|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.4.2005 18:40:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   povedati?
19.4.2005 18:46:46   
mujcek
Saj koliko jaz vem te nima pravice tega spraševati; če nočeš povedati ti verjetno ni treba.

Tudi sama imam podoben problem, sedaj diplomiram in potem so mi obljubili službo za določen čas; jaz pa bom do takrat že nekje v 3 mesecu. Jaz bom verjetno povedala, ampak me je zelo strah reakcije.

Sicer pa sem slišala, da je pred zaposlitvijo treba iti na zdravniški pregled in potem bodo verjetno izvedeli-ali se motim??? :zmeden:

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   povedati?
19.4.2005 18:48:41   
AKŠ
veš kako je to....prej ali slej b izvedel....kako pa bi potem sprejel je pa vprašanje....Lahko bi mu rekla da si šele izvedela, lahko pa bi te imel tudi za "hinavko" - nikoli ne veš kaj jim roji po glavi...vprašanje je tudi ,koliko časa bi lahko v tem stanju delala...ker da bi šla pol še takoj naslednji teden v bolniško, verjetno tud nebi bilo fer do delodajalca....

kaj pa vem kaj je prav in kaj ne...kakorkoli obrneš je po eni strani dobro da poveš, po drugi pa da zamolčiš...zelo težko bi se odločila če bi bila na tvojem mestu..

zakona ni, da bi mu mogla povedati...kaj pa če nebi vedela tudi sama tja do enega 4 meseca, kar se je že zgodilo kdaj kateri....

Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.4.2005 18:57:04   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4
   povedati?
19.4.2005 19:24:54   
zi&mm
Pozdravljena,

sama sem bila v podobni situaciji in je kr težko; septembra sem dobila delo preko študentskega servisa in ker sem bila pridna, so mi rekli, da bi se lahko zaposlila pri njih; no v 3.mesecu :nosecka: sem povedala in direktor ni niti žele slišati za zaposlitev do poroda, ne za stalno in sem prenehala delati tudi preko šs, nato sem dobila delo ampak tudi ta dolodajalec je govoril, da ne ve kako bo z nosečnostjo, porodom in porodniško, pa da se vse skupaj lahko zavleče, zakomplicira in kaj ti jaz vem kaj. Sedaj sem doma in čakam na 18/05 ko naj bi :duda: prijokal-a na svet.

Po zakonu te ne sme nihče spraševati o tvoji zasebnosti, tvojih načrtih vezanih na družino in :duda: v kolikor ta ni v povezavi z delom (fizično delo, nevarne snovi itd...) sicer se lahko pritožiš. Če si na začetku :nosecka:, pojdi na razgovor in ne omenjaj ničesar; če te vzamejo, te tako in tako zaposlijo za določen čas sprva ter kasneje pa poveš. Sej delodajalca ne stane nič, če te zaposli do poroda tebi pa to koristi za porodniško, je vsaj nekaj večja od tiste osnove.

Upam, da boš uspešno rešila zdevico.

Prijetno in mirno nosečnost ti želim,

Lp,

:nosecka:Mili (še4 tedne:):)- )

Neposredna povezava do sporočila: 5
   povedati?
19.4.2005 19:31:25   
Anonimen
Na razgovoru za službo te tega ne smejo vprašati. Lahko jim inšpekcijo pošlješ. Samo pa si dolžna povedat vse okoliščine, ki bi vplivale na tvoje delo. Bi mogla še enkrat it v zakon pogledat. Da te vprašat NE SMEJO o nosečnosti sem pa 100% prepričana.
:pujs: za na razgovor.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   povedati?
19.4.2005 19:39:14   
Tiamo
NE SMEJO te vprašati, to so mi povedali na ministrstvu, ko sem na razgovoru povedala, da sem noseča.

Jaz sem povedala, ker se verjetno, ko bi se vrnila s porodniške,ne bi lepo gledali.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   povedati?
19.4.2005 20:23:23   
teta beta
Po zakonu moraš povedati, da si noseča, če je do PDP manj kot dva meseca ali pa mogoče 58 dni, tu nekje. Drugače ti ni treba. Je pa mogoče lepo...

Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
19.4.2005 20:58:31   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 9
   povedati?
19.4.2005 22:17:15   
superfly
Ne vem no, men se pa tole dolgoročno vseen ne zdi pamentno. Predstavljaj si kako bo ko bodo zvedeli, da si noseča (slej ko prej bodo), po moje ti ne bo ravno prijetno delat v kolektivu, ki te bo postrani gledal, ker si jim zatajila pomembno stvar, pa tud zaupali ti verjetno ne bodo več. Ne vem no, jaz mam rajš čiste in odkrite odnose. Sam še več stresa boš imela ko boš hodila v službo kjer se ne boš več dobro počutila. Jaz sem dobila redno službo za nedoločen čas v tretjem mesecu nosečnosti - hvala bogu je moj delodajalec en fajn možak. pa sem šla na žalost po 14 dneh dela v bolniško, pa me sedaj vsak mesec vsaj 1x pokliče da me povpraša kako sem. Se mi zdi, da se vseen splača igrat fer igro, če ti ne boš fer, tud oni kasnej verjetno ne bodo. Žal.

bye, superfly

Neposredna povezava do sporočila: 10
   povedati?
20.4.2005 8:18:43   
drejci
...imam kolegico, ki se je v začetku leta na novo zaposlila...takrat ni vedela, da je noseča,..no kasneje so na pregledu ugotovili, da je že 4 mesece noseča in povedala je tudi v službi...bilo ji je ful neugodno, ker ni vedela kakšna bo reakcija, bala se je, da ji ne bodo vrjeli, da ni vedela....no sprejeli so o.k., so ji pa rekli, da ko bo dete staro 4 mesece in če bo vse o.k. bo mogla prit delat, se pravi, da ne bo eno leto doma, ampak le 4 mesece...ne vem pa kako je s tem po zakonu:zmeden:
lp:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   povedati?
20.4.2005 8:59:15   
Minka Pobalinka
Tudi jaz sem v podobni situaciji... Za določen čas so me zaposlili 1. februarja, 1. marca sem pa zanosila. Pogodba mi poteče 31. julija, ko bom že krepko v 5 mesecu. Najprej sem mislila novico sporočiti šele, ko mi podaljšajo pogodbo, vendar glede na rast mojega trebuška to nekako ne bo izvedljivo.. tako da ne vem kaj naj.. :zmeden2:

Lp, M

Neposredna povezava do sporočila: 12
   povedati?
20.4.2005 9:48:10   
Anonimen
Če rabiš denar in si pripravljena na to, da po poteku porodniške ne boš več zaposlena, potem ne povedat. Pač boš sedaj delala in imela spodobno porodniško. Za naprej pa verjetno ni treba računati, da te bodo še gledali. To daj na tahtnico in se odloči.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   povedati?
20.4.2005 12:51:59   
teta beta
dva meseca pred PDP moraš povedati, sem bila pozimi v isti situaciji in sem se podrobno pozanimala (na koncu sem se itak zaposlila pri fotru.) Žal tistih papirjev ne najdem in ne vem, na kateri zakon/pravilnik se nanaša. Če že drugače ne, pa je stvar v tem, da je delavka DOLŽNA obvestiti delodajalca o nastopu porodniškega dopusta 30 dni pred tem. Torej cirka dva meseca pred PDP.

Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
20.4.2005 13:16:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 15
   povedati?
20.4.2005 13:19:04   
teta beta
Uau, čestitam!
:bravo::bravo::bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
20.4.2005 15:26:45   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?