krstila. Pri drugi pa se je zataknilo
in so tko komplicirali, da me je minilo.
Zdaj pa se spet da; ponekod.
Odvisno kje.
Nezakonito pa to sigurno ni. Je le dobra volja župnika.

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2005 9:07:17   
Junc
Potem je od dobre volje župnika odvisno ali bo otroku odpuščen izvirni greh :)-:)-:)-:)-
Krščanska vera ga pa pihne

Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2005 9:08:38   
miševi
Ti ne rabiš nobenega zakramenta. Tudi ni treba, da si poročena. Važno je, da sta boter in botrica z vsemi zakramenti.

Tako je bilo pri sestri (fant brez zakramentov, neporočena), pa so ji hčerko brez problema krstili...

Neposredna povezava do sporočila: 6
7.8.2005 9:09:40   
eva1
Moj :love: nima nobenega takramenta, jaz vse-otrika bova dela krstiti, pa ni noben problem-edino botra more imeti zakramente in če je poročena, mora biti tudi crkven !

Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
7.8.2005 9:09:46   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 8
7.8.2005 9:10:14   
eva1
Aja pa tut midva nisva poročena...živiva na koruzi!

Neposredna povezava do sporočila: 9
7.8.2005 9:11:23   
tinaaja
junc, saj ni treba tega v nic dajat, ce tebi nic ne pomeni, nekaterim pa... Meni nekaj pomeni, pa nisem vsako nedeljo pri masi in gorec vernik. Moj tudi ni veren, ampak bova najinega otroka sigurno dala krstit, ker meni to veliko pomeni.
Meni so cerkveni prazniki in obicaji kot je kristnekaj zelo posebnega, nekaj kar me spominja na otrostvo in si zelim, da bi moji otroci bili delezni tega. Moj :love: nima nic proti.

Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2005 9:11:44   
Anonimen
V Tuncah V Kamniku župnik nič ne komplicira na za eno ne za drugo.
Če otroka ne misliš naprej vzgajati v tem duhu krst nima pomena.To je moje mišljenje.

Neposredna povezava do sporočila: 11
7.8.2005 9:22:10   
miševi
Bubabaya, ti ne rabiš biti niti krščena.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
7.8.2005 9:26:56   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 13
7.8.2005 9:55:03   
Marogica
Rada bi dodala svoj piskrček k tej temi.
Meme moti pri RKC samo to, da te krstijo kot dojenčka, in ti ne dajo možnosti, da bi se kot odrasel človek lahko zavestno odločil, kaj si želiš, kakor tudi pri ostalih stvareh.
Kot se vedno poudarja je vera osebna odločitev. V primeru krsta se z tem pač ne strinjam.

Neposredna povezava do sporočila: 14
7.8.2005 10:05:13   
Maček Muri
Za krst dojenčka se odločijo starši, ne RKC. Torej je "krivda" njihova. Vsaj jaz si tako razlagam. Se mi zdi pa hecno, da eni župniki komplicirajo, eni ne, en bi ti naredil kar na horuk vse zakramente...
Dlje se v tej debati ne bom spuščala, ker se bičajno začne kreg, če se ne strinjaš z mnenjem tistih, ki navijajo za krst. Pa se mi ne da.

Neposredna povezava do sporočila: 15
7.8.2005 10:33:00   
SanjaS
očitno se zapletamo versko-ateistične debate... Zdi se, da je tvoj ZA krst in tebi je VSEENO? NO, če je temu tako je potem vseeno če jo daš krstit, al kako? Ne rabiš zakramentov za to. Botra rabita zakramente.
Celo poročila bi se lahko cerkveno. On bi bil lahko s tabo poročen tudi cerkveno, ti pa z njim samo civilno. Tko se je poročila ena kolegica in zgleda čist ok. Mislm kar se tiče samega obreda, pa tudi njegovi sorodniki so bili čist preč od sreče, k je blo zato vse tko k je treba.

Neposredna povezava do sporočila: 16
7.8.2005 10:49:41   
Anonimen
js nimam nobenih zakramentov, on vse razn poroke. js se nism hotla cerkveno poročit, k sreč on ni niti hotu. otroka nisva dala krstit, ker sem prepričana, da je vera osebna odločitev in naj se posameznik za neko vero odloči, ko je dovolj zrel za to, da jo razume in ve kaj mu prinaša in kaj odnaša. če se bo želela pri 18. npr sam krstit ji ne bom branila. prej je pa ne mislim ožigosat z nečem ki ji bo do nekdaj mem. men ni v lajfu nič manjkal brez krsta in cerkve.

lp, lara

Neposredna povezava do sporočila: 17
7.8.2005 10:53:20   
SanjaS
no, sem mal falila drugo stran odgovorov in pisala skor vse kar je že napisano...

Rada bi ti povedala pa svojo štorijo v zvezi z vero. Torej, bila sem v podobni situaciji kot ti, le da še nisva imela :duda:. Sva pa bila odločena, da se poročiva. Moj in njegova žlahta so si silno želeli cerkvene poroke, meni je bilo vseeno. Tko kot tebi. Zato sem pač kot popolna ateistka z izdelanim pogledom na svet in bistvo sklenila to zadevo raziskat na praktičen način. In sem hodila z dragijem 8 mesecev k župniku na neke vrste pripravo vsak teden po 2 uri.No in tam smo se imeli prav super. Pogovarjali smo se o zgodovini, odnosu vere do različnih zadev, npr. življenja v družini, odnosa med partnerjema, odnosa starši-otroci in zadeva je bila zelooo zanimiva. Tega kar sem tam izvedela nikjer ne bi izvedela tako zgoščeno.In mislim, da je zelo koristilo tudi mojemu:love:, ki o teh zadevah pač ne razmišlja. No, da ne bi preveč dolgovezila. Odšla sem h krstu, se poročila cerkveno in tudi nesla oba otroka h krstu.Hodim ob nedeljah v cerkev-občasno z družino. Pa ne zato, ker verjamem, da so vse stvari izrečene v cerkvi neizpodbitna resnica, ampak zato, ker se mi zdijo cerkveni obredi nekaj lepega in stalnega v današnjem podivjanem svetu in ker nam pomagajo da se za trenutek ustavimo in premislimo o nekaterih stvareh. Vera in njeni obredi so obvezojoči toliko kot si sami želimo in kakor jih razumemo... Zato ti priporočam da si ogledaš za kaj gre pri stvari, boš lahko mirno proti, če ti ne bo všeč, pa še lahko boš argumentirano rekla zakaj ti ni.

Neposredna povezava do sporočila: 18
7.8.2005 11:03:21   
SISI25
Jaz sem samo krščena, nisva poročena pa smo že dogovorjeni za krst.

Neposredna povezava do sporočila: 19
7.8.2005 11:19:30   
polona2
Midva sva koruznika, on nima zakramentov, hčer sva krstila brez težav, je pa res, da je zadeva odvisna od tolerance župnika, lp!

Neposredna povezava do sporočila: 20
7.8.2005 11:44:06   
SašaR
Sicer sem bolj na hitro prebrala vse poste, in nisem zasledila. Če nista cerkveno poročena, lahko krstiš samo prvorojenca, potem pa se zna zaplesti. nekateri župniki res proti plačilu krstijo tudi ostale otroke, vendar boš tega zelo težko našla.

Drgač bubabaya, bom pa jaz pred podobno odločitvijo čez pol leta, ko dobiva :duda:. Pri meni je pa tako, da tudi jaz nimam nobenega zakramenta, in nisem proti krstu (jaz sem si vedno želela hoditi v cerkev kot otrok, saj so vsi moji prijatelji hodili), :love: ima pa vse zakramente (razen poroke), in je proti krstu (otrok naj se odloči sam). Kakšna pa bo reakcija njegove družine, ti pa povem čez leto dni.
:zmeden2:

LP :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 21
7.8.2005 11:51:30   
Mirna*
Nimam nobenih zakramentov, :love: pa jih ima, pa ni cist nc vern. Se manj, kot jst. Koruznika. Ta malo sva krstila, zupnik je nekej hotel meni pamet solit, kaj to pomeni, odgovornost, vzgajanje v verskem duhu bla bla bla, ko pa sem mu povedala, da je moja zelja, da se krsti in ne :love:, je bil pa tiho.

Neposredna povezava do sporočila: 22
7.8.2005 12:44:50   
smrka
Krstiti otroka da ali ne???? Glupo vprasanje.

Neposredna povezava do sporočila: 23
7.8.2005 12:45:37   
teta beta
Seveda se lahko krsti otroke neporočenih staršev, kako pa so včasih reševali probleme nezakonskih otrok. Hudiča, kaj niste brali Samorastnikov?! :)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
7.8.2005 17:13:27   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?