|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Filane" paprike
31.8.2006 8:45:46   
Klara-1
Ali ima katera kaksen fin recepr za filane paprike? Bi lepo prosila. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 8:46:46   
Anonimen
Konzerva Eta. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klara-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 8:57:30   
BarbaraE
Na morju nam je mama od kolegice skuhala oz. spekla polnjene paprike. In bile so božanske. Sploh pa to niso bile tiste znane filane paprike.
Tako, da ti raje napišem recept za te, ker so bile meni osebno boljše kot ta navadne. user posted image

Recept:

Na olju popražiš čebulo in česen, nato dodaš nariban/na tenko narezan kuhan krompir.  Lahko dodaš tudi kakšno kuhano meso ali mogoče še kakšno popraženo zelenjavo - bučke, recimo. Potem dodaš kislo smetano. S tem nadevom napolniš paprike v pekaču, preliješ s kislo smetano in daš v pečico za toliko časa, da se paprike omehčajo. Seveda začiniš po svojem okusu.

Pa dober tek. Upam le, da te nisem razočarala, ker ni recept za navadne filane paprike. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 9:07:44   
Marogica
Torej moj "klasični recept" za filane paprike

Posebej prepražiš mleto meso na čebuli, ki ga osoliš. V drugi ponvi pa prepražiš riž in to tako dolgo,da postane "steklen". Maso pustiš ohladiti in jo nato skupaj zmešaš in z njo napolniš paprike, samo do 3/4( ker se riž nakuha)-Papriko dam kuhat v pardižnikovo omako, ki jo pripravim tako:

Kupim paradižnikov sok(zmiksane pelate) v katerega dam sol, malo sladkorja, dokončen okus dajo še paprike, ki se v omaki kuhajo. Soka mora biti toliko, da so paprike pokrite. Vse skupaj kuham na malem odnju ca. 45 min do 1 ure.

Mogoče nasvet: Da ne boš imela vedno toliko "pacanja"- jaz naredim ponavadi ca 25 paprik, jih zapakiram po 5 (naše porcije) in NEKUHANE dam v zrzovalnik. Ko jih potebujemo, samo skuham omako, v kateri se paprike odtalijo in skuhajo.

Pa dober tek

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 9:20:12   
Anonimen
klasika2:
jaz skuham riž v slani vodi. Kupim maso za čevapčiče, ki je že začinjena. Ko je riž skuhan in ohlajen pomešam z surovim mletim mesom. napolnim paprike. V večjo posodo dam vodo, mal paradižnikovega koncentrata, zmiksane pelate, začinko, polnjene paprike in skuham. Najmanj packanja in stara dobra klasika.

Druga varianta polnjenih paprik. Za nadev vzameš več sirčkov: od edamca, do gorgonzole, zdenka sir, kterga koli kolikor koli. Skuto, koščki slanine ali šunke, origano, timijan. z vsem tem nafilaš paprike in jih daš v pečico spečt

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 10:46:27   
Klara-1
O najlepsa hvala. Se bom lotila naslednji teden. Bom porocala o rezultatih user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 11:29:58   
SašaR
Še moj recept:
paprike spucam, in jih solim od znotraj.
Masa: meso, en jajc, malo droptin, riž, vegeta, poper, čebula, česen. Vse zmešam in paprike nafilam. Dam jih popeči na olje (ponavadi jih delam v pečici, včeraj sem jih pa kar na plinu naredila - isti postopek).Ta čas naredim omako: stopim margarin, prepražim vanj nasekljano čebulo, ko zlato zarumeni, dam noter malo moke in zavrem, zalijem z vodo in dodam še sol, paradižnikovo mezgo, narezano papriko, začinim (dam noter kar se takrat spomnem). Ko so paprike popečene (ne preveč črne oz. kakor komu paše), jih zalijem z omako in skuham do konca. Vmes jih še malo obrnem in to je to.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Klara-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 13:35:48   
fricka
Probaj jih pečt. So mnogo bolj okusne od kuhanih. Vse narediš isto, zaliješ z omakico in pečeš malo več kot 1 uro na 200 C. Paprike, ki gledajo iz omakice se malo zapečejo in omaka ima božanski okus. Vedno jih delamo tako.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Filane" paprike
31.8.2006 13:54:51   
Saša27
Pa še moja filana paprika:
meso, pražena čebula, česen, sol, poper dobro premešam. Na žlici olja prepražim riž, ko postekleni zalijem z vodo, toliko da je riž pokrit, pustim da zavre in odstavim. Hladen riž vmešam k mesu in filam paprike.
Za omako prepražim malo moke in žlico sladkorja na olju, ko vse skupaj porumeni dodam paradižnikovo mezgo, zalijem in vanjo dam paprike, da se skuhajo. Moj mož pravi, da takšnih dobrih filanih paprik še nikjer ni jedel.user posted image

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?