SanjaS -> Krstiti otroka-da ali ne? (7.8.2005 10:53:20)
|
no, sem mal falila drugo stran odgovorov in pisala skor vse kar je že napisano... Rada bi ti povedala pa svojo štorijo v zvezi z vero. Torej, bila sem v podobni situaciji kot ti, le da še nisva imela :duda:. Sva pa bila odločena, da se poročiva. Moj in njegova žlahta so si silno želeli cerkvene poroke, meni je bilo vseeno. Tko kot tebi. Zato sem pač kot popolna ateistka z izdelanim pogledom na svet in bistvo sklenila to zadevo raziskat na praktičen način. In sem hodila z dragijem 8 mesecev k župniku na neke vrste pripravo vsak teden po 2 uri.No in tam smo se imeli prav super. Pogovarjali smo se o zgodovini, odnosu vere do različnih zadev, npr. življenja v družini, odnosa med partnerjema, odnosa starši-otroci in zadeva je bila zelooo zanimiva. Tega kar sem tam izvedela nikjer ne bi izvedela tako zgoščeno.In mislim, da je zelo koristilo tudi mojemu:love:, ki o teh zadevah pač ne razmišlja. No, da ne bi preveč dolgovezila. Odšla sem h krstu, se poročila cerkveno in tudi nesla oba otroka h krstu.Hodim ob nedeljah v cerkev-občasno z družino. Pa ne zato, ker verjamem, da so vse stvari izrečene v cerkvi neizpodbitna resnica, ampak zato, ker se mi zdijo cerkveni obredi nekaj lepega in stalnega v današnjem podivjanem svetu in ker nam pomagajo da se za trenutek ustavimo in premislimo o nekaterih stvareh. Vera in njeni obredi so obvezojoči toliko kot si sami želimo in kakor jih razumemo... Zato ti priporočam da si ogledaš za kaj gre pri stvari, boš lahko mirno proti, če ti ne bo všeč, pa še lahko boš argumentirano rekla zakaj ti ni.
|
|
|
|