zi&mm -> povedati? (19.4.2005 19:24:54)
|
Pozdravljena, sama sem bila v podobni situaciji in je kr težko; septembra sem dobila delo preko študentskega servisa in ker sem bila pridna, so mi rekli, da bi se lahko zaposlila pri njih; no v 3.mesecu :nosecka: sem povedala in direktor ni niti žele slišati za zaposlitev do poroda, ne za stalno in sem prenehala delati tudi preko šs, nato sem dobila delo ampak tudi ta dolodajalec je govoril, da ne ve kako bo z nosečnostjo, porodom in porodniško, pa da se vse skupaj lahko zavleče, zakomplicira in kaj ti jaz vem kaj. Sedaj sem doma in čakam na 18/05 ko naj bi :duda: prijokal-a na svet. Po zakonu te ne sme nihče spraševati o tvoji zasebnosti, tvojih načrtih vezanih na družino in :duda: v kolikor ta ni v povezavi z delom (fizično delo, nevarne snovi itd...) sicer se lahko pritožiš. Če si na začetku :nosecka:, pojdi na razgovor in ne omenjaj ničesar; če te vzamejo, te tako in tako zaposlijo za določen čas sprva ter kasneje pa poveš. Sej delodajalca ne stane nič, če te zaposli do poroda tebi pa to koristi za porodniško, je vsaj nekaj večja od tiste osnove. Upam, da boš uspešno rešila zdevico. Prijetno in mirno nosečnost ti želim, Lp, :nosecka:Mili (še4 tedne:):)- )
|
|
|
|