writing-img

vlaganje v kozarce

clock-img

11.11.2013, 20:55

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

Mene zanima, če je katera že kaj vlagala v takšne kozarce:

user posted image

in kako se to obnese? mislim, držijo zadeve enako dolgo kot v normalnih kozarčkih na navoj (ob predpostavki, da so kozarci sterilizirani in vsebina ustrezno toplotno obdelana)? kako se obnese gumijasto tesnilo - se obdrži al s časom prepari?
pa še eno vprašanje - pred kratkim sem v neki tuji knjigi prebrala, da se ob vlaganju na vrh hrane (pod pokrovček) položi krog iz povoskanega papirja. Mogoče katera ve zakaj oz. ali katera to prakticira?

clock-img

12.11.2013, 11:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.11.2013, 17:26

clock-img

Felicita

pencil-img

5145


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

zal ti ne morem pomagat z nasvetom, me pa zanima, kako je s tem.

tesnilo scasoma zagotovo preperi, sm ze vidla - je pa odvisno od tega, koliko se kozarec odpira in od starosti. mi pa ni jasno, kako je s temperaturno sterilizacijo takega kozarca, gume verjetno ne mores ne vem koliko segrevati? sicer pa sm letos odkrila, da tud ce ne steriliziras v pecici, ni nujno, da se zadeva pokvari user posted image sm delala namaz iz paprik s senfom in se ta dodaja v hladno zmes - ne sme se segrevati, ker senf zavre. v receptu je napisano, da po vrhu zalijes z oljem, da vse pokrijes - in zadeva deluje user posted image

za povoskan papir pa nisem slisala - kaj naj bi bila funkcija tega papirja?



Sej ta gumijast krog ne pride v stik s hrano - vsaj pri mojem kozarcu ne user posted image pa odstranljiv je (se da snet/zamenjat), tko da jest bi pač sterilizirala kozarec, ta krog pa potem tik pred zapiranjem nataknila. Glede na to, da se hrane ne dotika, jest tudi ne vidim kake hude potrebe po sterilizaciji... mogoče če se samo z alkoholom premaže, pa še to vprašanje, kako vpliva na gumo.
Sicer pa mislim, da vem kateri recept misliš - samo morš vedt, da je zenf že sam po sebi sterilen, poleg tega ima pa relativno nizek pH, kjer skoraj noben hudič ne raste. Hočem povedat, da je zenf ena najmanj problematičnih zadev za mrzlo dodajat. Sicer bi pa jest kuhala neke sorte marmelado, tko da mi olje res ne pride v poštev.
Za tist povoskan papir pa nimam pojma, zato sprašujem. Verjetno naj bi blokiral dostop zraka do površine hrane. Mi je pa kontraintuitivno - imaš pasterizirano ali celo sterilizirano hrano, sterilne kozarce, potem pa dodaš 'umazan' (vsekakor z ničemer obdelan) povoščen papir...

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

13.11.2013, 08:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem