cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

za tiste, ki ste dolgo dojile in so se potem otroci sami odstavili

clock-img

18.08.2006, 10:20

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Za vas imam torej eno vprašanje - kako je prišlo do tega, da so se kar sami odstavili? So se postopoma vedno manj dojili, enega lepega dneva pa niso hoteli več dojke ali kako? Kdaj se je to zgodilo - pri kaki starosti dojenčka in kaj menite, da je vplivalo na to, da so se kar odstavili?

Moj 12-mesečnik se še vedno doji vsaj 5x na dan in jaz še vedno upam (verjetno utopično), da se bo 1x vsaj tam do 2. leta, če ne že prej sam odstavil. To upanje se mi zdi utopično, ker mu dojka res pomeni tolažbo, hrano, cartanje... ogromno... in ne znam si predstavljat, da bi na silo nehala z dojenjem. Sploh niti ne morem zmanjšat dojenja. Rekord je bil, da sva se en dan dojila 4x, včeraj npr. pa je imel spet "dan dojenja", pa se je dojil sigurno 7x, če ne več. Kaj so vaši tudi imeli tako radi dojenje, pa je potem naenkrat prišlo do preobrata?

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

clock-img

18.08.2006, 10:26

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Živjo,

moj sin se je dojil skoraj do 15. meseca. Čez dan se že dolgo ni več dojil, to sva načrtno ukinjala z uvajanjem gostih obrokov, večerno, nočno in jutranje dojenje pa je ostalo. Najprej sva nočno ukinila, kar ni šlo brez joka, ampak ni bilo take hude panike. Zbuja se še vedno ponoči, ampak pije vodo.
Potem je nekega lepega dne zjutraj tisto uro ob kateri se je ponavadi dojil (ob 5h, 6h) kar prespal. En večer se je pa zgodilo da ni hotel. In to je bilo to.

clock-img

18.08.2006, 10:27

clock-img

April

pencil-img

5459

Ja mene tud to zanima.  A si ti doma ali ga boš dala v varstvo?
Moj sin gre šele naslednje leto v varstvo, ko bo star že dve leti in pol. Do takrat pa sem mu jaz in moji joški cel dan na razpolago. Pri meni nič ne kaže, da bi hotel nehat. Saj ne da bi me motilo dojit, skrbi me predvsem to, da zaradi tega poje zelo malo druge hrane. Tehta mal več kot 9 kg. Zdrav je, ampak vseen bi rajči videli, da bi mu kakšne hlače lepo gor stale.

clock-img

18.08.2006, 10:28

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jap, pri nas je bilo točno tako. Dojila sva se 23 mesecev. Sicer je bilo to samo še crkljanje pred spanjem, pa vendar. Nakar en dan ni več "silil" v dojko. Pa sem si mislila, dobro, morda se je zamotil s čim drugim. Potem pa isto še naslednji dan, pa naslednji... Tako da zdaj je od takrat skoraj dva meseca, pa se ni še nikoli spomnil, da bi se pa še malo pocrkljal pri dojki. Tako da sem prav zadovoljna, da se je tako fajn izteklo.user posted image  Brez kakšnih skrivalnic, mazanja dojk, slabe volje ipd.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

18.08.2006, 10:31

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

Miji je bila ziza tudi vse, ampak res vse-dojila se je na 2-3 ure-podnevi in ponoči. Pri 7. mesecih pa se je na vse lepem odstavla. To je zgledalo tako, da sem jo zvečer še podojila, potem je spala 3 ure in začela značilno javkat, da bi imela zizo, ko pa sem ji ponudila, pa se je začela dret kot šoja..potem sem ji dala samo dudico in je bil mir. Čez 3 ure spet enaka zgodba. Čez dan sem ji še 2 krat ponudila in vedno je začela jokat..tako sma končali z dojenjem in začeli z celonočnim spanjemuser posted image

clock-img

18.08.2006, 10:35

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

18.08.2006, 10:41

clock-img

Anonimen

moja se je odstavla pri 5. mescih tako da je na koncu že samo ko je zagledala dojko začela tult ko zver, tut zagrabit je ni več hotla, ko sem ji dala flašo je bila pa vsa kontent :) pa smo nehal!

clock-img

18.08.2006, 11:37

clock-img

asso

pencil-img

3700

Jaz sem tudi mislila, da ne bo nikoli konca z dojenjem.
No tam pred enim letom smo ukinli dnevno dojenjem z drugo hrano. Dojila se je le še zvečer, ponoči in zjutraj. Malo pred enim letom, ko sem vedela, da bom morala v službo sem ji zjutraj poskusila dat flašo z navadnim mlekom in jo je kar sprejela (čeprav do takrat ni hotela sploh flaše). Po enem letu je bilo dojenje še zvečer, ker je tudi le tako zaspala in ponoči.
En dan je čez dan zelo malo jedla in sem se odločila, da ji še pred spanjem dam flašo mleka, da ne bo ponoči preveč lačna in če bo morda zaspala s flašo O.K., če ne ji bom po flaši dala še zizo. Spila je sama v pojstli flašo in nato zaspala tako, da je bilo s tem tudi večerno dojenje ukinjeno. Naslednji dan sem ponovno poskusila s flašo in je delovalo... Tako se je tudi počasi nočnega dojenja poslovila, ker sem ji namesto jo podojit dala flašo in počasi se je tudi nočno zbujanje končalo.
Vse skupaj nekje pri 14-15 mesecihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vesela sem, da se je tako lepo odvadila od dojenja, da ni bilo prisilnih ukrepov... Pri nas je bilo vse ob pravem času...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

clock-img

18.08.2006, 11:41

clock-img

mlecek

pencil-img

29

Mojega user posted image  sem dojila tri leta in en mesec.

Ves čas je bil zelo strasten mlekoljubec. Prvo leto se je dojil neprestano, drugo leto malo manj, tretjo pa sem mu dovolila samo še pred spanjem.

Med dojenjem me je vedno božal po prsih, zato sem mu po treh letih predlagala, da bi samo še božal, ker je mlekca zmanjkalo. Ni se pritoževal in tako je ostalo.

Je pa res, da še danes pol leta kasneje, kdaj pa kdaj poboža svoj mlecek in zahec pocucka.

Tudi meni se je zdelo, da bo težko, ampak ni bilo in nikoli mi ne bo žal, da sem tako dolgo dojila.

Želim, da tudi vama uspe.

LP

clock-img

18.08.2006, 11:56

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Naš fantič pa se je približno pri 18mesecih odločil,da ne rabi več dojke.
Tudi mene je skrbelo,preden je bilo treba iti v službo in vrtec,kako bomo ukinili to nočno crkljanje,saj za podnevi me ni skrbelo,sem pač vedela,da me bo ujel in zahteval svoje.
Poskusili smo razne metode,potem sem se pa odločila,da nočno vstajanje prevzame ati in se je obneslo,tako smo se znebili nočnega crkljanja ob dojki,to je bilo pri enem letu starosti.Potem sem šla v službo,mali v vrtec,ampak on je moral še takoj,ko sva prišla domov dobiti svojo dozo in potem zvečer še enkrat.
Je pa bilo večkrat prav hecno,ko me je hotel napasti kar v trgovini ali lokalu,da bi dobil zizo.
V takih primerih,ko se otrok noče odstaviti,je težko pametno svetovat,lahko ti le rečem,da se bo ko se bo odločil sam,vsekakor pa je lažje,če bosta manj skupaj,ti v službi on v varstvu.Saj,če si ves čas na razpolago,bo to otrok izkoristil.

clock-img

18.08.2006, 12:45

clock-img

Hanna M.

pencil-img

176

imam hčerko, ki se še vedno doji, stara je 27 mesecev. Prvo leto se je dojila 5 x na dan, (ponoči je že po treh mesecih lepo spala in se nismo več hranili).
Ko sem šla po letu v službo se je dojila zjutraj, popoldan, ko sem prišla iz službe in pred spanjem. Od dveh let dalje pa se dojiva samo zjutraj in pred spanjem. Dojiti nameravam do treh let in verjamem, da bo takrat že pripravljena, da se sama  odstavi. Ko sva ukinili popoldansko dojenje je dva dni protestirala, potem pa se je sprijaznila, mislim, da bo tako tudi, ko bomo z dojenjem čisto prekinili.
Želim vama veliko nežnih trenutkov ob dojenju.
Hanna


_____________________________

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

clock-img

18.08.2006, 13:25

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

naš mališan se je odstavil okoli leta in pol. na koncu se je dojil samo še ponoči ali zvečer.

zakaj in kako si je to zamislil pa ti ne morem povedati enostavno ga ni zanimalo oz. se je že prej potolažil. pa ob enem letu ni zgledalo, da bo kaj kmalu nehal.

če te to zelo moti, ga pusti v varstvu in pojdi na izlet nekam sama, pa bo videl, da se lahko potolaži tudi drugače. ni pa še taka panika - če ti ustreza ga doji še naprej, ko utegneta, če pa ne pa ne.

_____________________________

iz malega zraste veliko

clock-img

18.08.2006, 15:02

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Moj se je sam odstavil pri enem letu. Zadnja dva meseca sva se dojila le še zjutraj in zvečer. Ko pa sem poskusila le še z dojenjem 1xna dan (zjutraj pred vrtcem), je meni začelo mleko počasi usihati in mali je moral na začetku nekaj časa cuzati, da je mleko "ornk" začelo teči, za kar pa ni imel potrpljenja. Po kakšnem tednu 1obroka na dan se je odločil, da se ne gre več in ni hotel več zgrabiti bradavice, ker mu je sesanje pobralo preveč energije - ni med najbolj vztrajnimiuser posted image . Pa sva nehala.

Jaz ga nikoli od rojstva naprej nisem tolažila z dojenjem. Dojila sem ga, ko je bil lačen, za tolažbo pa sva imela crkljanje in stiskanje, zibanje, petje.... In tako je tudi ostalo kasneje. Verjetno zato ni bilo tako težko prenehati, želodček je napolnil drugače, tolažba pa še vedno v naročju..

clock-img

18.08.2006, 21:29

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Zanimive zgodbe!

April, jaz grem delat septembra, ker sem dobila službo, Aljažpa gre v vrtec. Me je kar malo strah, ker če si zamisli, da hoče zizo, ga nič drugega ne interesira, samo tečnari in tečnari. Po drugi strani pa se tolažim s tem, da če me ni zraven ne pogreša zize tako zelo, veliko bolj pogosto se doji, če sva sama kot če je okoli njega več ljudi.

Asso, a potem tvoja nikoli ni imela prej flaške? Potem pa jo je kar sprejela? Skoraj ne morem verjet! Pa da je celo zaspala ob tem? Jaz sem že tudi o flaški razmišljala, pa imam občutek, da bi samo eno razvado zamenjala  drugo in ne vem, če je to pametno.

Zaenkrat me še ne moti, da se dojiva, edino me moti, da se dojiva tako zelo pogosto. Ga še ne nameravam odstavit, ker menim, da bo že odhod v vrtec velik stres, ne bom še mu sedaj drugih stresov povzročala.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

clock-img

18.08.2006, 21:48

clock-img

Ezi

pencil-img

716

Midva sva lahko zmanjšala dojenje šele, ko sem šla v službo. Takrat sve se dojila zjutraj in zvečer. In mali bi se dojil do nezavesti. Pa sem začela tako, da sem se mu izmikala. Saj sem vedela, da ne rabi dojenja, da mu lahko vse to, kar on poteši z dojenjem nadomestim z nečim drugim. enostavno sem vklopila še očka, da se je on malo večkrat ukvarjal z njim, on ga je dajal spat, hranil, tolažil ... in takrat sploh ni bilo problema. Kadar sem ga imela v naročju, tega se ful spomnim, sem zelo pazila, da ga nisem položila v položaj v katerem sva se dojila. Ja, prav izmikala sem se mu. In tako je počasi pozabil. Je bilo precej na hitro, ampak čisto "neboleče".

clock-img

18.08.2006, 21:49

clock-img

Ezi

pencil-img

716

Aja, še to, nehala sva se dojiti pri 15 mesecih.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem