Tudi jaz sem v čakalni listi za predloge ...bi samo komentirala, da se tako kot povsod po svetu tudi pri tej zadevi vse vrti okrog denarja in vedno poleg vsega gledamo seveda na zadevo tudi iz finančne plati...ker smo mi iz periferije in imamo do večjih mest nekoliko dlje, nam velikokrat več denarja pobere sama vožnja kot pa razne vztopnice in podobno...Bili smo pa že v Hermanovem brlogu v Celju, kjer je bilo kar luštno , pa še vožnjo smo imeli zastonj, ker smo šli z vlakom ( predšolci se vozijo zastonj), pa v ljubljanjskem lutkovnem gledališču in z vzpenjačo na gradu, pa v hiši eksperimentov v Ljubljani, pa pri lutkovnem gledališču Kolenc na Vačah smo imeli pastirski dan,izlet z avtobusom v ljubljanjski živalski vrt, obisk drsališča v Celju...to so bili bolj kot ne zaključni izleti ali pa izleti v sklopu decemberskega prazničnega dogajanja...
Drugače pa so luštni tudi vsakdanji izleti, ki si jih mi največ privoščimo na pomlad ali jesen...Večkrat gremo na obisk k prijateljčkom v sosednjo enoto, ki nam pripravijo kakšno lutkovno predstavo, potem pa imamo skupaj piknik ali pa pogostitev pri njih ( ali pa dobimo mi na obisk njih), gremo na izlet do bližnje lovske koče, imamo tam ogled koče in pogovor z lovcem, daljši sprehod do matične knjižnice, dopoldne v njej in sprehod nazaj, daljši izlet v gore tako da gremo v eno smer peš v drugo pa se peljemo,izlet do najbližjega muzeja ali ogled razstave, daljši sprehod do doma ostarelih in sadna malica z varovanci, pa enkrat letno na potep k gasilcem, pa k policistom, pa občasno pokukat v bližnjo porodnišnico, pa kar tako spontan sprehod do mestnega parka, kjer nas med objemanjem platan "zasačijo" prijazne cvetličarke in nas povabijo na ogled njihovega vrtnega centra...eh...samo da se dogaja...