cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vročina in neješčnost?

clock-img

12.07.2010, 22:25

clock-img

biga

pencil-img

838

Pozdravljeni, a ima kdo izkušnje, da dojenček poje manj poleti oz. v vročini? Moja štirimesečna hči je doslej jedla dokaj normalno (količinsko), čeprav imava že od rojstva težave s hranjenjem. Do 3,5 meseca sva se samo dojili, ker ni želela flaške (sem ji jo ponujala, ker se je malo redila, minimalno), kakih štirinajst dni pa sem jo uspela prepričati, da nekaj poje tudi po flaški. Začelo se je na morju pred desetimi dnevi: bila je bolna, kašljala, dobila sirup antibiotik, da smo preprečili pljučnico, in nehala jesti. Kljub nenehnemu ponujanju dojenja na uro ali manj je sesala le kako minutko, potem pa v jok, flaško pa je včasih zagrabila, včasih ne. Skjratka, količinkso je pojedla zelo malo, kar se je poznalo na pleničkah. Zdaj smo dva dni doma, še vedno jo dojim tako pogosto, a nima želje, če se tako izrazim. Ponoči je malo bolje, podnevi pa se samo afna na dojki ali se odriva. Tako ji večkrat ponudim flaško (prej le dvakrat dnevno), a spije max. 60 ml. danes je spila toliko trikrat plus dojenje. Mislim, da nimam dovolj mleka, saj se že od začetka doji tako pogosto, a vztrajam, ker ima alergijo in vem, da je dojenje najbolje. Pleničke so slabo polulane, kaka ne vsak dan. Glede na to, da ji skoz ponujam dojenje, mislim, da ni dehidrirana, ampak se pa bojim, da ne napreduje na teži. Sicer je razpoložena normalno. Kaj mi svetujete? Pediater je na dopustu do začetka avgusta, ko imamo pregled pri 5. mesecih.

clock-img

13.07.2010, 09:53

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Hm, zna biti zaradi vročine in pa zaradi bolezni, saj odrasli v vročini ali če smo bolani ponavadi tudi nimamo takega apetita. Jaz bi ji na tvojem mestu res nonstop ponujala da ne bi dehidrirala. Opazovala bi pleničke ali so polulane (če ne kaka vsak dan itak ni nič narobe) in opazovala bi pozorno tudi otroka za možne znake dehidracije. Če bi mi bilo kar koli sumljivo, bi šla do dežurnega zdravnika/pediatra, ker je le še majhen dojenček in se ni za hecat.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 13.7.2010 9:55:07 >

clock-img

13.07.2010, 11:07

clock-img

Eva19

pencil-img

492

no moja bo stara 8 mesecev, pa mi zdele tud štrajka s hrano, ampak se ji vid, da ji je ful vroče, zmatrana je od vročine in ji tko kot nam, pač ne paše jest. skrbim da dovolj pije, to je pa to... ko bo lačna bo pa sigurno jedla. user posted image

clock-img

13.07.2010, 11:29

clock-img

petea

pencil-img

5336

biga,
verjetno jo res zdeluje vročina.

Čim manj naj bo oblečena, pogosto jo ohladi v mlačni kopeli, imej jo v bolj hladnih prostorih ali se zapeljita kam v hribe, če imata možnost, pa boš videla, kako bo potem jedla.

Četudi se ti čez dan doji čisto po malo, dobi vsaj nekaj tekočine - je prvo mleko bolj tekoče.
Če je dobre volje in ni znakov dehidracije, se ne preveč sekirat, saj teža ne narašča neprestano in linearno. Zagotovi pa ji dovolj pijače (mleka, vode, čaja).
In zaupaj si, saj svojo user posted image  najbolje poznaš.

clock-img

13.07.2010, 12:49

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Moj pa rad papa v tej vročini, se polno dojiva, tud čaja mu mal dam po žlički, ampak skoz joka, pa slabo spi, je možno, da je vročina kriva????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Oblečen je samo v kratki bodi.

clock-img

13.07.2010, 13:09

clock-img

mamsi

pencil-img

857

Vročina in bolezen že naredita svoje, da slabše jedo. Danes sem bila pri pediatrinji, jaz izključno dojim, pa mi je vseeno svetovala, naj ji dam 3x na dan do 20ml prekuhane vode še zraven.
Glede na to, da ti še dodajaš, mislim, da ji moraš nujno ponuditi tudi vodo, malo, večkrat na dan, po dojenju.

Ker kombiniraš flašo in dojenje, je lahko tudi to, da se noče več dojit, ker je lažje pit iz flaške, ne vem, ugibam.

Mogoče počakaj, naj sama da pobudo za hranjenje, ni treba vsako uro, če ne da pobude.

clock-img

13.07.2010, 13:14

clock-img

mamsi

pencil-img

857

Divans,

menda je res vročina kriva, daj mu malo vode, tko, kot sem prej napisala. Menda pomaga. Pa še nekaj, kar skoraj ni za verjet. Tut jaz sem pediatrinji pojamrala, da se nerada doji, da slabo spi in jo skozi nekaj krivi (našo 5 tednov staro punčko). Je sama pediatrinja svetovala, naj otrok spi na trebuhu. Sploh nisem mogla verjet. A ni to nasprotno od tega, kar svetujejo vsi znalci tega sveta?

No jaz sem jo že pred tem dajala spat na trebuh ker je edino tako spala in bila spočita, prej smo pa tudi mi ure in ure pestoval in je kar naprej neki jokala. Poskusi.

clock-img

13.07.2010, 13:39

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Mislim, noro, sej ne veš več, kaj je prav in kaj ni....user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem