cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

zrak v želodčku?

clock-img

14.11.2008, 18:10

clock-img

cursa

pencil-img

208

Punce prosim pomagajte mi!
Imam pet dni staro punčico, ki mi nikoli po hranjenju ne podre kupčka. Lahko je tudi po slabo uro dvignjena, jo masiram, ampak kupčka ne podre. Potem jo položim v posteljico in čez čas bruha.
Načeloma po dojenju zaspi in se čez dve tri uri zbudi in jo potem ponovno podojim. To noč pa ni vso noč spala, vsaj trdno ne. Ves čas je stokala in pomalem pojokala. Kot bi jo sanje morile. Ali je možno, da jo moti zrak v želodčku, da ne zaspi trdno. Podobno je bilo danes popoldan. Kar malo sem obupana, ker ne vem kako naj ji pomagam. Sem že razmišljala, če je mogoče premalo pojedla, in bi ji še malo dodala umetnega mleka. Vendar, če bi bilo to to, potem bi verjetno močno jokala, ne le stokala.
Punce, prosim povejte mi kako lahko pomagam svoji deklici.
Hvala.

clock-img

14.11.2008, 18:26

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

ja seveda da stoka,saj jo črviči v trebuščku.priporočam naraven sirup ,ki ga kupiš v Lj lekarnah,reče se mu

Sirup proti krčem za dojenčke.lažje kupček podre 

clock-img

14.11.2008, 18:29

clock-img

jada

pencil-img

223

ŽIVJO

to noč je bila polna luna, in je tudi možno da je zato bolj nemirno spala. (mene so na to opozorili na pediatriji, ki sva jo ravno včeraj zapustila zaradi GER-A)

Drugače je pa možno, da imate refluks (GER - ni pa nujno, ker se ga ugotovi le z preiskavami ampak glede na to da ti poliva po hranjenju). Se pravi otroci ki imajo to težje podrejo kupčka in bolj polivajo po hranjenju. Pomembno je da podrete kupčka, vprašaj patronažno kako bi bilo to najlažje, naj ti svetuje. Drugače pa punčki poskusi vzdignit vzglavje, ker če poliva da ji ne gre bruhanje nazaj ampak vn, prav tako naj spi na boku. In čim več vseeno delajta na kupčkih, jaz jih z mojim podiram tudi po pol ure ali dlje. Je pa sigurno naporno in ko otrok jamra v snu pomeni da jo nekaj tišči ali da ne more kakat ali pa da ima preveč zraka v trebuščku.  Lahko pa poskusiš (če ti seveda ne bo vmes zaspala) da jo večkrat odstaviš in vmes poskusiš podreti kupčka, ali vsaj ko zamenjaš dojki če jo dojiš na obe......

LP

clock-img

15.11.2008, 11:32

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Zdaj je res obdobje polne lune, ki kvari razpoloženje naših malčkov. Moj je že spal celo noč, pa se je včeraj in danes umislil nočni obrok. Danes je še celo celo noč nekaj telovadil in javkal v posteljici.

Kar se pa kupčka tiče, se morajo pa dojenčki še naučit kako to gre. Moj je prvi mesec zelo skrbel za moje bicepse. user posted image Sva lepo podrla kupček in sem ga odložila v posteljico. Po 5 min je začel jamrat in stokat, da sem ga dvignila in je dobesedno rignil kot ta velik. In nato tako še ene 10x. Zdaj je pa dobro. Predvsem se pa človek navadi, da jim rado kaj ven iz ust teče in da to ni nič narobe. Pač je preveč pojedel.

clock-img

17.11.2008, 14:17

clock-img

srki

pencil-img

9222

na začetku je to pri nase fino laufalo, ga je podrl kar leže, med hranjenem. Zadnje čase pa ga držim pokoncu tudi po uro, tako da že skoraj zaspim zraven, pa nič. Podnevi je pač lažje, kot ponoči. Včasih ga dam tudi na trebuh in masiram in nato ponovno dvignem, ponavadi ga potem podre, ni pa nujno. 

Zgodi pa se, da ga kljub temu, da ga pred spanjem podre, čez pol ure ponovno zbudi to napenjajne. Je pa tudi res, da zelo "požrešno" je.  

Bo minilo. Je bilo pri prvemu otroku isto, še veliko težje, ker njega je pa res zvijalo, da je orng jokal, dokler ga ni podrl. 

clock-img

17.11.2008, 14:18

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM


rignil kot ta velik.



user posted image user posted image user posted image

Naš to vedno počne, da se sam sebe ustraši. Še odraslega nisem slišala tako "rigat"user posted image .

clock-img

18.11.2008, 20:48

clock-img

lidija***

pencil-img

884

Mogoče vetrovne kapljice? Naša je po njih fajn prdkala. Pa patronažno še enkrat vprašaj, naj ti pokaže, kako je najboljše podirati kupčke.

clock-img

19.11.2008, 16:13

clock-img

cursa

pencil-img

208

Ravno danes je bila patronažna pri nas in sem jo vprašala kako se pravilno podre kupček in, če naše dete zaradi ujetega zraka v želodčku stoka. Pravi, da verjetno res joka, zaradi tega in potem mi je pa dala še knjigico, ki jo podari naša občina. Naslov je Igriva vadba za dojenčka od A. Semolič in v njej je odlično prikazano podiranje kupčka. Po kopanju sem jo nahranila in potem sva podrli kupček ko ta velik. In res je potem zaspala za tri ure prez prebujanja. Sem zdaj kar pomirjena, ko vidim kaj je verjetni vzrok.

clock-img

23.11.2008, 19:27

clock-img

srki

pencil-img

9222

Naš pa po kopanju ogromno prdi, to je tudi fajn.

Drugače pa se redko zgodi, da bi ob nepodiranju kupčka spal mirno, včasih pa se, ampak je že pravi čudež.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem