lelaval
|
jima ostalo vse kupita vidva (kar po moje znese tut veliko, glede na eno drugo temo), plus da jima dajo nekaj še stari starši...Mal zračunaj, koliko dejansko dobita na mesec denarja (me res zanima, koliko boš naračunala). Izgleda, da vidva blazno dobr zaslužita in da ste na splošno pri vaši družini razsipni z denarjem...(sklepam po tvojih ostalih temah in komentarijih) Menim, da otrokoma s tem delata medvedjo uslugo, ker se ne bosta nikol naučila ravnat z denarjem (kaj pa če onadva ne bosta imela tako visokega standarda kot vidva-a jima bosta vidva celo življenje dajala denar, ker se bosta naučila živet na veliko nogi?) Uapm, da nisem bila krivična do tebe, sam tako sem razbrala iz tvojih postov. Sicer se ne spomnim tvojih drugih postov, se pa z ostalim napisanim strinjam. Že sama žepnina 50 EUR je zame veliko (pol pa še prištej min. 15 za mobitel, pa babice, dedki,..) in vse to pomnoži z 2 - boš ugotovila, da tvoja otroka v 1 mesecu dobita (in verjetno tudi porabita) več, kot pa dobijo eni plače. Mojadva (10, 11 let) takorekoč nimata žepnine (ne dobita točno na datum denarja), pač pa po potrebi, če potrebujeta, pa vsak mesec vsak po 5 EUR za hranilnico, od drugih pa tudi ne dobita nič. Ju navajamo skromno, pa še to se poznata različna karakterja - sin je ful šparoven, hči pa pravi, da bi rada prihranila, a jo vse premami. Za telefone pa tudi porabita ziher 10x manj kot tvoja 2 - pa še to v 2 mesecih, ne pa v enem. Otroke je treba pač naučit, da se za denar mora nekaj naredit.