Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Draga moja nya, sem nekomplikatorska mamica do tiste mere, ko sem lahko. Sem atopik, se pravi imam atopični dermatistis oz, po novem nevrodermatistis. Alergična nisem na noben znan alergen, zdravniki so se mi že odpovedali, vem pa točno, kaj je to bolečina, srbenje, nezmožnost dela, biti zaprt med 4 stenami, ker mi škodi toplota, vem kaj je delo v rokavicah, vem kaj je ko ne morem odpreti niti plastenke, ker na dlaneh nimam 3 slojev kože, ker so se mi po hudem izbruhu, ki je trajal 4 mesece, tako zelo olupile. In točno vem, kaj so antihistamini, kaj je medrol in kaj je bivanje na dermo kliniki. In vem še marsikaj drugega, česar ti nikoli ne boš vedela. sem rekla, da nikomur ne privoščim alergije, vendar roko na srce, tvoje življenje ni ogroženo, moje pa - in ko parkrat prideš k sebi na urgenci, začneš še kako komlicirati In vsa srečna sem, da moja dojenčica nima alergije in upam, da je nikoli ne bo imela. In po drugi strani ne kompliciram ravno zaradi tega, ker jaz tako trpim. Alergija pa danes ni več bolezen, ampak način življenja in marsikaj pogojuje na razvoj le-te. Kompliciranje ali ne je čisto tvoja stvar. Če je dojenček alergičen na nekaj, je razumljivo, da mu tega ne boš dajala, samo zame to ni komliciranje, ampak dejstvo. Zdi se mi pa čisti kretenizem, če se komplicira pri zdravem otroku. Moji sem dala vse, kar priporočajo v tej starosti in ni nobenega alergičnega odziva. jaz sem mu tudi dajala, kar je bilo priporočeno, vendar nisem prehitevala - ker se mi zdi, da je brez veze hiteti, ker itak ne govorimo o letih pač pa mesecih Če bi gledala po sebi, bi potem morala paničariti in bi jedla samo vodo. Pa še to razkuženo. In še na njo bi bila alergična. Kar pa otrok danes da v usta, je zelo malo verjetno, da bo imel kakršnokoli reakcijo, ko bo odrasel. Alergije so zelo zapletena in kompleksna zadeva, o kateri sem marsikaj prebrala in preštudirala. Vedi, da vzroki za njih niso samo v hrani, ampak še v marsičemu drugemu. vem, samo alergije na hrani izhajajo iz hrane Vem sigurno več kot ti in prosim, da ne obsojaš vnaprej, ker se mi zdi, da zelo malo veš o nas uporabnicah, ki nas obsojaš in na koncu o samih alergijah in diagnozah, povezanih s tem, in o načinih, kako se jih pozdravit seveda, ti pa mene poznaš očitno in veš, kako mi je bilo prvič ko so mi za las rešili življenje , in še vedno verjamem zdravnikom, ne pa homeopatom in podobnim alternativcem - in nisem rekla, da se mora nekdo, ki nima alergije izogibatu alergenu, pravim le, da se ne sekiram, če mi kdo reče, da kompliciram, če otrok do 1. leta ni jedel alergenih jedi Pa to sigurno ni samo izogibanje alergenu, verjemi.
|