miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: bina28 IZVIRNO SPOROČILO: miapia Tudi jaz se strinjam z vami. Moja hčerka je stara 7 mes in ne uživa še mleka, jajc, svinjine in ostalih stvari, ki naj bi jih šele po enem letu. Drugače pa igrače niso sterilizirane, pes jo liže po dolgem in počez itd. Skratka ne zavijamo jo v vato in do sedaj še ni bila bolna in nikoli še ni imela povišane temp. Imam dva sina, 20m in 5m. Prvi je bil ful nekompliciran otrok, nič ni jokal...in je blo vse super. Pa sem mislila, da bo drugi tudi in sem si rekla, da ne bom komplicirala, tudi časa nimam za kompliciranje in tudi nisem sterilizirala dud, ta večji ga je lupčkal in mu tiščal rokice v usta, pa nismo komplicirali. No, in mali je fasal Escherichio coli, bakterijo v črevesju, ki mu povzroča strašne krče in malček trpi. Seveda ne trdim, da jo je dobil odnas, lahko, da ga je nekdo tretji prijel za rokico, on pa hop, v usta. In smo začeli komplicirat..... Verjetno marsikdo ne ve, da je človeška slina polna bakterij in zelo škodljiva, pasja pa npr. celo zdravilna - zdravi razne bolezni kože, npr. glivice, kar vam lahko potrdi tudi stroka. Mamičino lizanje dude, ki pade na tla, dojenčku najverjetneje ne prinese nič dobrega, sploh ko je še manjši in v fazi razvijanja črevesja. Jaz nikoli nisem lizala dude. Če je nisem imela možnosti umiti, je bila pač brez. Sem pa proti kompliciranju v tem smislu, da se razkužuje roke in vse po vrsti sterilizira. Zavijanja dojenčka in otroka v vatko ima lahko verjetno večje posledice kot da mu pustiš, da si tlači v usta svoje rokice, ki niso ravnokar umite in razkužene.