|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
8.7.2005 10:13:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 10:22:10   
Tiamo
Jutro bubabaya, vidim da si še v enem kosu :sloncek::sloncek:

Upajmo, da je Jessy tudi in da se nam bo kmalu javila.

Ti pa lepo počivat, miruj in zdrži še kakšen teden ali dva.

No, kako zgledajo popadki?

Lp Tia74

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
8.7.2005 10:30:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 10:32:35   
Tiamo
Se pravi nič kaj takega, zgrešit se jih pa ne da.
:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 10:54:25   
violinski
Jutro, dekleta.

Bubabaya, če se ti začne, ti kar rešilca kliči, nič ne čakaj in išči staršev, sosedov in dragega - vseh samo obvesti, da greš, dragemu pa reci naj ne hodi domov, pote, ampak naj leti kar direkt v porodnišnico. Tudi ti se boš bolje in bolj varno počutila. Res.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 10:55:40   
Kety
Pisuka, jaz imam ze od vceraj skoz neki trd trebuh. Prov smotan obcutek, pa v krizu me boli, se posebej ce se ulezem.:zmeden::zmeden::zmeden:

Jaz prav gotovo se ne morem - NE SMEM bit na vrsti saj ima PDP sele 27.8. Joj, Avgustovke, upam, da nisem tud jaz zapadla v to evforijo popadkov! Pregled mam sele cez 20 dni! Pa mali je se vedno z glavo navzgor!!

LP Kety

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 10:56:06   
Jessy
He,he...še smo v enem kosu! :bravo::bravo::bravo:

Me po včerajšnjih popadkih še nič ni matralo! Sem brala v reviji, da so to lažni popadki in da je možno, da jih pride kar nekaj na kupu, potem se pa ob počivanju stvar umiri! Pa da se pri lažnih popadkih ne odpiraš!

V glavnem, jaz samo še na ta porod mislim in vedno mi gre po glavi najhujši scenarij, da kaj, če se slučajno zatakne pri glavici in le-ta ne bo hotela na dan tako hitro, kot bi bilo treba?!?!? PANIKAAA!!! Bom poskušala vse veze uporabit, da bi bil CR. Upam, da nam uspe se dogovoriti! Skrbi me teža otroka, ker če je nameril 2900g včeraj, jih ima danes lahko tudi 3200g, ker so odstopanja pri teh meritvah +/- 10%. Mi kar dviguje pritisk, ko začnem misliti na to!

Drugače se pa okrog nas tudi vsi veselijo dojenčka in bi ga radi že kar imeli! Jih je prav luštno opazovat!

Držmo pesti, da ti otročički počakajo še kak teden ali dva tam, kjer so zdaj!

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:01:08   
hugolina
Ha, ha Kety, mislim da je to vse skupi mal psiha. Sej je pri meni isto zadnje par dni, pol pa še berem, da bo šlo pri nekaterih kmal zares, me pa še bolj začne stiskat. Ampak mislim da imava midve pa res še čas :zmeden2:. Upam no, ker malček je pa še prezgodaj. Tam konec meseca se bova pa mogoče tud začele ubadati s temi problemi.
Ampak.... upajmo na najbolje. Za vse nas.
Jessy me veseli, da si zaenkrat še v enem kosu. Pa čim manj se obremenjuj, saj so zato možje v belem tam, da ti bodo pomagali. Ne smeš mislit na "možne težave", ampak na to da bo vse uredu. In tudi bo :angel::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:04:34   
miševi
Pozdravljene avgustovke!!!

Sem vesela, da sta bubabaya in Jessy še vedno v enem kosu :bravo::bravo::bravo:. Pridno počivajta, da še nekaj časa zdržita in ne pobegneta med julijke. Sem pa na sosednjem forumu prebrala, da je rodila :nosecka:, ki je imela rok 8.8. Torej se naš čas počasi zares pričenja:)-.
Jessy, vem, da te skrbi za :duda:, toda ne premišljuj cel dan o tem. Bolj boš "zategnjena", slabše bo. Če tako čutiš, se res zmeni za CR (UZ res "laže" glede kg). Če pa ne boš uspela in boš vseeno "doživela" naravni porod, se pa res sprosti, ker psiha vpliva tudi na dogajanje tam spodaj, na odpiranje, pa še na :duda:... Vem iz lastnih izkušenj, ker sem bila prvič pravi panik.
Tia, upam, da ti bo uspelo sestaviti baldahinček;).
Hugolina, glede na to, da si danes oddala papirje - ali so ti vzeli tudi tiste za nego in varstvo otroka ali so ti rekle, da jih prinesi po porodu. Aja, pa še to - za očetovski dopust je pa dovolj, če jih on nese 1 dan preden nastopi ta dopust, kajne?

En "lep" deževen pozdravček:rozica:.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:14:22   
hugolina
Uf, jest sm zdele raje kr tuki potuhnjena, ker moj :love: ful neki pizdi - namreč se je lotil posteljice. Bolje da ga kar pri miru pustim, da ne bom še jaz deležna kakšne lepe besede :) Očitno mu ne gre vse tako kot je treba8).

Ja Miševi, si imela čist prav. Vzela mi je samo liste za porodniški dopust :(, vse ostalo bo treba prinesti potem ko se :duda: rodi. Očitno še ne bo konec tega skakanja sem pa tja.
Za očetovski dopust je pa dovolj ja 1 dan prej, preden ga začne koristit.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:18:20   
Jessy
Sem dobila odgovor dr. Pušenjaka o tem, koliko pridobi otrok na teži! Zdaj vem, da me je moj G le "tolažil" z včerajšnjimi podatki oz. če predvideva, da rodim v roku enega tedna, potem bi njegove napovedi lahko veljale.

Kopiram odg. dr. Pušenjaka:
Spoštovani,

koliko bo plod še pridobil v nalsenjih 4 tednih ne vem, lahko pa se vrti med 400 in 800g. Pri porodu v medenični vstavi se pritiska že ob porajanju zadnjice ploda, tako kto pri glavični vstavi ob porajanju glavice. SE pa seveda pri medenični vstavi najprej rodijo zadnjica in nožici hkrati, nato trup in na koncu še glavica, seveda vedno ob pomoči izurjenega zdravnika porodničarja, vsaj dveh babic, anesteziologa in anestezijske sestre in ob prisotnosti pediatra.

A naj zdaj človek sploh še mirno živi????

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:33:25   
Anonimen
Jessy, brez panike!!! Če ima tvoj otroček šele 2900 g, to sploh ni veliko. Večina otročkov se danes rodi s težo nad 3000 g. Jaz sem se ful bala poroda in paničarila, pa je bilo brezveze. Boli tako ali tako, pa če ima otroček 2500 ali 4000 g. Moj piki je imel 3660 g, pa mi je g. napovedal okoli 3200g. Pa ja, tudi pri meni se je zataknilo pri glavici in ni in ni hotela ven. Trajalo je celi 2 uri, ko sem imela tiste najhujše popadke, ki se jim reče pritiskači, pa se mali ni premaknil. Pa je potem vseeno šlo. Bilo je hudo, a sem vse preživela. Tako da boš tudi ti. No, res pa je, da nisem niti malo razmišljala o CR, čeprav sem potem izvedela, da sem bila že skoraj na poti tja, če se pikec ne bi spustil nižje. CR se res ne da primerjati z vaginalnim porodom, ko takoj zagledaš svojega otročka.

Tako, da brez panike, vse se da preživeti. In na koncu dobiš res lepo darilo, za katerega je vredno vse skupaj. Bom držala pesti zate :miska::miska::miska:

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:34:51   
Anonimen
Jessy, kaj tvoj otroček je v medenični vstavi?

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:50:12   
Jessy
Ja, moj otrok je v medenični vstavi!

Mi je rekel G, da se pri medenični vstavi rojeva do otrokove teže 3300g, vse kar je več je CR. Zato me pa tako skrbi, ker vsi vemo, da so velika odstopanja med njihovimi meritvami in dejansko težo otroka. Če se otrok v medenični rodi do glavice, mislim, da s CR ne morejo nič narediti, če je otrok z glavico notri, ostalo je pa ven! Zato me tako skrbi!
Bolečine??? Zagotovo boli tako ali drugače, vendar je trenutna skrb popolnoma drugje. Ne smem niti pomisliti, da bi bilo z otrokom kaj narobe samo zaradi tega, ker ga je bilo treba na vrat na nos roditi po naravni poti, če se pa da to rešiti na boljši, varnejši način.

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 11:55:00   
andrejalj
Ajoj!
Vse ste nekaj že pripravljene, jaz sem si pa komaj papirje uredila (manjka mi še dodatno zd.zav. da uredim, ker te služba odjavi, ko začneš prejemati porodniško- tega res nisem vedela). Šele naslednji teden začnem s pranjem cunjic za dete...bojim se, ko bo :love: sestavljal posteljico, ker so Lip-ove posteljice zakompl. za sestavljati- verjetno se bom morala tut jaz malo umakniti ko bo 'neurje' :)-... No, PDP imam pa 25.08., pa moram iti še v Postojno zaradi EA, pa dobiti moram še napotnico za porodnišnico, pregled imam pa šele 2.8.- očitno bo še čas:ups:. Najhuje je pa to, da za moj PDP moje G ni- je na dopustu. Ma, ne vem no...bi jo kr nekam poslala.. sicer pa, mi ne bo kej dost mogla pomagat- bomo leteli pa direkt :)-
Jessy, upam, da se zate vse dobro konča... Da kmalu primeš svoje dete v naročje :bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 12:06:16   
Jessy
Andrejalj, midva imava tudi Lipovo posteljico, pa jo je :love: tako hitro sestavil, da ne vem, če se je sploh zamudil 10 minut, pa je daleč od kakšnega mizarja! Le navodil se je držal in je bil tik tak postavljena!!! Mi ni bilo treba nič pomagat, le dve stranici sem mu malce pridržala na začetku, da je dobil osnovni okvir, pol je pa vse sam naprej naredil.

Ja, se pa ti dnevi do naših bebic resnično, s svetlobno hitrostjo, odštevajo! Tudi tvoj dan bo kmalu tu!!!

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 12:13:54   
tea01
ojla avgustovke. Vidim, da ste danes ful aktivne. Pohvaljene. Jessy, če imaš možnost pejdi na CR, ki ga imaš lahko ob EA in tako otročka takoj vidiš.

Vsekakor držim pesti za obe, da bosta zdržali vsaj še en teden, 14 dni.

Lp, TEa01

Neposredna povezava do sporočila: 17
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 12:20:29   
Tiamo
hy,

jaz se še vedno matram z baldahinčkom :((:((:((

Blacky pomagaj ;)

Grem v trgovino, mogoče se mi bo med potjo posvetilo, kako se baldahinček namontira.

Neposredna povezava do sporočila: 18
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 12:40:19   
Kety
No, hvala Bogu sem danes ostala doma in se lahko obcasno tud malo ulezem, ko ne morem vec sedet. Delam pa isto kot v sluzbi - knjizim, ampak najino firmo!

No, trebuscek ni vec trd, se pa mali ful cudno premika notri. Samo malo leze sem pa tja, ampak glava je se vedno pod rebri, ker me vsake tolk casa mal butne!:(:(:( Se mi pa zdi, da moram skoz lulat hodit. Pol je pa ful malo, obcutek mam pa kot da ne bom prisla do wc-ja. Ocitno mi se vedno sedi na mehurju. Tale nas lump bo pocasi se meni zacel delat skrbi!:)-

Ocitno bo za vse nas kamlu obdobje pocitka. Je treba kar pohitet s pripravami za nase :duda:!

Ne vem zakaj za :hudicek: se vse lotimo konkretne prenove stanovanja ko smo nosece, pol je pa takole kot je. Pri nas je cisto razsulo!:((

LP Kety

Neposredna povezava do sporočila: 19
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 12:44:39   
violinski
andrejalj, nič se sekirat, življenje je pač tako, ginekologi imajo vsaj enkrat na leto tudi pravico do dopusta in sem prepričana, da ima skoraj vsak teden v letu kakšna od njihovih pacientk PDP. Sej se ne more odpovedat počitku izključno zaradi tvojega PDP....

Če jo boš rabila, te bo tako ali drugače sprejel kateri drugi G, ki bo glih tako super kot tvoja, ko boš pa rojevala, pa tako in tako (skoraj 100%) tvoje G ne bo zraven. Ne glede na to, če bo na dopustu ali pa v službi.

Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
8.7.2005 14:03:02   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 21
   Jessy, si še doma?
8.7.2005 14:12:06   
Tiamo
Bubabaya čestitke...držimo pesti, da bo tako ostalo. Pa počivaj...
:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

noge
Lelly28 RR

Kako uredite dlačice na nogah med poletjem?

grem k kozmetičarki (0%)

brijem doma (29%)

z epilatorjem (29%)

z voskom/ depilacijskimi trakovi doma (14%)

sem šla na trajno odstranitev (7%)

pustim dlake (21%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!