|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Črpanje mleka
21.11.2004 21:53:08   
Tonči
Prosim, če mi poveste, koliko časa je lahko izčrpano mleko v hladilniku in koliko časa se ga lahko greje v grelniku (ali je lahko flaška v grelniku 3 ure)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Črpanje mleka
21.11.2004 21:56:11   
NinaŠ
V hladilniku 24 ur (tko mi je rekla patronažna), grela bi ga pa jaz raje po potrebi sproti in ne puščala v grelniku. LP

(odgovor članu Tonči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Črpanje mleka
21.11.2004 22:09:16   
Tonči
Kakšne pa imaš izkušnje z zmrzovanjem mleka? Zanima me ali lahko zmrznem mleko v plastičnih kozarčkih ali morajo biti nujno steklenice. Kaj je boljše plastične ali steklene? Mogoče malo kompliciram vendar imam veliko mleka in ga ne bi rada zavirala. Ali naj si kupim še par flašk in če recimo kam grem napolnim za vsak obrok v svojo flaško cca 80 mll. :duda:je stara dva meseca. Bo to dovolj?
Hvala za odgovor

(odgovor članu Tonči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Črpanje mleka
21.11.2004 22:24:24   
Jančika_
Jaz sem si nabavila Aventove vrečke za zmrzovanje mleka. So ravno pravšnje velikosti in že sterilizirane. Obstajajo tudi posebne Aventove sponke za spenjanje vrečk, ampak jaz sem jih nabavila kar v Ikei, so zelo podobne. Ko mleko izčrpam, ga prelijem v te vrečke. Imam že poln zmrzovalnik, čeprav je večina iz prvih dveh mesecev, zdaj se mi je produkcija ustalila in ni več toliko viška.

Glede količine pa ti ne bi vedela svetovati, ker moj fantek noče piti po flaški ali magčnem lončku, tako da ga zaenkrat samo dojim. Bo pa to mleko prišlo prav za pripravo kašic, če prej ne...

LP, Jana:zajcek::zajcek::zajcek:

(odgovor članu Tonči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Črpanje mleka
22.11.2004 12:32:47   
narnia
V hladilniku sem mleko hranila največ en dan. Potem sem ga zamrznila.

Za Tonči: Kam boš shranila mleko, je odvisno od starosti dojenčka, ko mu boš mleko dala. Za čisto majhnega so Aventove vrečke morda res najboljša izbira. Lahko ga daš tudi v stekleničke, ki jih predhodno steriliziraš. Jaz sem uporabila kar kozarce za marmelado ( kupila sem čisto majhne)in dala vanje približno 150 ml. Še boljše je seveda, če daš mleka manj, ker ga lahko pogrevaš le enkrat. Razen seveda, če bi ga odtalila v hladilniku in potem pogrevala željene količine ( kar pa traja, traja...). Nekaj mleka sem shranila tudi v frutkove stekleničke.

Mleko za pripravo kašic ( po šesetem mesecu) pa sem jaz shranjevala kar v vrečkah za ledene kocke. Mleko lahko dodajaš, dokler vrečka ni polna ( pač sveže mleko dolivaš zamrznjenemu). Sedaj pa enostavno dam v kašico eno ali dve kroglici. Se super stopi in kašico ravno prav ohladi. In lahko hitro pacamo. Mleko lahko shranjuješ tudi v navadnih gospodinjskih vrečkah ali pa jogurtovih, skutinih kozarčke ( ki jih seveda dobro zapreš) Če ga boš dala v navadne vrečke, uporabi še eno dodatno, saj se je meni že zgodilo, da je počila in je bilo mleko tako neuporabno ( ko sem ga odtajala v posodi s toplo vodo, je začelo puščati).


No in ker sem ravno v elementu, dodajam še kar je napisala Karmen Mlinar ( svetovalka za dojenje), na forumu Dojenje:
Čas shranjevanja materinega mleka:
pri 15°C: 24 ur
pri 19-22°C: 10 ur
pri 25°C: 4 do 6 ur
v hladilniku 0 do 4°C: 3 do 4 dni
v malem zamrzovalnem predalu hladilnika: 2 tedna
v zamrzovalniku za globoko zmrzovanje, ki je del hladilnika (temperatura variira, ker se vrata pogosto odpirajo): 3 do 4 mesece
v samostojnem zamrzovalniku za globoko zmrzovanje: 6 mesecev

Odmrzovanje in pogrevanje mleka:
- mleko v vrečki ali v posodici postavite v hladilnik in naj se tam odtali (najbolj priporočljiva metoda)
- če je mleko potrebno odtaliti na hitro, ga v steklenički podržite pod curkom tople vode ali dajte v posodo s toplo vodo. Občasno RAHLO premešajte
- mleko, kot dodatek topli hrani ni potrebno posebej odtaljevati. Če ga imate zamrznjenega v vrečkah za led enostavno ledeno kocko mleka zamešate v obrok in se lepo odtali, če je hrana še vroča. Mleka ni potrebno segrevati, če je hrana že topla. Prav tako ga ni potrebno segrevati, če bo obrok mrzel (npr. sadna kašica).
- mleko v steklenički iz hladilnika pogrejte pod curkom tople vode, rahlo premešajte stekleničko

Iztisnjeno mleko pogrejte le enkrat, potem ga zavrzite.

(odgovor članu Tonči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




časi
kozo

Kateri je boljši čas zimski ali poletni

zimski (38%)

poletni (62%)


Število vseh glasov: 143

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!