cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

začetek hranjenja - lahko dam bučo?

clock-img

22.10.2012, 08:45

clock-img

Brbs

pencil-img

608

ne bučko (cukini), bučo, kuhano? npr. s korenčkom? stara bo 6 mesecev.
hvala

clock-img

22.10.2012, 08:53

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Jaz sem bučke kar hitro začela dodajat pri hranjenju - definitivno med prvimi stvarmi, ker so bile domače, sveže, vedno na voljo, v kombinaciji s korenčkom, jabolki, krompirjem, pa tak fin zosek se kasneje naredi k mesu.
Za moje pojme - kar pogumno user posted image
Razen alergenih stvari, se te smernice tako hitro menjajo, da vedno rečem, da je treba uvajat po zdravi pameti - 2, 3 dni eno stvar, mogoče kakšna kombinacija z že utečeno, pa bodo otroci z veseljem jedli. Ker tisti Fruteki so roko na srce, OGABNI :S

clock-img

22.10.2012, 09:15

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Jaz sem tudi hitro dala bučo, Hokaidi bučo. Včasih samo, včasih zmešano s krompirjem. Še zdaj naredim pire s hokaidi bučo in jo obožujeta. Ti kar, nima kaj bit.

clock-img

22.10.2012, 09:27

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

22.10.2012, 09:58

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

se lahko da že od 4. meseca naprej. user posted image

clock-img

22.10.2012, 10:23

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Lahko.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

22.10.2012, 10:41

clock-img

SMT3

pencil-img

632

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ok,ampak a je res treba tako hitro začet dajat trdo hranouser posted image

clock-img

22.10.2012, 10:45

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

IZVIRNO SPOROČILO: SMT3

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ok,ampak a je res treba tako hitro začet dajat trdo hranouser posted image

Saj ni trda, je prekuhana in pretlačena user posted image

Kot sem rekla - smernic je ogromno, vsako leto nagruntajo kaj novega (to vejo sploh mamice, ki imajo več otrok za povrsti - kar je bilo pri enem priporočeno, ni nujno, da je pri drugem).

Za moje pojme - če otrok pri 4.mesecih nakazuje željo, da bi poizkusil, zakaj pa ne? Saj to gre za žličko ali dve, za mogoče kakšen nov okus. Drugače pa sem tudi jaz za uvajanje po 6.mesecu, naš prvorojenec je prvih par žlic pojedel šele po 8.mesecu (pa ne za to ker prej ni dobil, ampak ker prej ni želel, je bila ziza zakon).

clock-img

22.10.2012, 12:54

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Treba vsekakor ni začet tako zgodaj, jaz nisem nikoli, pa je zaenkrat vse ok. Samo nekaterim se pač bolj mudi s to hrano, meni se ni, sem bolj ziheraš, zaradi svojih alergij...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

30.10.2012, 17:56

clock-img

tečla

pencil-img

156

Bučo lahko daš, v tujini jo celo priporočajo na začetku uvajanja....

Kar se pa tiče kako hitro začneš uvajati...Jaz nisem za ekstreme meni je 4 mesece hitro, a poznam otroke ki so po 4 mesecu začeli odklanjat mleko, večinoma so to otroci ki pijejo adaptirana mleka, ja pol neke fuuul izbire nti nimaš. Poznam pa tudi mamico, zapriseženo dojiljo ki svojemu otroku do 13 meseca ni ponudila drugega kot dojke...Pa ne da mai ni kazal interesa, ker smo bili skupaj na sprehodu in je sin grizljal jabolko mali pa je skoraj iz vozička k sinu v voziček splezal, da o tem da oči iz jabolka ni umaknil. Potem pa so se čudili zakaj otrok v vrtcu ne je...Ja saj dete niti ni vedelo kaj naj z žlico počne.
Po pameti in prsiluhnit otroku.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem