|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   življenje kot v filmu..
13.11.2009 11:46:44   
sanja nk.
Jaz bi pa samo povedala eno neverjetno zgodbo, o kateri se sedaj z možem meniva že par dni...

Otroški prijatelj mojega moža, skupaj sta bila tudi na srednji in še kasneje eden njegovih najboljših prijateljev, samo da so sedaj te stiki malo zamrli zadnja 3 leta, smo se pa videvali občasno,

no..khm kje naj začnem....pred 13 leti je imel resno super punco, bila je moja prijateljica, ampak ga je mal pred poroko pustila, ker se je odselila v tujino...
to je njega tako prizadelo, ampak se je hotel takoj kot dokaz poročiti z drugo, tako je spoznal...eno deklco, ki je bila čista lovača na tiste ki imajo denar.., ker je bil pač iz premožne družine ona pa je imela samo osnovno šolo, pa to ni pomembno, bila je pač lepa on pa nor nanjo...nato sta se poročila in imela najprej enega sina nato še enega, ampak zakon je bil muka tudi za nas prijatelje..., ona ga odkrito ni marala, poniževala ga je , pred nami, zato smo velikrat odšli..., bila je slaba mama, za vse je sam skrbel, delala ni nič, samo zapravljala, ona pa je gradil hišo v lj, firmo je imel, pa še za sina je sam skrbel...ampak jo je pa uboževal user posted image ...
ona je bila tudi povod, da nismo imeli skor nbenega stika že 3 leta...nato pa zadnjič klic k nam domov, on kliče moža ker ga nujno rabi in zanimivo ravno o njemu sva govorila 1 dan nazaj...

Pove mu , da je na koncu z vsem, da kaj mu je naredila žena, ...bilo je tako, avgusta so šli za 3 tedne po Turčiji, ona je že čez 3 dni na plaži spoznala nekega Turka in nato še isti večer ušla iz hotela...nikjer je ni bilo, on jo je iskal vse povsod, sinova danes stara 11 in 8 let...sta panično iskala mamo, kljub temu da je bila hudo slaba mama. Odšli so nato nazaj v Slo. Ona se je nato vrnila čez 2 tedna z Turkom v Slovenijo in to kar v njuno hišo...
takoj sta se ločila, ampak to kar je naredil, ga je pa dokončno uničel...., ona je najprej dobila skrbništvo, zaradi našega glupega sodstva pa še ker je bil copatek, ga je v preteklosti prepričala , da naj vse prepiše na sinova, če jih ima rad, on pa ju je res uboževal..in je to naredil.....ker pa je po ločitvi ona postala samohranilka , bo do otrokovega 18 leta bila skrbnica vsega premoženja.......izgubil je otroka, hišo, firmo...vikend..., samo avto mu je ostal, pa njegove stvari...sedaj si je najel stanovanje  v Ljubljani, klical je rekel, da je lahko samo mojega moža, ker drugih nima več, ker se je
žena z vsemi skregala..., rekel je da se je hotel že parkrat ubit, samo se zaradi sinov ne more, ker ga ob tej kruli preveč rabita user posted image ...mislim res nisem mogla verjeti...kot v filmu, po telefonu sta govorila 4 ure, potem pa je še do nas prišel..........enkrat je rekel da bo vzel pištolo in ubil njo in novega fanta iz Turčije...ampak potem spet otroka ne bosta imela ne njo ne njega...ne ve kaj naj.....tudi za vikend ju najraje noče vzeti k sebi, da ne vidita kje živi sedaj.....v mislim ima da ju bo ugrabil...ker onadva ga kličeta in govorita kako je mami žleht...samo na socialni pa ne more nič dokazati, ker je pač mama, sociala pri nas pa vemo kako je ...
Mož mu je pač posodil denar...pa vso našo pomoč ima, sedaj bomo probali z najinim odvednikom zadevo mal zakomplicirat..., pa dokazat kaka mama je...

To sem povedala, da boste vedeli kako je nekje, enim pa naj bo poduk....
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: življenje kot v filmu..
13.11.2009 11:54:28   
Anonimen
Kar kocine mi gredo pokonci...kaj pa to,da je na dopustu otroka kar zapustila,brez razlag in se sla ****t neznano kam...mislim,kako je lahko tako z lahkoto dobila skrbnistvo,pa se vse premozenje.Upam,da mu z vajino pomocjo uspe popolno skrbnistvo,ceprav....grozno.Clovek kar tezko verjame,da je nekdo lahko tako trdosrcen in zlehtuser posted image

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.11.2009 12:07:47   
Luni
Je, kot v filmu. To je naša pravna in socialna država...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2009 12:10:48   
kristinaj
delno sam kriv ker je prepozno spregledal... kje so bili pa prijatelji ko jo je spoznal....

kar se skrbništva tiče, lahko otroka na sodišču pričata da želita pri njemu živet...in firme in vsega ni mogel kar tako na otroke napisati in kaj naj ona s firmo ko ima samo osnovno šolo....

se mi zdi, zgodba, malce za lase privlečena.... in če mu je res do otrok jih bo dobil....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2009 12:37:38   
pety78
Sicer ima zgodba vedno dve plati. Me res zanima, kakšna bi bila druga.

Sicer nisem sigurna, ampak menda se lahko otrok po dopolnjenem 11. letu sam odloči, ali bo živel pri mami ali očetu.
Naj me katera popravi, če imam napačne informacije.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2009 12:38:11   
kalbo
Za to ni kriva socialna država ampak cagav tip.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2009 12:50:06   
*alja*
Mal čudno, ampak ne rezumem kako lahko firmo napiše na tako majhna otroka? A je to sploh mogoče?

To premoženje lahko ziher nakako dobi nazaj ker je bilo njegovo.

Men se tudi zdi da je ta moški ena "copata", ker če se je tako na hitro poročil sploh ni poznal osebe, nemoreš pa bit tako nor da se vsemu odpoveš. Otrokom lahko daš ko so stari 18 let, ne pa takim malim ko sploh nevejo kaj je to.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2009 12:59:49   
Anonimen
Če je res tako super oče in ona res tako kruljava mama, potem lahko zahteva najmanj deljeno skrbništvo. Sicer pa kot si rekla, imate odvetnika in mislim, da mu bo on znal najbolj svetovat kar se tega tiče.

Bi blo pa res zanimivo slišat tut njeno štorijo.

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2009 13:33:41   
travica
glede na naslov sem mislila, da bo pravljična romanca s holivoodskim koncem... pol pa to...

naj se tip drži in ima pred sabo jasen cilj: dobiti otroka - to mu bo dalo voljo do življenja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.11.2009 13:35:28   
ronja
Mislim, da se lahko otroci pri 12ih letih (mogoče že prej) sami odločijo, kje bojo živeli, to je drugo leto! Naj zdrži do takrat, potem bo starejši sin gotovo rekel, da hoče k njemu in potem bo socialna verjetno malo premislila, če ne bi bilo dobro dati tudi bratca tja...
otorka naj vzame k sebi za vikend, dan..., kadar le sme, nima veze, kje živi! Otroka rabita njega, ne stanovanja! Saj razumeta, saj nista več tako majhna! če ne bo vzdrževal stikov, mu lahko to še naprej mečejo, če bo hotel skrbništvo!

Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2009 13:40:35   
mateyka
jaz mislim, da ne more firme in hiše npr. kar prepisat na otroka. kdo pa davke plačuje itd? nisem še nikjer slišala, da lahko podjetja in nepremičnine, ki jih kupiš/zgradiš kar na otroke prepišeš.. a se to da? za firme in podjetja sem skor ziher da ne..
a kdo ve, da so kje otroci lastniki nepremičnin v katerih živijo s starši in še majo starše žive? jaz še nikoli nisem kaj takega slišala.. ok, otroci a la Macaulay Culkin excluded.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.11.2009 13:47:07   
liliana
Ja, na žalosti obstajajo tudi take babe......in jaz bi tistemu šifrerjevemu refrenu lepa dekleta ljubijo barabe, dodala še, da izkoriščajo pa bedake.....

In ta vaš prijatelj je bil dobesedno bedak......ker je bil tako naiven, da je v 10 letih vse prepisal nanjo in na otroke.....firmo je verjetno izgubil tudi zato, ker je bila ona lastnica ali vsaj solastnica, delavec pa on......bedak pa pravim zato, ker imamo otroke radi, vendar jim nepremičnin ne prepisujemo, ko še v vrtec hodijo......pa naj smo še tako zagledani v partnerja......

Neposredna povezava do sporočila: 12
13.11.2009 13:49:48   
ajataja
ma ne vem no takole verjet vsaj glede premoženja je meni težko,ker otroci ne morejo bit lastniki vsega tega to se ne da kar tako prepisat.Moja babica in dedek sta dala mojemu otroku nekaj pisat ampak ker nista polnoletna do tedaj upravljam s tem jaz glede firme pa tud ne morejo bit mladoletni otroci lastniki.Sicer pa če sta bila poročena se bo to delilo na dva dela in tukaj sta pač dve plati zgodbe in oprosti da tega jaz ne verjamem ker pač vem da tako to ne gre.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.11.2009 13:55:44   
travica
zaradi podobne zadeve se je moj bratranec vstreliluser posted image (pri teh zadevah moški obupajo prej kot ženske)

tip je slabič (po moje se mu je baba že prej žgala okrog, ampak on je bil preveč zatreskan, da bi to opazil) in nujno potrebuje nekoga, ki mu bo stal ob strani, mu dal motivacijo in ideje za naprej

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.11.2009 14:05:16   
mika
Najbrž je ta kolega še relativno mlad...okrog 40, a ne. Sam lahko reče,  hvlala bogu, da se je zgodilo sedaj, ker ima še vedno možnost zaslužit za hišo ali stanovanje, si ustvari novo življenje. Ženska bi ga lahko molzla celo življenje in ga pred penzijo postavila pred vrata, samo s kovčkom.

Možno je vseeeeeeeeeeeee......komu pa naj zaupa mož, če ne svoji ženi. In če je žena user posted image , ga lahko uniči. Da bi pa zato rekla, da je moški bedak in sam kriv, pa ne bom, ker ni tako.
Poznam primer, ko je moški ostal pred penzijo zarad žene brez vsega.

Aja, pa otroci so dovolj veliki, da lahko povejo na CSD, kakšno je življenje z mamo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.11.2009 14:08:10   
altati
Otroka sta stara 8 in 11 let - na CSD bi ju morali vprašati, pri komu želita živeti (njune želje niso obvezujoče, bi pa morale biti upoštevane).
To mi tule manjka....ker če je situacija res takšna, bi otroka to na CSD povedala, ali?

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.11.2009 14:09:31   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

ma ne vem no takole verjet vsaj glede premoženja je meni težko,ker otroci ne morejo bit lastniki vsega tega to se ne da kar tako prepisat.Moja babica in dedek sta dala mojemu otroku nekaj pisat ampak ker nista polnoletna do tedaj upravljam s tem jaz glede firme pa tud ne morejo bit mladoletni otroci lastniki.Sicer pa če sta bila poročena se bo to delilo na dva dela in tukaj sta pač dve plati zgodbe in oprosti da tega jaz ne verjamem ker pač vem da tako to ne gre.

Otroka sta lahko lastnika, z njunim premoženjem pa, do njune polnoletnosti, upravlja skrbnik otrok....v temu primeru mama, če sta ji otroka dodeljena...oz. bi oče, če bi bilo njemu dodeljeno skrbništvo.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.11.2009 14:11:18   
ledenaa
Oprosti,ampak ja res je to na filmu
Kot prvo ni pomembno koliko sta otroka stara: če se lahko odločata zase potem ju tudi na sodišču vprašajo kje bi rada bila,kot drugo mati ne more biti samohranilka,kot tretje firma itd ne more kar tako na otroke prepisat in da zdaj nima nič in da je ostal brez vsega,ker to ni možno :)
Kot tretje kar tako tudi ona ne more dobiti popolnega skrbništva :)
ITD ITD

tako da ja,se strinjam pravi film ,res pa ni ;) 

Neposredna povezava do sporočila: 18
13.11.2009 14:11:45   
rija
ne vem, zakaj ne bi mogel nepremičnin napisat na otroke?

pa vendar, jih mama brez privolitve centra za socialno delo ne more prodat. edino uporablja jih lahko....pa četudi ne bi bile napisane na otroke, bi bile kao pol njene.
če jih bo poskušala prodati, bo morala ne vem kakšen del nakazati na otrokove račune. tako je moral storiti namreč en naš prijatelj, ki mu je žena umrla in je bilo pol stanovanja od hčere....pa ga je prodajal. ne gre to samo tak.

za firmo ne vem, če jo lahko imajo otrociuser posted image

otrok ni izgubiluser posted image  vedno so bili in bodo njegovi otroci. kakšne odnose bodo imeli, je pa druga zadeva.

in eni moški so pač taki. poznam enega, ki so mu predložili vse možne dokaze, da se mu baba veselo pesa z enim tipom, pa je gladko malo odvrnil, da je ON ni dobil zravenuser posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 19
13.11.2009 14:24:09   
ledenaa
Firmo na otroka ne more
In tudi ni res,da če ne bi bile napisane na otroka da bi bilo pol njeno
od kje ti to??
čeprav sta bila poročena to še ne pomeni da gre vse na pol :)
Zmotno mišljenje :)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.11.2009 15:01:03   
rija
na pol gre tisto, kar se je ustvarilo v času trajanja zakonske zveze.

razen: večjih prejetih daril in tistega, kar nekdo v zakon prinese.

jaz sem iz napisanega razbrala, da je "on" gradil hišo v času zakona.

< Sporočilo je popravil rija -- 13.11.2009 15:02:00 >

...vox populi...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.11.2009 15:03:05   
ledenaa
Ja,ampak rija če ima nekdo dokaz recimo račune potem ne gre v skupno delitev
Potem bi se vsi lepo čohali in vsem vzeli polovico ,pa ne gre tako

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.11.2009 15:06:23   
rija
sicer se zaenkrat ne informiram pretirano v tej smeri user posted image

ampak mislim, da temu ni tako.

torej nezaposlena žena nima pravice do polovice, ker nima računovuser posted image

je pa na drug način prispevala k blagostanju družine....

...vox populi...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.11.2009 15:14:40   
mateyka
torej nezaposlena žena nima pravice do polovice, ker nima računov

afaik je tako samo v kaliforniji in mogoče še kje (vem da niso vse države enake glede tega v ameriki). pri nas pa sigurno ne.
mogoče je razlika, če je prijavljena kot preživljan družinski član (aka stay at home mom)?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 13.11.2009 15:16:25 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
13.11.2009 15:17:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Spontani splav
Michonne RR

Ali ste kdaj doživele spontani splav?

Da (48%)

Ne (52%)

Število vseh glasov: 23

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!