|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čez dan brez pleničke, ponoči pa....
16.1.2008 9:34:36   
dana
Je čisto druga pesem. Čez dan je brez pleničke od poletja ko je bil star 2,5 let. Nesreč skoraj ni bilo, jo pa ima še vedno za spati, tudi ko gre za opoldansko spanje.
Sem pa tja mu uspe zadržati ko gre spat čez dan. Sploh ga ne moti če je mokeruser posted image

Kako naj ga navadimo da bo še čez noč brez plenic?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čez dan brez pleničke, ponoči pa....
16.1.2008 9:36:41   
lojzika
Mogoče če ga daješ čez noč na kahlico na kakšne 3-4 urce.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2008 9:43:02   
*pepelka*
Pri popoldanske spanju ga pusti brez pleničke in daj v posteljico podlogo, da ne bo moker jogi, čez noč pa mu pač dajaj še nekaj časa pleničko, če res ne gre drugače.
Če otrok spi v vreči, se ne razbrca in mu je toplo, v kolikor pa ne spi v njej, se razbrca in ga ponoči hladi, nato pa se polula. Pred spanjem ga daj lulat in mu daj manj tekočine.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2008 9:51:35   
urška
pri nas je blo tkole: pri ene 2,5 je bil brez plenice čez dan. neki časa, ampak ne prou dolgo, jo je imel še za popoldanski spanec. ampak samo doma. v vrtcu mu je tudi takrat niso dajale. takoj ko smo rekli da je nima več je ni imel več v vrtcu. ponoči pa jo je imel še več kot eno leto po tistem. vmes sem večkrat probala pa ni šlo. potem mi je pa enkrat zmanjkalo plenic zvečer. dobesedno. bila je nedelja in sem bla prepričana, da imam še eno. in sem mu pač lepo rekla da nimava več plenic. da bo danes brez, potem jih bova pa šla kupit. seveda je bil polulan tisto noč. drug dan sem mu rekla da sem bla v trgovini in da jih je zmanjkalo. od takrat naprej jih nima več. blo je par nesrečic pa še to bolj zaradi (po moje) sanj kot zaradi tega da ne bi bil sposoben zdržat celo noč ali pa se pravočasno zbudit. potem se je nekaj časa zbujal enkrat na noč da sva šlalulat. zdej pa niti to ne več. je pa res da je bil takrat star kakih 3,5 let (oz.še malo več) in sem mu tudi lahko že kej dopovedala. neki časa, po tistem, ko smo dali plenice podnevei, sem se še obremenjevala kako bo ponoči. pol sem pa vidla da je itak vseeno. slej ko prej jih ne bo rabil. zdej vidim da bi lahko že prej ukinla, ampak je itak vseeno.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2008 10:03:10   
binica
Mi smo jo tudi to poletje vzeli stran, nato pa sem počakala, dokler ni bila dolgo časa tudi čez noč suha plenica in je naenkrat sama ni hotela več. Tako da jaz na tvojem mestu ne bi prehitevala - boš videla, da ti bo sam začel odklanjat plenico... in takrat mu jo enostavno ne daj več user posted image user posted image

Poznam pa veliko punc, ki so ponoči vstajale in dajale otroke lulat, da so bili do jutra suhi...

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2008 10:04:59   
Baby
Pusti mu še nekaj časa, pa bo sam rekel,
da je noče!
DAJ MU ČAS!!!

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2008 10:30:46   
Naja31
Moj sinko je brez pleničke čez dan od septembra. Za popoldansko spanje in nočno spanje jo ima še vedno. Čez dan je včasih suha plenička, nočna je pa vedno precej polna.
Trenutno sploh še ne razmišljam o tem, da bi mu vzela nočno pleničko. Saj je še dovolj časa. Mi pa še na misel ne pride, da ga ponoči zbujam in peljem na WC. Že tako so prespane noči pri nas redkost, zdaj pa ga naj še zbujam. No way.

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2008 10:56:01   
Blink1
Naša je od 2,5 leta do tretjega leta imela ponoči pleničko, ki je bila zjutraj vedno ful polna. Potem pa sem začela opažati da ostaja plenička čisto suha, hkrati pa se je začela ponoči prebujat za lulanje. Tako smo pleničko pri treh letih ukinili in še zdaj gre 1x na noč lulat na kahlico. 

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2008 12:43:18   
urskas
tudi naša je bila suha podnevi okrog 2,5 leta. Ponoči pa ne do skoraj 3 leta. Pri dnevnem spanju smo dokaj kmalu opustili plenico in ni bilo problema. Ampak očitno smo imeli srečo. Ker se nam je kasneje dogajalo, da je lulala med spanjem in se je zaradi tega tako "prestrašila" al kaj, da je bila neutolažljiva skor po eno uro. Tako,da sem ji dajala kar pleničko, da ni imela takšnih travm.

Potem pa je nekega večera, mož zares pozabil na pleničko, in mi mala ponoči reče, da jo lulat.... in smo šli in od takrat nima več plenic. Drugače pa je imela plenice vedno mokre, nikoli ni bila suha ponoči...

Jest mislim, da ko otroka ni potrebno posebaj odvajati ampak počakati da "dozori".

LP

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.1.2008 12:51:37   
dana
Hvala punce za odgovoreuser posted image .

Bomo še malo počakali.
Poskusila pa bom s tem, da ga bom dala lulat tik preden bo šel spat, zjutraj ko se bo zbudil, ga bom pa skušala opomniti, da naj počaka do WC-ja (se namreč zgodi, da se polula tik preden mu dam pleničko dol).

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.1.2008 8:19:14   
honey
Naš je čez dan suh že od dopolnjenega 2. leta. Kakšne 3, 4 mesece mu zdaj tudi za spanje čez dan ne dajem več pleničk in tudi če spi 3 ure, se ne polula. Ponoči mi pa še nekako ne diši, da bi ga imela brez plenic, ker preveč rada spim in ne mislim vstajat na 3, 4 ure, da bi ga dajala lulat user posted image . Bo že, čeprav ga plenička že kar moti in bi bil najraje brez - ampak lulal bi pa v plenico user posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.1.2008 8:55:11   
dana
Našega pa plenica sploh nič ne moti. Sicer ne prosi zanjo, moti ga pa tudi neuser posted image . Tako da ne vem če bom pri našem kdaj dočakala, da bo sam rekel, da jo pa noče več.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?