cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vnetje ušesa in kopanje s čepki

clock-img

28.02.2013, 07:50

clock-img

suzanica

pencil-img

270

Pozdravljena,
16 mesečna hči je dobila v petek bronhiolitis, v nedeljo vnetje ušesa desnega. Takoj je dobila hiconcil in v nedeljo ni imela več vročine. Še vedno jemlje ventolin. Oboje ji gre na boljše, potrebna je terapija do konca (antibiotik 10 dni, ventolin 10dni). Smrka ne, kašlja zelo malo.
Imamo planiran dopust - toplice.  Vem da ušes ne sme zmakati. Ali se lahko kopa če uporablja plavalno kapo ali čepke? Hvala za pojasnilo.

clock-img

28.02.2013, 08:11

clock-img

tikatoka

pencil-img

375

Sama sem bila na pregledu s sinom na ORL-ju, imel je vnetje ušes. Ker zelo rad hodi na plavalni tečaj, je zdravnici potožil da zdaj pa še plavat ne bo smel it, pa mu je odgovorila, da če plava s plavalno kapo gre lahko.
Tako da če je otrok že toliko bolši, ne vem zakaj se nebi smel kopat, seveda z vsemi varnostnimi ukrepi (plavalna kapa, čepki).
Če sem kaj pomagala...

clock-img

01.03.2013, 10:19

clock-img

sas888

pencil-img

38

Moje mnenje- zelo neodgovorno, če peljete takega otroka v toplice kopat. Ne da gre tudi zanj, tudi za druge ki so tam zdravi, pa potem bolni prenašajo svoje bacile. Eni ste prav smešni. Pa lep dopust!

clock-img

02.03.2013, 18:42

clock-img

Bojana 29

pencil-img

152

Moje mnenje- zelo neodgovorno, če peljete takega otroka v toplice kopat. Ne da gre tudi zanj, tudi za druge ki so tam zdravi, pa potem bolni prenašajo svoje bacile. Eni ste prav smešni.

Se popolnoma strinjam.

clock-img

02.03.2013, 19:18

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: Bojana 29

Moje mnenje- zelo neodgovorno, če peljete takega otroka v toplice kopat. Ne da gre tudi zanj, tudi za druge ki so tam zdravi, pa potem bolni prenašajo svoje bacile. Eni ste prav smešni.

Se popolnoma strinjam.

'na žalost' so takšni otroci veliko manj kužni kot tisti, ki imajo 'samo navedane prehlad'. Antibiotik učinkuje v roku 24 - 72 ur in takrat človek ne širi več okužbe, torej ne predstavlja nevarnosti za druge. pri navadnem prehladu (zamašen nos + kašljanje) je človek lahko kužen tudi še krepko po zaključku simptomov. da o kloru, ki je tam točno s tem nameno (uničevanje mikroorganizmov) niti ne govorim.

Edini problem, ki ga jaz vidim je mogoče to, da se ne gre prehitro ven (na nizko temperaturo) iz bazena. ko se spokate je fajn še kako pijačo spit, da se vsi deli telesa vrnejo na neko normalno temperaturo, da ne pride do prehitrega ohlajanja sluznic (ki tako postanejo bolj ranljive za napad virusov).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

03.03.2013, 06:57

clock-img

sas888

pencil-img

38

Bla bla bla bla, madona saj otrok tud ni nekakšen stroj. No ja, vsak po svoje. Lep pozdrav!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem