cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vitamini

clock-img

18.10.2006, 07:02

clock-img

žiža

pencil-img

1361

Zadnje dni se tako neki čudno počutim. Na vsake tolk časa me glava boli in se mi vrti, po ustih se mi skoz ene afte delajo. Tako da mislim, da mi ful manjka vitaminov, oziroma mi nebi škodili, če bi jedla kakšne. Glede na to da dojim seveda odpadejo pomaranče in imone, v glavnem sveže sadje in zelenjava. Kaj priporočate, da je dobro, nekaj za boljše počutje. Sicer mi je od nosečnosti ostalo še pol škatlice Centramedmami tablet, pa na njih nič ne piše če so tud za po porodu. Aja pa še to, ful mam suho kožo. A predlagate kakšno dobro olje ali losjon
hvala

clock-img

18.10.2006, 07:38

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Ja, to se je tudi meni dogajalo po porodu. Potem me je še ginekolog vprašal, če jem kaj dodatnih vitaminov (seveda jih nisem), tako da sem šla pol v lekarno po ene tablete, UnicapT (vitamini in minerali za povečane potrebe). Sem bila pa res skoz kr neki švoh, pa afte in razpokane ustnice ob straneh. Pojdi magari v lekarno, pa naj ti kaj svetujejo.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

18.10.2006, 16:55

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Jaz sem jedla kar Centramed mami in je bilo bolje. Še sedaj jih kakšen teden, ko se slabše počutim jem. V navodilih piše, da je za ženske v rodni dobi, to pa niso samo nosečnice.

clock-img

21.10.2006, 12:55

clock-img

Splet.Ka

pencil-img

1315

Ojla.

Jaz sem tudi vsa "hin". En teden po porodu sem imela vnetje znojnic s 38,5 vročine, 7 tednov po porodu sem spet fasala vročino za par dni. Pa vsa sem nekaj čudna, glava me včasih boli in v grlu me praska. user posted image  Pred nosečnostjo pa niti gripe nisem nikoli imelauser posted image

Sem klicala pediatrinjo, kaj mi priporoča, pa je rekla, da obstajajo neki posebni vitamini za nosečnice in doječe matere - Neovin od Milupe. Kupila jih pa še nisemuser posted image

_____________________________

Cvetim...

clock-img

22.10.2006, 20:48

clock-img

Baucka

pencil-img

568

Kdo pa pravi, da med dojenjem odpade sveže sadje in zelenjava.
Jaz dojim že 6 mesecev in že od začetka jem sveže sadje in zelenjavo in Ema ni imela težav (razen po črešnjah). Probaj jesti sadje, začni recimo z eno jabolko in jo opazuj, če je nebo zvijalo si jih kar privošči in nato še začni z drugim sadjem. Solato pa si tudi kar privošči, jaz kar pretiravam s kisanjem solate, pa zgleda da Emi kar odgovarja. Tako da ne komplicirajte preveč. Jejte vse in opazujte otroka, saj če mama  uživa raznoliko hrano je  to samo pozitivno za otroka. Ko ste bile noseče, verjetno niste bile na dieti in je vaš otrok prav tako dobival vse. Pomembno je da se prehranjujete zdravo in raznoliko, če seveda vaš otrok nima težav (alergije ali krče).

clock-img

23.10.2006, 09:51

clock-img

žiža

pencil-img

1361

Ja vesela bodi, da lahko ješ vse, tudi okisano solato. Jaz namreč ne morem, ker tamalega ful zvija po tem. Sem pa recimo lahko pri taprvi jedla vse. Prav zanimivo, kako dva res nista enaka. Kar se sadja tiče za jabolko res ni problema, pri kakšnih pomarančah, kivi in podobno sadje ki ima več vitaminov  pa za enkrat ne mislim eksperimentirat. Vem kako je če ti faše otrok res rdečo rito, pa alergije... Potem pri pol leta nč ne rečem, zdej je pa kr ok če mal pogledam kaj v usta dam.
Sem pa začela centramedmami jest in je vse ok. Jaz se boljš počutim, tamali je pa tud vredu

clock-img

25.10.2006, 18:51

clock-img

Baucka

pencil-img

568

Oh to pa ni fajn.
Meni Ema po porodu pusti jesti skoraj vse, mi pa v nosečnosti ni pustila, vsaj prvih 20 tednov ne. Še pomarančni sok mi je bil prekisel, kaj šele kakšna solatauser posted image . Tako da sem prve tedne v nosečnosti shujšala skoraj 7 kg in bila dvakrat v bolnici na prisilnem hranjenju (infuzija), nato pa sem še slabokrvna postala. Ampak po 20 tednu se je stanje normaliziralo. Saj ko bo tvoj user posted image malo večji bo tudi boljše.

Sem pa mislila, da glede prehrane mame, tašče itd puslušaš. Jaz če bi mojo mamo in taščo poslušala bi bila še sedaj, ko je Ema stara 6 mesecev, na "strogi" dieti.

clock-img

13.11.2006, 18:20

clock-img

SelmaC

pencil-img

228

Jaz uporabljam Elevit od Bayerja. So primerni tako za nosečnice kot za doječe matere. Dobijo se pa pri nas v lekarnah.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem