cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vodni kamen

clock-img

05.02.2011, 18:36

clock-img

proteam.si

pencil-img

4

kako lahko očistim vodni kamen iz vrčka za gretje vode?

-----------------------------------------
www.activtek.si

http://proteam.si/Kakodeluje.html.swf

clock-img

05.02.2011, 18:40

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

Zvečer vanj nalij dober deci kisa (jaz kar tistega za vlaganje, je najmočnejši), pa kak deci vode...
Zjutraj pa odlij - boš videla koliko kamna bo v kisu... Včasih ga pa tudi kar zavrem, da se v vrču segreje in še vbolj odstopa.

(jaz to delam zvečer, ker se mi je že zgodilo, da sem potem to kisano vodo uporabila za kavo skuhat - sem pozbila na kis user posted image )

clock-img

05.02.2011, 20:12

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

kis (lahko alkoholni, jabolčni) ali pa citronko (ne smrdi toliko kot kis) vliješ tolko, da prekrije grelec, malo pustiš ali, če se ti mudi, segreješ, odliješ, potem pa še eno rundo vode zavreš in zliješ stran.

pa poskrbiš da po vsaki uporabi ven zliješ preostanek vode, nam se to ful pozna pri (zmanjšanem) nabiranju kamna.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

05.02.2011, 20:56

clock-img

Lantea

pencil-img

362

To mešanico (ko sčistiš kuhalnik) pa lahko še potem v kopalnici porabiš za kaj sčistituser posted image

clock-img

06.02.2011, 09:07

clock-img

EKOGREEN

pencil-img

40

IZVIRNO SPOROČILO: proteam.si

kako lahko očistim vodni kamen iz vrčka za gretje vode?

kot so že povedali, najbolje z alkoholnim kisom za vlaganje ali navadnim, svetoval pa bi ti, da si nabaviš posodo za filtriranje vode, znamke Brita ali podobno, ki jo dobiš v merkurju, dm-u, mullerju, šparu... Ta posoda ti sfiltrira vodni kamen, težke kovine, klor in ... iz vode, tako se ti bo vodni kamen veliko manj nabiral v posodi za segrevanje. Vodo pa lahko piješ namesto ustekleničene, filtre za posodo kupiš tam kot posodo in jih menjuješ na 30-60 dni, odvisno od uporabe, vodo pa lahko porabiš tudi pri likanju, ker je mehka. filtre dobiš po tri v kompletu in mislim, da stanejo okoli 14 evrovuser posted image .
user posted image

clock-img

06.02.2011, 19:22

clock-img

proteam.si

pencil-img

4

kis deluje, menda tudi citronka... je že kdo poizkusil?

po kisu smrdi...

www.activtek.si

clock-img

06.02.2011, 19:24

clock-img

Klemy82

pencil-img

3154

Citronka pomaga, ja. Pa nič ne smrdi. Jaz sipnem pol vrečke citronke not, fajn zavrem vodo, pa kar vse dol pobere, če pa kak bolj trdovraten kamen slučajno gor ostane, pa ponovimo vajo.

Jst.

clock-img

07.02.2011, 08:42

clock-img

miapia

pencil-img

1748

Kis za vlaganje, zavrem, malo pustim, in odlijem. Uporabljam pa vodo iz Brite, tako za kuhanje kot pitje.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

clock-img

07.02.2011, 09:02

clock-img

Anonimen

Men kis ogabno smrdi če ga segreješ, zato kupim v DM-u nek prašek prav za ta namen in z njim čistim kavni avtomat, likalnik in grelnik vode ... 2 vrečki skupaj (t.j. za 2 uporabi) staneta manj kot 1€.

clock-img

07.02.2011, 20:17

clock-img

Lantea

pencil-img

362

Tudi jaz sem pred kratkim izvedela za citronko. Sicer ne vem koliko stane, ampak tisto pol kilsko imaš za kar nekaj časa (je žlička za 1x dovolj). Pa res nič ne smrdi, pa lepo spravi kamen dol.user posted image  

clock-img

07.02.2011, 21:57

clock-img

proteam.si

pencil-img

4

mislim da bo kar citronka prava.... hvala...

www.activtek.si

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem