writing-img

vrtec ali varuška

clock-img

14.07.2011, 07:56

clock-img

Kanny

pencil-img

121

Sem v dilemi. Čisto nepričakovano smo dobili vrtec. To smo zvedeli naknadno. Bili smo že dogovorjeno z eno varuško, ki ima do 7 otrok. Sedaj pa sploh ne vem kam ga naj dam.

Minusa

- drugo leto ni rečeno da dobi vrtec, saj že letos iščejo ustrezne prostore....začasno pa naj bi bil v drugem vrtcu blizu našega kraja.
- ali so večkrat bolani v vrtcu v jaslih kot pri varuški?user posted image

Res pa je tudi, da ko bo ratalo še za drugo bebico bi bil velik kar doma, saj so vrtci dragi. Kako ste ve naradile.... Ali ste otroka potem izpisali iz vrtca, ko ste ponovno rodili?

Mah res ne vem, a ima kakšna dober razlog kam ga dati?
Aja septembra bo pa ravno eno leto star.

Hvala za nasvete!

clock-img

14.07.2011, 09:14

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Daj ga v vrtec. Še vedno ga lahko izpišeš. user posted image

clock-img

14.07.2011, 09:29

clock-img

betty.ford

pencil-img

1199

glede na to, da ima varuška 7 otrok, je podobna zadeva kot vrtec. samo malo bolj obvladljiva.

kakšna pa je razlika v plačilu? če ni velike, potem bi ga jaz imela kar pri varuški, predvsem, če bi ga potem med porodniško vzela v lastno varstvo (za kar pa se sama zagotovo ne bi odločila, ker je fajn, da imaš kaj časa za novorojenca in zase)

meni je vrtec fajn.
glede bolezni pa je čisto odvisno od otroka do otroka. nekateri so stalno bolni, drugi pa skoraj nič.
malo že veš, kako se tvoj otrok odziva na viruse in bacile,...

clock-img

14.07.2011, 10:36

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Jaz bi se odločila za vrtec, ker je ponavadi vseeno cenejši kot varuška (razen, če niste v najvišjem plačilnem razredu), pa otrok tudi kar nekaj pridobi ob druženju z ostalimi otročki. user posted image Mislim, da ti bo tudi kar prav prišlo, da ga boš imela v varstvu, ko boste imeli še enega user posted image , ker ti bo vsaj nekaj uric na dan lažje samo z enim.

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

14.07.2011, 11:20

clock-img

Kanny

pencil-img

121

Hvala vam. Tako je lažje, če nas je več:))

A mogoče katera ve kdo naj odda vlogo za znižanje plačila vrtca. Mož ali jaz?? A ni neka fora tu glede dohodkov in potem dohodnine. Mogoče kdo ve??

clock-img

14.07.2011, 11:22

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Jaz bi ga dala k varuški, samo če bi ta čuvala 3 ali 4 otroke. 7 otrok za zasebno varuško se meni zdi preveč.

Če ste dobili vrtec, ga daj v vrtec, pa ko boš ti doma, je lahko otrok tudi več doma, izpisala ga pa ne bi. Razen če bi bil res skoz bolan in bi potem okužil še dojenčka. Kdaj pa se drugi otrok rodi?

Vlogo za znižano plačil ovrtca je pa vseeno kdo odda, ker se vpišejo prihodki od vseh.

clock-img

14.07.2011, 11:23

clock-img

betty.ford

pencil-img

1199

glede vloge za znižanje plačila vrtca je vseeno, kdo jo odda, ker se tako ali tako štejeta oba dohodka.

drugače je pa pri uveljavljanju olajšave pri dohodnini.

clock-img

14.07.2011, 11:26

clock-img

Kanny

pencil-img

121

Aha no to ja, olajšava pri dohodnini. Sem vedla da je neki. Kdo pa je boljš da odda to olajšavo in kdaj je to najboljše narediti?

Naja31 - na drugem otroku delamo, kdaj pa bo pa ne vemouser posted image

clock-img

14.07.2011, 12:10

clock-img

Balerina

pencil-img

666

Ja jaz bi ga tudi dala v vrtec in tudi po rojstvu novorojenca bi ostal v vrtcu, mojadva bosta ostala, le za kak mesec ju bom vzela ven tako da nebi novorojenec že takoj fasal kakšen virus.

Glede olajšave za dohodnino ste za leto 2010 že uveljavlali in je to tudi napisano na odločbi kdo jo je uveljavljal. Eni imajo raje da se uveljavla le na koncu leta in potem dobijo vračilo preveč plačane dohovnine ravno poleti ker imajo potem za dopust jaz uveljavljam že med letom, mi upoštevajo pri plači. Za novega člana pač daš v službi takoj po rojstvu.
Najbolj smiselno je da uveljavlaj tisti ki ima višje dohodke in je tako v višji dohodnjinski lestvice. Pri več otrocih ja pa včasih smiselno izračunati.

Za znižanje plačila vrtca pa mislim da je potrebno oddati do 15. avgusta za šolsko leto 2011/2012.

clock-img

15.07.2011, 12:14

clock-img

altaja

pencil-img

1043

1. Je varuška strokovno usposobljena?
2. Sama kuha? Če ja, kakšno hrano in kdo v tem času skrbi za otroke ko ona pripravlja obroke.
3. Kaj v primeru če zboli? Zjutraj odpove... kaj pa potem?
4. Kakšni so pogoji "varstva" - prostor, materiali...

Verjetno ni dejavnik samo cena...

Jaz sem za vrtec user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

clock-img

15.07.2011, 12:17

clock-img

Kanny

pencil-img

121

Altaja to sem se tudi sama spraševala...in so me kar raje odločili za vrtec. Smo se že lepo vpisali user posted image ...zdej pa upamo da bo šlo lepo septembra uvajanje...varuška mi je rekla, da bi se lepo počasi 3 tedne uvajala...vrtec bo pa par dni. No pa bomo že kako. Lepe počitnice

clock-img

02.09.2011, 11:28

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Če jih ima varuška 7, po moje ne bo bistvenih razlik v obolelnosti - čim so več kot 4je, je sranje - po izkušnjah prijateljic, sodelavk,... Če bi imela varuška 2, potem bi se ti splačalo, sicer pa bi se na tvojem mestu odločila za vrtec.

Sama sem imela tako rizično nosečnost, da nisem smela nič, tako da je mala ostala doma z mano (v vrtec je niti ne bi mogla peljat, ker je nisem smela nosit, sama pa še ni hodila po stopnicah), dokler se ni tamicena rodila - samo to je bilo samo 4 mesece. Tako da je takrat sploh nisem vpisala v vrtec.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

06.09.2011, 12:24

clock-img

tasa.m

pencil-img

719

Jaz bi se odločila za vrtec, ker smo imeli prvo leto našo flenčo v privat varstvu (nismo dobili vrtca), pa je zjutraj vedno malo zajokcala, ko sem jo oddajala. Pa če je imala varuška kakšne opravke, sem se morala sama znajti, kje bo otrok. Zdaj je pa že eno leto v vrtcu in ful uživa, se pozna, da se tam skoz nekaj dogaja (razne igrice, ...). Je pa seveda veliko več bolana, kot je bila v privat varstvu.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem