|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še vedno plenice
6.6.2012 11:38:11   
Matejusska
Hčerka je stara 3 leta in je še vedno v plenici, smo že poskusili z odvajanjem, vendar vedno neuspešno, ker se je končalo z jokom. Kako naj se lotimo odvajanja? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še vedno plenice
6.6.2012 11:45:48   
Doll
Dokler otrok ni zrel je čisto brezveze

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.6.2012 13:57:16   
kajajaka
Jaz bi se pogovorila s pediatrom, (sicer je pa pri 3 letih tudi pregled pri psihologu), pa ti on morda lahko svetuje kako se lotiti te zadeve, ker mislim, da pri 3 letih bi pa že morala biti "zrela". Razen seveda, če gre za kakšne težave, potem je drugače.

A je v vrtcu? Ker ponavadi gre tam hitreje odvajanje, ker jm je nerodno pred drugimi otroci...

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.6.2012 14:03:34   
Doll
kajajaka a res? Nikakor ni res da bi otrok že moral biti zrel pri 3 letih.Eni prej ,drugi pač kasneje.šele po 5 letu če bi se zgodilo da otrok ne bi bil zrel se gre do P in potem naprej

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.6.2012 14:26:24   
Najaa
Se strinjam, ko je zrel. Moji sta obe sami pokazali zanimanje za odvajanje in smo to naredili praktično usput.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.6.2012 14:31:46   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

kajajaka a res? Nikakor ni res da bi otrok že moral biti zrel pri 3 letih.Eni prej ,drugi pač kasneje.šele po 5 letu če bi se zgodilo da otrok ne bi bil zrel se gre do P in potem naprej

user posted image ... zanimivo... ker nas je P ravno na sistematskem pri 3 letih spraševala, če je ČEZ DAN suha ali ima plenico in razložila, da za noč ni problem do 5. leta, ker pač spijo in se ne zavedajo, v budnem stanju pa pri 3. letih naj bi vedeli kdaj jih lulat... sicer pošlje naprej na preiskave najprej urin... da ni kaj narobe - čisto prevenitivno...

Sicer pa roko na srce: kaj so današnji otroci drugačni od vseh generacij prej? Po moje nič, razen, da se jih v vatki malo preveč nosi. Vprašaj mamo, teto, sosedo,... kdaj so (smo) bili mi suhi čez dan... Jaz ne vem za nikogar, ki bi pred 30 leti še imel plenico pri 3 letih ČEZ DAN.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2012 14:47:32   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Hčerka je stara 3 leta in je še vedno v plenici, smo že poskusili z odvajanjem, vendar vedno neuspešno, ker se je končalo z jokom. Kako naj se lotimo odvajanja? user posted image

Kako se je končalo z jokom? Je hotela plenico nazaj? Je jokala ker je bila mokra? Kako ste poskusili in kolko šasa vstrajali?

Jaz sem pri obeh vzela plenico stran, ko se mi je zdelo, da sta zrela za to. Najprej smo se par dni preoblačili nekajkrat na dan, da sta pogruntala. Nato smo se še lovili tam cca 2 tedna. No, potem pa še nesreče, če sta se zaigrala. Smo pa imeli na začetku kahlico kar v dnevni sobi pa še kar nekaj časa smo ju spraševali ali ju lulat - tako po občutku, ko je minilo že nekaj časa od zadnjega lulanja. Eden je vedno tekel, če ga je, drugi pa je zanikal in mu je potem v enem obdobju pogosto malo ušlo pa smo se spet malo preoblačli.

Ti nisem nekaj pomagala, ker nismo imeli neke posebne tehnike odvajanja.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.6.2012 14:58:25   
aprilčica07
Naš fantek je bil tudi  skoraj tri leta star, ko smo se  znebili pleničke. Sam je pokazal voljo in nam je uspelo  takoj, suh podnevi in ponoči. Zelo podobno je blo pri tamali, le da  se je zgodilo pol leta prej.  Na tvojem mestu bi počakala še malo, pol bi pa spet provala.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.6.2012 17:08:31   
Katy78
Se strinjam s predhodnicami, otrok mora biti zrel. Šele ko je otrok zrel (ne pa takrat, ko starši mislimo, da so otroci pripravljeni), bo odvajanje uspešno. Me kar zmrazi, ko je od tašče soseda razlagala, kako so odvajali njenega vnuka, ki je 3 mesece starejši od našega fantka. Enostavno mu niso dali gor plenice, kljub temu, da je prosil za pleničko, in potem je soseda povedala, da revež v vrtcu sploh ni hotel iti lulat na wc, pa tudi piti ni hotel nič (da ne bi bilo treba lulat), ko ga je šla pa ona iskat in pripeljala domov, jo je pa prosil za pleničko in revež v šusu napolnil plenico, urin pa popolnoma temen. user posted image Pri nas je tudi pediatrinja na sistematiki pri 3 letih vprašala, če ima ponoči še pleničko in ko sem ji povedala, da jo ima tudi podnevi, je kar začudeno pogledala in rekla, da bi lahko bil že brez. Jaz se nisem pa nič sekirala, tudi v vrtcu vzgojiteljie niso nič forsirale, vmes smo parkrat probali, pa je vedno prišlo do nesreč, enostavno ni povedal, da ga tišči. Potem je pa začel nekega dne jamrat, da ga plenička tišči oz. da ga srbi (takrat, ko je bilo skoraj 30 stopinj zunaj) pa sem mu rekla, da zato, ker mu je premajhna in da je že velik fant, ki je ne rabi in da ga v gatkah rita ne bo srbela in pekla. Pa ni bil za oz. mi je rekel, da bo dal gatke gor takrat, ko bo prišel bratec in da bo takrat dal njemu pleničke. In res je tako. Zdaj je že 10 dni podnevi suh, tudi s kakanjem ni težav. Niti ene nesreče še ni bilo do zdaj. Ponoči pa seveda še ima pleničko. Star je pa 3,5. Sicer smo se res pozno znebili plenic, je pa šlo brez stresa zanj in zame. Jaz bi na tvojem mestu za kakšen teden ali dva odvajanje odložila in potem ponovno poskusila, boš idela, enkrat ji bo kliknilo in bo naenkrat suha.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
6.6.2012 23:58:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2012 21:09:48   
marjetica8
Mi smo probali že lani, ko je bil star 2,5 let. Pa ni niti približno skužu sistema: se je pokaku v gatke, se vsedu na svojga poganjalca in se peljal naprej ko da ni ničuser posted image . Lets je pa kr sam začel neki kazat zanimanje, sem izkoristla - lepo plenico dol, gatke gor in je zalčel čisto lepo hodit na kahlico. Zanimivo, da noče na wc...ma je dosežek že to da sploh gre!
Pomoje lepo počakaj da bo sama začela kazat zanimanje - al pa na morju ko bo brez plenic in jo probi kr nagico pustit, da bo čutila kako teče kadar lula...potem bo hitro skužla (to je nasvet, ki sem ga dobila od pediatrinje...)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.7.2012 20:49:18   
soncica01
Mi tudi delamo na tem, in sicer, jaz sem ji parkrat sama pred spanjem rekla, da ko bo ona sama pripravljena spati brez pleničke da mi naj pove in da jo ne bom silila. No, potem je pa rekla enkrat po kosilu, ko gre spati, da bi danes spala brez pleničke. Začudeno sem rekla: a res??? Je rekla, ja in seveda sem jo pustila in zbudila se je nepolulana. Tako da se strinjam s predhodnicami da počakaj ko bo otrok sam pripravljen in pusti mu, da ti sam pove, kdaj je pripravljen, nič ne gre na silo. Zakaj bi? Za ponoči pa ima še vedno pleničko, to pa očitno ne zdrži pa tudi še ni tako daleč, da bi ponoči vstala, šla lulat, pa nazaj spat. Tako da vse ob svojem času.

Le mirno in z dobrimi živci :)

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.