cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

zanositev po HSG

clock-img

14.10.2005, 10:40

clock-img

Massa26

pencil-img

451

Pozdravljene!

Saj vem, da je bilo tudi to že prežvečeno, ampak vseeno mie zanima, tiste, ki ste imele HSG, ali ste tisti mesec uporabljali zaščito?

Jaz sem imela včeraj HSG in se sedaj ubadam z vprašanjem, ali user posted image ali ne. Prebrala sem, da dr. Pušenjak priporoča 1 teden abstinence, potem pa ni več ovir, dr. Reš mi je pa nekako bolj skozi vrstice dal vedeti, da vseeno, če ta mesec ne poskušava user posted image .. Kako ste ve ravnale?

Hvala punce.

clock-img

14.10.2005, 10:43

clock-img

Azaleja

pencil-img

324

Ja, midva sva tisti mesec po HSG-ju bila zaščitena, potem pa ne več.

clock-img

14.10.2005, 10:46

clock-img

pika74

pencil-img

6782

Midva kakšen teden po HSG nisva, pol pa sva, pa ni nč ratal user posted image .

Lp
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

clock-img

14.10.2005, 10:56

clock-img

ona78

pencil-img

373

Meni je po HSG-ju (21.9.)  dr. Merlo svetoval naj kr pridno user posted image , brez nobene zaščite!
Sicer se ni prijelo, ampak bo!!!user posted image

Srečno za tisto srečo, ki nekje čaka nate, za drobno in malo večjo, ki zaboli ko trči vate.

Srečno, za tisoč srečic, srečenosnih svetlih kometov,
za bližnje srečanje z nami, v orbitah srečnih planetov!!!

clock-img

14.10.2005, 12:36

clock-img

lana38

pencil-img

6327

Meni so HSG delali 7 dan ciklusa. Po enem tednu sva lahko normalnouser posted image . Po HSG bi naj čim več. Nevarno je, če nimaš HSG V začetku ciklusa. Potem ne smešuser posted image pred samim HSG, ker obstaja možnost zanositve. Ker pa gre pri HSG za rentgensko slikanje Maternice in jajcevodov, bi bilo to nevarno, če bi bila slučajno noseča. Po samem HSG pa je priporočljivo čim večuser posted image . Veselo na delo...user posted image

lana38

clock-img

14.10.2005, 14:50

clock-img

Moncy83

pencil-img

63

Pozdravljena Massa26,

tudi jaz sem imela včeraj HSG in so naročili enotedensko abstinencouser posted image ter do menstruacije zaščitene odnose, potem pa veselo nauser posted image .

p.s.:si bila mogoče v Ljubljani?

LP

clock-img

14.10.2005, 15:26

clock-img

Andy

pencil-img

24

Kot so že ostale povedale, sva tudi midva po HSG imela en teden abstinence, potem pa sva do konca ciklusa pazila. Na žalost pa je bilo to že pred enim letom.

Enkrat že bo!

clock-img

14.10.2005, 23:00

clock-img

KODA

pencil-img

4015

1 teden sva abstinirala,nato ne več.Zanosila pa sem 6mesecev po HSG.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

15.10.2005, 12:16

clock-img

kalaxy

pencil-img

203

Pozdravljene punce,

tudi sama sem imela HSG pri dr.Merlotu 21.9. Takoj sva hopsala in uspelo je. SPoročam vam, da sem danes po 1 letu in 8 mesecih zagledala
2 črtici. Še sama ne dojemam.

Veselo naprej.

P.S.: Ona78 oglasi se mi na privat. Če se spomneš sva bili skupaj na HSG-ju.

clock-img

16.10.2005, 10:59

clock-img

Massa26

pencil-img

451

Hvala za vse odgovore. Verjetno se bova odločila kar po trenutnem navdihu user posted image .

Sem pa zelo vesela, da je izvid dober in po eni strani začudena, kaj je potem narobe, ker sem potihem pričakovala, da bo HSG kaj slabega pokazal user posted image .

clock-img

16.10.2005, 11:39

clock-img

Sulfinija

pencil-img

5993

Meni moj zdravnik kateri mi je delal hsg ni rekel nič celo takole mi je rekel sedaj pa lepo otročka delat.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

clock-img

17.10.2005, 12:19

clock-img

hati

pencil-img

603

No jaz sem imela HSG 19.8. in sva ''telovadla'' že kar naslednji dan. Odvisno je kako se počutiš. Odnose odsvetujejo ker je pač možno več okužb. Predvsem zaradi kakih vnetij. Sicer pa ravnaj tako kot se sama počutiš. Jaz nisem imela nič problemov, tudi bolelo me ni zelo močno no.

Upam, da vama čimprej uspe user posted image  user posted image . Srečno!

pozdravček

clock-img

17.10.2005, 14:53

clock-img

Anonimen

Jaz sem s svojim dragim telovadila točno 2 dni po HSG-ju. Ker so ravno takrat bili pri nas Chippendallsi in sem mu rekla, da me naj "vzame v red" , da me ne bo tam odganjalo od hormonov.

Pa veste kaj??

Ravno takrat sem zanosila!!! Jupi!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Punca, kar dajta si duška!!!user posted image user posted image

Midva sva že imela datum za IUV, ker so rekli da sva oba tam spodaj bolj švoh.

Pa so se motili...  PDP = 16.11. - še malo pa bo privekaluser posted image

clock-img

19.10.2005, 21:10

clock-img

Nataša R.

pencil-img

238

Jaz sem HSG imela februarja in naslednji mesec nama je uspelo. To je bilo dve leti nazaj. Po HSG en teden nisva smela nič . Potem pa je bila pot odprta. 

clock-img

19.10.2005, 23:46

clock-img

KODA

pencil-img

4015

En teden sva abstinirala,nato ne več.Zanosila sem 6mesecev po HSG.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

22.10.2005, 16:12

clock-img

stuhica

pencil-img

1146

Ojla!
No evo mene po dolgem času sem se spet oglasila in spomnla na ringarajo pa na vse tiste ki vas pestijo tezavice tako kot so mene in me še vedno!
Tkole da ti odgovorim meni je dr. po HSG priporočil eno mesečni počitek potem pa veselo na delo! Mogoče je vseeno dobro da počakaš potem pa če so ti rekli da so jajcevodi prehodni, bejba sprosti se in ne obremenjuj se preveč boš vidla da vama bo kr hitr ratal! Pa veliko sreče!
stuhica

clock-img

23.10.2005, 11:24

clock-img

Anonimen

Midva sva dva dni po Hsg ju user posted image in je ratalo. Noben G mi ni rekel, da naj ne.

clock-img

24.10.2005, 06:48

clock-img

danaja1

pencil-img

140

Drage moje!

Jaz sem imela pred 10 dnevi HSG in so mi v Kranju in sicer dr. Lavrič prepovedali 6 tednov spolne odnose sploh pa da ne smem zanosit. Jajčnike imam prehodne, ni mi pa jasno da so mi tako rekli. 6 teden imam pa pri svojem dr. zopet pregled.
Kaj mislite o tem???
CMOK vsemmmmmmmmmmmmmm

clock-img

24.10.2005, 06:54

clock-img

fritzi

pencil-img

3

Kaj pa sploh je HSG?user posted image

clock-img

24.10.2005, 07:08

clock-img

Massa26

pencil-img

451

Danaja1, to je pa čudno. Meni je G, ki mi je naredil HSG sicer rekel, da naj grem čez 6 tednov na kontrolo k svojemu G, ne pa, da do takrat ne bi smela niti user posted image  niti zanosit. Prvič slišim za tak primer user posted image . A prav tako izrecno ti je rekel user posted image ?

Fritzi, HSG je histerosalpingografija, je pa to poseg, s katerim ti preverijo prehodnost jajcevodov s tem, da ti v maternico in jajcevode vbrizgajo en tak kontrast in potem se na rentgenu vidi, če se je pravilno razlil oz. če so kakšne ovire.

clock-img

10.01.2006, 19:20

clock-img

Anonimen

Če so pri HSG-ju- rengentskem slikanju vidne kakšne ovire oz,da jajcevodi niso prehodni to takoj rešijo ali je potrebna naslednja preiskava laparoskopija?

clock-img

11.01.2006, 07:23

clock-img

Massa26

pencil-img

451

Hojla,

s HSGjem se v bistvu ne popravlja nič, razen če gre za take čisto ˝rahle˝ zarastline, da jih že sam tisti kontrast, ki ti ga vbrizgajo, odpravi. Verjetno pa sledi laparoskopija.

clock-img

11.01.2006, 08:20

clock-img

naja78

pencil-img

2169

takoje,če po hsg.ju ne rata,nevem odvisno od tega kdaj ti prekipi,da greš spet do G,in te da na laparo in histero.
torej.......sexat po tj preiskavi,kokr le lohk.malo je že več upanja,sicer pa ne bom pisala Mssa26 je povedala vse.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem