cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vročina in boleče prsi

clock-img

07.10.2007, 15:44

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Pozdravljene. Včeraj zvečer sem dobila 39 vročine in zelo me je bolela desna dojka. Soseda mi je rekla, da je to mastitis in mi predlagala, da dojko pokrivam z vročo polikano krpo ter da si morem izstisniti mleko. Vse to sem naredila, vzela Lekadol in se dobro prešvicala. Danes vročine več nimam, dojka je sicer na dotik še boleča, verjetno zaradi stiskanja. Zdaj pa me zanima ali sem se s tem pozdravila. Za preventivo sem si kupila namreč tudi NUKovo črpalko, da bi si izstisnila mleko po vsakem podoju, vendar mi na to črpalko po podoju iz leve dojke ni nič priteklo.

clock-img

07.10.2007, 16:04

clock-img

sončnica13

pencil-img

1553

Če je vroina minila je ok., drugače bi blo pa dobro it k zdravniku, da ti da antibiotik. sedajsi vedno, ko boš začutila pritisk v dojki iztisni malo mleka in bi moralo bit ok.

clock-img

07.10.2007, 16:10

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ALJA75
Za preventivo sem si kupila namreč tudi NUKovo črpalko, da bi si izstisnila mleko po vsakem podoju, vendar mi na to črpalko po podoju iz leve dojke ni nič priteklo.



Nikakor si ne črpati mleka po vsakem podoju, le kadar boš čutila napetost v dojki, kot da je polna mleka. Črpaš le toliko, da napetost mine.
Kajti več kot črpaš mleka, več se ga bo delalo in hitreje bodo dojke polne. Tako je večja verjetnost, da dobiš mastitis.

clock-img

07.10.2007, 18:43

clock-img

jazz

pencil-img

1014

mastitis! Ti kar do zdravnika, pa srečno.

_____________________________

Lep pozdrav! K

clock-img

07.10.2007, 19:19

clock-img

nagica

pencil-img

51

Do zdravnika, ker moraš dobiti antibiotik ( v primeru, ko gre za mastitis je antibiotik dovoljen, ker brez njega se ne pozdraviš ). Bleče prsi ps si grej s termoforjem in pa tuširaj s toplo vodo. Govorim iz lastnih izkušenj.

clock-img

07.10.2007, 20:19

clock-img

KT

pencil-img

2747

Ja mastitis bo (mogoče si ga v začetni fazi zatrla, ne vem user posted image ). Če ti vročina spet naraste, hitro do zdravnika po antibiotik. Pa res ne si črpat mleka, ker ga bo samo še več (povpraševanje - ponudba).

clock-img

07.10.2007, 22:50

clock-img

simona76

pencil-img

255

Po mojem pa, če ti je vročina padla in se boljše počutiš, ni treba do zdravnika. Če pa ti zopet naraste, pa kar. Jaz sem prvič dobila antibiotik, ker nisem točno vedela kako in kaj. Drugič pa sem bila že bolj sprakticirana. Tako da ti svetujem, da masiraš, masiraš in še enkrat masiraš. Naj ti tvoj pomaga, bo prišel na svoj račun... Pa hladne obkladke na bolečo dojko. Meni je pomagalo in mi drugič ni bil potreben antibiotik.

clock-img

08.10.2007, 11:37

clock-img

muck

pencil-img

121

Ja, vem kako je. Sem enako dala skozi. Patronažna mi je takrat svetovala in res je pomagalo, dojke čim večkrat pod vročo vodo splahovat, takrat ti bo tudi mleko začelo ven teči in si ga še dodatno iztisni, kar z roko, da ti pritisk popusti. Pod vročim tušem si oteklino masiraj. Jaz sem oteklino masirala tudi med dojenjem in je res pomagalo. Vročino sem pa zbijala z mrzlimi obkladki in lekadoli. Če pa maš vročino nad 38 pa sploh ne smeš dojit zaradi mleka. Če ti pa vročina ne pade, pa brž k zdravniku po antibiotik.

_____________________________

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

clock-img

08.10.2007, 14:43

clock-img

solatja

pencil-img

952

k zdravniku!!

sicer pa pred dojenjem pod topel do vroč tuš, da začne mleko tečt in zraven masiraj, po dojenju pa še malo stiskaj in ko ne gre več ven, daj gor hladen obkladek...


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

clock-img

08.10.2007, 15:30

clock-img

SPOKEC

pencil-img

65

tudi meni se je zgodilo nekaj podobnega. priporočam masažo dojke z mlačnim belim oljem in tople obhladke (lahko kar s gelasto vrečo-hot cold-se kupi v lekarni) kar pred dojenjem, potem pa topel tuš in masaža, čez noč pa obhladek zelja

clock-img

08.10.2007, 20:21

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Najlepše vam hvala za odgovore. Niti vročina niti napetost ali bolečina v dojki se več nista pojavili zato do zdravnika nisem šla. Očitno sem ukrepala pravi čas. Bom pa seveda upoštevala nasvet in po dojenju ne bom nič ven stiskala, ker jaz napetosti v dojkah ne čutim. Ravno obratno se mi zdijo prej ohlapne kot napete.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem