draga mia, naš anej bo v čet. dopolnil 9 m in je bolj ali manj kopija tvojega nekaj časa sem celo mislila, da je hiperaktiven, ker ne more biti 5 s pri miru, pa mi je pediatrinja razložila, da je čisto normalen in da pač spada med bolj "žive" otroke
je BLAZNO radoveden, vse hoče videt, slišat, biti zraven, prijet, vrčt stran, dat v usta, zglodat, oslinit, prežvečit, vrti se kot vrtavka, plazi po celi dnevni gor in dol, se prekopicava, kotali.... 1x mi je že padel iz postelje (ni imel niti buške), ampak vsi mi pravijo, da je izredno živahen otrok
pa sem se tudi tolikokrat ozirala k mojim kolegicam, ko smo šče na pijačo, njihovi otročki pa so tak pridno sedeli pri miru v vozičku ali pri mamah v naročju in samo opazovali in se igrali s kakšno igračo (pazi to po POL URE!!!) - aneja ena igrača zanima cca 5 min - med pogovrom se mi 100x zarotira, hoče imet vse kar vidi na mizi, pa pod mizo pa okoli mize, noče sedet v mojem naročju, pa ne v vozičku...
skratka, ne morem ga pustit samega niti za minuto - ves čas "ga vleče" k radiatorju, TV, rožam, stolu... hojice nima (ker je po naravi tak velik, da so mu vse premajhne, pa v stanovanju sploh ni prostora zanjo - se ne bi mogel premikat in bi se ves čas kam zaletaval), stajice tudi nima, ker bi v njej znorel.. pogruntala sva namreč, da NE PRENAŠA omejitev (med plavanjem niti fredovega obroča noče imet, ker z rokami ne doseže vode in potem ne more tolčti po vodi)...
pa nič ne pomaga, da mu ves čas pravim NE, ko z roko steguje k radiatorju (pazi to, se je že 2x spekel na radiatorju pa ga še ni izučilo )...
eh, kaj čem - rada ga imam takšnega kakršen je - moja mama pravi, da je 100 bolje, da je živahen in radoveden kot pa da bi samo pasivno sedel in vegetiral.. sva na koncu dneva oba hin in utrujena (anej in jaz), ampak je pa vsak dan nekaj novega in tak luštno ga je zraven opazovat