|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 14:06:32   
Adelina
Na vrtu sta mi dve bučki "ušle" in niso več bučke ampak že velike buče-vsaj ena, ena pa je nekaj vmes. Zanima me ali so še vedno uporabne kot ostale buče oz. kako jih lahko pripravim ali so zdej za stran. Hvala 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 14:25:20   
krfjolca
Jaz prevelike buče porabim za kako juhico. Jih pa izdolbem, ker so semenke že trde.

Še recept: Postekleniš veliko čebulo, dodaš na koščke narezano bučo, malo popražiš in zaliješ z vodo. Kuhaš dobrih 20 minut, nato s paličnim spasiraš, soliš, popraš, dodaš začimbe (česen, timijan), eno govejo kocko (ali že prej zaliješ z govejo juho i to je to.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 15:03:36   
zvesta
Olupim, odstranim semenčke in uporabim za bučke v omaki ali pa za kompot iz bučk.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 15:06:01   
emmy
Seveda jih lahko uporabljaš prav tako kot manjše bučke, samo prej jim odstrani semena, da bodo boljše.



(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 15:17:39   
valentina2006
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Jaz prevelike buče porabim za kako juhico. Jih pa izdolbem, ker so semenke že trde.

Še recept: Postekleniš veliko čebulo, dodaš na koščke narezano bučo, malo popražiš in zaliješ z vodo. Kuhaš dobrih 20 minut, nato s paličnim spasiraš, soliš, popraš, dodaš začimbe (česen, timijan), eno govejo kocko (ali že prej zaliješ z govejo juho i to je to.


user posted image ... sem glih prejle iskala recept za juho iz buč... HVALA user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 15:23:16   
Klaudia
Mi jih tudi porabimo za juho. Naredim pa jo takole:

Bučo olupim in izdolben, ter narežem na kocke. Olupim krompir in ga narežem na kocke. Skupaj s parimi stroki česna vržem v lonec vode in kuham. Dodaš začimbe ki so ti všeč. Sama ponavadi dam sol, poper in baziliko. Ko sta buča in krompir razkuhana (na kuhana), lahko samo pretlačiš, ali pa s paličnim mešalnikom zmiksaš.

Serviraš pa v krožnikz malo žličko kisle smetane

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 17:25:38   
Jessy
Jaz jih pa spaniram in ocvrem. Ampak tiste, kjer semena še niso trda, so pa lahko že velika.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
26.7.2008 20:34:47   
Eca
Lahko jih pa uporabiš kot zelenjavno prilogo. Semena izdolbeš in ostali del bučke narežeš na palčke velikosti 1cmX1cmX 5cm (približno), podobno narežeš še korenček, lahko dodaš tudi krompir in vse skupaj pečeš v pečici. Pekač namažeš z olivnim oljem, prej omenjeno zelenjavo pa potrosiš z vegeto ali kakšno drugo začimbo. Lahko mešaš vse mogoče kombinacije zelenjave, saj so bučke precej nevtralne. Jaz včasih dam na zgornjo mrežo pečt pečenko, maščoba iz nje pa kaplja direktno na to prilogo. Med peko večkrat premešaš.

Dober tek!

Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
27.7.2008 14:24:42   
Adelina
Hvala!

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
27.7.2008 19:50:53   
Eca
Evo pa še en način porabe, ki je zelo popularen pri nas (moja kolegica je recept poimenovala bučačinkeuser posted image ):
Bučke prej očistiš in jih naribaš na ta večji ribež (kot jabolke za štrudl), pripraviš testo za palačinke in ga soliš, ne sladkat. Dodaš še kumino in na koncu naribane bučke. Potem spečeš palačinke iz te mase in pečene namažeš s kislo smetano (namesto marmeladeuser posted image ). Zraven ponudiš zeleno solato. Mnjami....

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
28.7.2008 17:05:31   
Gina
Jaz jih olupim, izdolbem, naribam, dodam prepraženo čebulo, (če imam doma korenček, še tega prej prepražim poleg čebule, če ga nimam, pa delam polpete brez korenja), vegeto ali sol+ začimbe, dodam eno jajce, nariban sir, drobtine in moko, ter naredim iz tega polpete.

Včasih delam polpete zgolj iz kupljene mešanice za sojine polpete in naribanih bučk po navodilu iz škatle, dodam pa še bučke - tisto je tudi zelo njami.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
28.7.2008 17:31:45   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca


Še recept: Postekleniš veliko čebulo, dodaš na koščke narezano bučo, malo popražiš in zaliješ z vodo. Kuhaš dobrih 20 minut, nato s paličnim spasiraš, soliš, popraš, dodaš začimbe (česen, timijan), eno govejo kocko (ali že prej zaliješ z govejo juho i to je to. Jaz jih samo solim (brez goveje kocke), zalijem z vodo in dodam malo sojine smetane. Lahko dodaš seveda tudi sladko smetano. Je zelo dobroooo

Drugače pa lahko velike bučke naribaš, prej seveda odstraniš semena, nasoliš, da spustijo vodo in daš v skrinjo. Potem uporabiš za rižoto, zelenjavno juho, razne omake, makarone z mesom...imajo res širok spekter uporabe.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
29.7.2008 8:54:28   
Anonimen
Seveda so uporabne.
Na žaru so prfektne:prej jih narežeš in daš v pajc:olivno olje in sol in poper,lahko za čez noč in naslednji dan na žar.
Ali pa na žaru popečeš na obe strani in nato na vrh ene strani naribaš mekhak sir,aja še prej popajcane.
Ali pa poplepet iz njih:naribaš in dodaš zmesi poper sol na drobno nasekljan petršilj,nariban sir,eno jajce,na drobne koščke narezano panceto,dodaš moko,da maso drži skupaj,narediš poplepet in jih popečeš na olju.

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
29.7.2008 14:28:59   
pikecpokec
Srednje velike bučke lahko napolniš s faširanim mesom. s tem da ga prej prepražiš na čebuli, dodaš malo zelenjave: korenček, paradižnik, papriko, ... In nafilaš v izdolbeno bučko. Ni je treba lupit.
Pečeš kake pol ure (odvisno kako velika je buča). Je pa fajn če daš v pekač poleg olja še pol deci vode in potem s tem polivaš med peko.
Aja, na koncu daš na vrh še sir da se razpusti, ali pa kislo smetano.


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
30.7.2008 14:19:48   
smigli
Kot sem že napisala v podobnem postu, so odlične za kislo ali sladko vlaganje, saj ostanejo čvrste in zelo okusne.

dober tek

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: (pre)velike buč(k)e cukete
1.8.2008 14:01:06   
martita
mi pa naredimo štrudel!!! enako kot jabolčni, samo da so notri naribane cukete. njami!

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Ta živila so nevarna za otroke, mlajše od ...
video
Pri nekaterih živilih velja biti previden, ko gre za mlajšega otroka, saj predstavlja tveganje za zadušitev. Preverite, ...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?