cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vdrte bradavice

clock-img

12.11.2005, 09:39

clock-img

modromorje

pencil-img

15

Oj
nujno potrebujem nasvet. Bliža se dan poroda. ali ima katere iskušnje z dojenjem in ima vdrte bradavice:( tudi s pomočjo partnerja vstanejo vdrte user posted image . Zanima me, če se ta težava da odpraviti z nastavki. Ali ste potem lahko normalno dojile?
Najlepša hvala
Lp

clock-img

12.11.2005, 13:19

clock-img

LadyKate

pencil-img

6

Ojla

Iz prve roke ti lahko povem, da nastavki pomagajo.
Jaz sem dobila svojega sončeka user posted image user posted image v ponedeljek (7.11.) user posted image in ker imam vdrte bradevičke se nikakor nisva mogla podojit, nato so mi sestre prinesle nastavek, ki je resil problem....sedaj nimava nobenih težav več...

Brez nastavka sva se trudila celi prvi dan in vse kar sva dosegla je to, da sva poškodovala bradavičke, kar pa ni prijetno (boli me še sedaj ob vsakem močnem potegu), tako da mogoče dobro, da kar prosiš za nastavke če nebo šlo.



clock-img

12.11.2005, 15:01

clock-img

modromorje

pencil-img

15

user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitam ti!!!
A pa to pomagajo že tisti nsatavki, ki jih kupiš v lekarni?
Hvala za odgovor.
Veliko veselja ti želim s tvojim sinčkom.

clock-img

12.11.2005, 17:00

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Modromorje ne sekiraj se in uporabi nastavke!!!! Jaz nisem imela udrtih bradavic in se je dalo iz njih normalno piti pa moj mali Žigec kljub temu ni mogel piti in se je po dveh potegih tako utrudil da je zaspal. jaz sem najprej uporabljala nastavke ko pa ni bilo ravnotako nič bolje pa sem začela pumpati mleko z pumpico in mu dajati po flaški no in potem je končno hranjenje steklo tako kot je treba.

Tudi tiste ki nimamo udrtih bradavic imamo probleme!!!

clock-img

12.11.2005, 17:22

clock-img

nanka

pencil-img

3998

Pozdraljena,
tudi jaz imam vdrte bradavice in sem probala uporabljati nastavek, pa žal ni šlo. Kupila sem nsatavke in jih nesla s sabo v porodnišnico, pa naša ni hotela zagrabit. Kupila pa sem tudi avtomatsko črpalko od Medele in si mleko izčrpavala. Tako sem ji dajala svoje mleko po steklenički skoraj tri mesece. Zdaj mi je mleka zmanjkalo in sva na adaptiranem mleku. Pri prvem otroku sem se zelo sekiral (danes je stara 14 let), zdaj pri tretjem pa vem, da sem se potrudila in da sem dala vse od sebe, da so moji otroci pili moje mleko. Žal pač ni šlo dlje kot tri mesece.
Kar pogumno, je pa dobro, če neseš nastavke s seboj že v porodnišnico.
  

clock-img

12.11.2005, 18:11

clock-img

LadyKate

pencil-img

6

Hvala za čestitke.
Nastavke se da kupiti v lekarni pravtako "baje" v vseh otroških trgovinah.
Jaz sem kupila takšno kot sem dobila v porodnišnici in sicer Nuk-ovo silikonsko.
Dobijo se pa tudi iz lateksa.

LP,
LadyKate

clock-img

15.11.2005, 14:28

clock-img

kimi

pencil-img

3836

Čestitke še od mene.
Mislim pa da obstaja tudi ene vrste pumpica ki da bradavico vn sicer še nisem lsišila nobenega komentarja in ali jo sploh kakšna ima vem pa da obstaja. Jaz sem imela samo eno vdrto  pa sem bila po porodu panična kako bo pa je babca rekla ko mi jo je prvič nastavila naj ne skrbim dsamo fajn naj ji kolobar v usta porinem in bo zagrabila in povlekla kolobar s tem močnim sesanjem bo šla tudi bradavica vn in še res je bilo takouser posted image . Mala mi jih je toliko vn povlekla da sedaj niso več udrte ko začem dojiti. Za vsak slučaj kupi nastavke samo prvo se malo potrudi brez če bo šlo mogoče pa bo šlo. Tudi jaz sem imela popokane bradavice in so me bolole samo to je normalno. Pravijo da ima to skoraj vsaka dojilja na začetku. po dojenju malo mleka namažeš na bradavico pa pomaga-no vsaj meni je.

clock-img

16.11.2005, 16:14

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

tudi jaz imam vdrte bradavice in sem zato v porodnišnico popakirala še komplet nastavkov. V lekarni sem kupila Aventove. In res, kot sem pričakovala - imela sva težave z dojenjem. Najprej sva se trudila brez nastavkov in po celi noči matranja in pomoči sester sem obupala in si nataknila nastavek. Pa je šlo in po dveh mesecih še vedno dojim z njim.

Tako da kar glavo pokonci, saj bo šlo. Še dobro, da imamo pripomočke, ki pomagajo user posted image .

pozdravček user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

18.11.2005, 19:21

clock-img

Plemenita

pencil-img

5

Modromorje, če želiš kvalitetno dojiti (če si seveda to zelo želiš) ti priporočam silikonske nastavke Avent ali NUK (ne iz lateksa NUK), ki so res OK (jaz imam Aventove). Če jih boš nesla v porodnišnico zahtevaj naj te naučijo  kako pristaviti otroka k prsim v ležečem položaju in kako potem podreti kupčka iz ležečega položaja (zakaj tega ne nučijo v šolah za bodoče starše)user posted image

Moja Karolina Anauser posted image   je čisto shujšala, ker sem uporabila tiste iz lekarne.
Potem pa mi je ena od seter povedala, naj si nabavim silikonske. zgodba je bila čisto drugauser posted image . Zdaj se že 4 tedne krasno dojive. Če pa ne bo šlo ti priporočam črpalko, pumpica za isesavanje bradavic, pa velja samo pred porodom, ko še nimaš mleka. jaz upam, da ti bo uspelo najti pravo rešitev.

Veliko sreče  user posted image

_____________________________

Plemenita

clock-img

20.11.2005, 09:30

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

Plemenita, a mi lahko v parih besedah opišeš, kako lahko podreva kupča leže? To bi mi ful prav prišlo user posted image .

tisočkrat hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pozdravček user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

22.11.2005, 15:13

clock-img

Plemenita

pencil-img

5

HA,HA. Nisem mislila tako, da kupčka podreš v ležečem položaju, ampak kako iz ležečega položaja vstat z user posted image ali brez user posted image  ,da te vmes ne zalije z mlekom oz. ti ne zalije postelje (moj jogi je že čist adijo). Moj dragi je bil z menoj cel mesec in je kupčka podiral on , sedaj pa sem ostala sama sem si izmislila novo tehniko. Usedem se po turško, na eno koleno prislonim blazino jo pokrijem z podlogo za previjanje za enkratno uporabo(na pvc stran, da ni takoj za v smeti), dam gor še plenico, da user posted image  ne švica, user posted image  še slinček okrog vratu in še eno plenico za brisanje. Tako potem pa dam user posted image na blazino na bok naklon pa prilagajam z kolenom in ko se naje kupčka podremo kar sede ( približen položaj lupince. Vem ful dela in priprav ampak, če imaš to vse prištiman v bližini rabiš samo minuto in user posted image  že je.

Upam , da ti bo kaj prišlo prav 2ursae. vsakič bomo boljše in imele nove zamisli.

V kratkem planiram narediti podkev za dojenje, če te zanima povej.
Vda so že na tržišču, ampak moja bo bolj uporabna.

_____________________________

Plemenita

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem