writing-img

zajtrk med tednom-kje???

clock-img

23.09.2008, 22:18

clock-img

saskija

pencil-img

1852

V veliki večini odgovorov opažam, da vaši otroci doma ne zajtrkujejo- ali jejo v varstu, vrtcu, šoli.

Pri nas že od nekdaj jemo doma ne glede na zajtrk v ustanovah saj se mi zdi pomembno, da se človek in njegovo telo navadi da se dan začne z zajtrkom.

Opazujem večje otroke, večina jih preskoči zajtrk in nato okoli 9 malica. To s epotem nadaljuje v odraslo dobo.

Zakaj torej ne zajtrkujete doma???

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

clock-img

23.09.2008, 22:24

clock-img

Ribica **

pencil-img

3128

Jaz večinoma nisem jedla pred šolo zato, ker mi je bilo slabo tako zgodaj ali pa enostavno ni bilo časa (sem raje malo dlje spala). Samo sem celo srednjo šolo prakticirala tako, da sem pred malico, ki smo jo imeli šele 10:30 obvezno pojedla vsaj eno čokoladko - če ne nisem zdržala toliko časa. 

clock-img

23.09.2008, 22:24

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

jaz nikoli nisem zajtrkovala doma (edino čaj sem zlila vase, še napol v spanju), predvsem zato, ker sem vedno spala do zadnjega momenta in potem tekla v šolo. mi je bil spanec bolj pomemben kot žganec user posted image

clock-img

23.09.2008, 23:14

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Ja, ponavadi je čas tisti "krivec" zakaj ne zajtrkujemo doma. Pri nas tavečja samo včasih poje kaj pred šolo, ker prej niti nima potrebe po hrani. Mi2 pa zajtrk kar preskočima, vem da ni zdravo ampak enostavno hrana ne gre dol.

< Sporočilo je popravil Vrtnica79 -- 23.9.2008 23:15:54 >

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

23.09.2008, 23:15

clock-img

bodoča

pencil-img

908

Tudi jaz sem raje spala kot pa jedla zajtrk, pa še zdaj ponavadi ne jem takoj ko se zbudim, rabim kakšno uro, dve, da se vredu zbudim in potem jem.

Mali pa, če gre ob 8 h zjutraj v vrtec, doma ne je, ker ga zbudim, se pocartlama, oblečema in gre v vrtec, kjer ob 8.30 h malicajo.

Če pa gre ob 5.30 h v vrtec pa doma popije aptamil in potem v vrtcu še malo spančka.

mojeustvarjanje

clock-img

23.09.2008, 23:23

clock-img

Spark

pencil-img

1863

Jaz sem vedno jedla zjutraj doma. Od kar pa imava ta večjo punčko pa smo to kar ukinili. Tamali, bi dali mlekec pa kak piškot, in potem gasa. Sem pa prakticirala tako, da sem v službi takoj zajtrkovala. Bom videla sedaj kako bomo zmogli zjutraj, ko začnem po porodniški spet v službo. Kar malo se bojim da bom morala ustati dve urci prej da vse poštimam. 

clock-img

24.09.2008, 07:28

clock-img

Luni

pencil-img

1371

Pri nas vsi zajtrkujejo doma: oči, veliki brat, mali brat in ta mičkena sestrica. Mami pa največkrat nima časa user posted image , ker za zajtrk si rada čas vzamem. Tako da jem šele ob 10-ih- malica v službi user posted image .

clock-img

24.09.2008, 09:50

clock-img

diva 4

pencil-img

1199

Pri nas med tednom ne zajtrkujemo. user posted image   gre od doma ob 5.00. Jaz in otroka vstanemo ob 7.00 se uredimo in gremo v vrtec ,kjer ju ob 8.00 čaka zajtrk. Sem jima nekaj časa ponujala zajtrk doma, pa sta vedno odklonila , češ , da še nista lačna. Tako je že pripravljen zajtrk končal v smeteh.Med vikendi in počitnicami pa imamo skupen zajtrk, tudi okrog osme ure, saj smo takrat vsi lačni.

clock-img

24.09.2008, 09:58

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Preden gre v vrtec, tamala popije ali mleko ali čaj. Zajtrkuje pa v vrtcu. To se mi zdi najbolje, ker drugače pa ali bi dvakrat jedla in se brez veze basala (ker v vrtcu je itak vse tako dobro! user posted image ) ali pa ne bi jedla in bi bila do kosila že preveč lačna. Tale vrtčevski ritem mi kar ustreza - no, njej ustreza. In tudi ko je doma, med vikendi ali zdaj, ko je bolana, se drživa tega ritma.

clock-img

24.09.2008, 10:06

clock-img

Anonimen

jst dam tamali obvezno zajtrk zjutri, v vrtec gre ob 5;30, zajtrk majo pa ob 8;00 in se mi nekak ne zdi sprejemljivo, da bi mogla tam lačna bituser posted image tko da poje recimo pol žemljice, al pa kruh z marmelado,skodelco mleka al pa kakšne koruzne kosmiče, banano....tolk da ni čist prazen želodček. in upam da se bo to obdržalo tudi v šoli, ker tam majo pa še kasnej malico in če recimo otrok vstane ob pol sedmih, sedmih al pa še prej mogoč, pač ni ok, da je tolk časa lačenuser posted image

clock-img

24.09.2008, 10:35

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: saskija

Zakaj torej ne zajtrkujete doma???

Moj otrok je preveč nervozen, da bi zjutraj pred šolo jedel.

Aja, edino kakav pa vedno popije, saj je že to nekaj.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 24.9.2008 10:36:08 >

Velika rit je velika stvar.

clock-img

24.09.2008, 12:01

clock-img

total

pencil-img

4453

Edino zajtrkujemo vsi trije,ko sm na dopustu,takrat je čas tamal itak je v vrtcu zajtrk,doma sam nekaj popije,jaz pa sploh ne ker sm tako navajena.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

clock-img

24.09.2008, 12:49

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Za mene je zajtrk npr. že skodelica kakava ali en jogurt, ki ga vlijem vase predenj kam grem. To bom skušala ohranjati tudi, ko bo šla tamala v varstvo. Vsaj nekaj toplega popiti ali kaj lahkega pojesti je boljše kot čisto prazen trebušček.

Sicer pa preden sem dobila otroka zajtrkovala kot se spodobi (celo gris sem si delala, jajčke pekla..)Vedno sem vstala najmanj eno uro in pol pred delom (začela na srečo ob 9h), pol urce za hrano, pol urce za tuš, oblačenje, pospravljenje postelj in pol urce za odhod na delo.

clock-img

24.09.2008, 12:56

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Našega ob 8h zbudim za v vrtec - ob 8:30 ima tam zajtrk. Torej - zajtrka ne spusti, samo poje ga ne doma. Tudi če je doma (vikend) ga ne nesem direkt iz postelje za mizo, ampak potrebuje cca. pol urice preden lahko je (in to je prav tako ob 8:30).

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 24.9.2008 13:00:30 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

24.09.2008, 13:00

clock-img

Splet.Ka

pencil-img

1315

Naša punčka vsak dan, ko vstane ob 6.00, poje en jogurt, midva z dv možem popijeva kavo, punčka pa še toplo mleko ali čaj. V vrtec pridemo malo pred 8. uro in tam so nas že eno leto nazaj prosili, naj je zadnji hip ne "nabašemo" s hrano, ker potem ne bo jedla v vrtcu.

Mene so starši želeli navaditi, da bi zajtrkovala pred šolo. Ampak ni šlo. Enostavno potem za šolsko malico nisem bila lačna, tudi če sem doma pojedla zelo malo. Če pa za malico nisem jedla, sem bila lačna že precej pred kosilom.

Tako da smo doma prakticirali vedno samo toplo mleko zjutraj, potem pa ustrezen obrok v šoli. Tako bomo skušali tudi pri otrocih.

Cvetim...

clock-img

24.09.2008, 13:02

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Jaz vstanem ob 5:45 če moram zjutraj še tamalidve peljat v vrtec in ob 6:15 če ne grem še v vrtec. Meni je takrat še slabo zjutraj in ni šans, da bi jedla.

Tamalidve takrat tudi zjutraj budim in je cviljenje in si res ne predstavljam, kako bi izgledal zajtrk ob 6h zjutraj. Dobijo pa v vrtcu ta zgodnji piškote, da počakajo do zajtrka.

Če jih ne peljem jaz v vrtec pa spita do pol 8 in sta potem ob 8 v vrtcu na zajtrku.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

24.09.2008, 16:27

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

Preden gresta škrata od hiše, obveno pojesta nekaj malega. Vsak popije lonček mleka in poje kak piškot, rižev vafelj, pol žemljice.
Mali je ta pravi zajtrk pri babici, kasneje ga bo v vrtcu, ta velik pa ima zajtrk v šoli.
Tudi meni ne paše jest tako zgodaj, se pa trudim in se jima pridružim pri mizi. Rada bi, da se navadita zjutraj nekaj pojest. Konec koncev ne bo vedno vrtca in jutranjega varstva in rada bi, da bosta tudi kasneje navajena zajtrkovati.

clock-img

24.09.2008, 20:28

clock-img

Pupsika

pencil-img

3596

Zame se z zajtrkom začne dan in brez tega ne morem funkcioniratuser posted image .
Tudi tamala zjutraj ob 6h spije mlekec pa kakšen piškot poje potem pa ima zajtrk še v vrtcu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem