Katy78 -> RE: še vedno plenice (6.6.2012 17:08:31)
|
Se strinjam s predhodnicami, otrok mora biti zrel. Šele ko je otrok zrel (ne pa takrat, ko starši mislimo, da so otroci pripravljeni), bo odvajanje uspešno. Me kar zmrazi, ko je od tašče soseda razlagala, kako so odvajali njenega vnuka, ki je 3 mesece starejši od našega fantka. Enostavno mu niso dali gor plenice, kljub temu, da je prosil za pleničko, in potem je soseda povedala, da revež v vrtcu sploh ni hotel iti lulat na wc, pa tudi piti ni hotel nič (da ne bi bilo treba lulat), ko ga je šla pa ona iskat in pripeljala domov, jo je pa prosil za pleničko in revež v šusu napolnil plenico, urin pa popolnoma temen. [sm=smiley13.gif] Pri nas je tudi pediatrinja na sistematiki pri 3 letih vprašala, če ima ponoči še pleničko in ko sem ji povedala, da jo ima tudi podnevi, je kar začudeno pogledala in rekla, da bi lahko bil že brez. Jaz se nisem pa nič sekirala, tudi v vrtcu vzgojiteljie niso nič forsirale, vmes smo parkrat probali, pa je vedno prišlo do nesreč, enostavno ni povedal, da ga tišči. Potem je pa začel nekega dne jamrat, da ga plenička tišči oz. da ga srbi (takrat, ko je bilo skoraj 30 stopinj zunaj) pa sem mu rekla, da zato, ker mu je premajhna in da je že velik fant, ki je ne rabi in da ga v gatkah rita ne bo srbela in pekla. Pa ni bil za oz. mi je rekel, da bo dal gatke gor takrat, ko bo prišel bratec in da bo takrat dal njemu pleničke. In res je tako. Zdaj je že 10 dni podnevi suh, tudi s kakanjem ni težav. Niti ene nesreče še ni bilo do zdaj. Ponoči pa seveda še ima pleničko. Star je pa 3,5. Sicer smo se res pozno znebili plenic, je pa šlo brez stresa zanj in zame. Jaz bi na tvojem mestu za kakšen teden ali dva odvajanje odložila in potem ponovno poskusila, boš idela, enkrat ji bo kliknilo in bo naenkrat suha.
|
|
|
|