IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Poizkusi kako pikro ne vzet tako presneto osebno, ampak poizkusi iz nje potegnit najboljše, kar lahko. Konec koncev je to le forum. Otrok v vrtec pa ne uvajajo samo mamice in ne vem kaj za vraga je narobe, če to naredi foter. po mojih izkušnjah je celo bolje, če to naredi oče, ker ni tako zelo čustveno vpleten v vse skupaj.
Ja , Kalbo zna včasih veliko bolje povedati bistvo kot zasekirane mamice in znervirane vzgojiteljice...Odprtih rok bi ga vzeli k nam v skoraj izključno ženski kolektiv, saj je velikokrat tipičen dokaz, da moški nemalkorat zelo dobro vozijo vzgojo, samo če hočejo oz. če jim ženske pustimo....
....
Drugače pa...Manna mislim, da ti zaradi svoje ostrine dolgujem opravičilo, čeprav ni vse letelo nate...Moj ima navado reči, da so septembri pri nas doma kot sredi ofenzive...mulčki začnejo s šolo in so še lep čas počitniško razštelani, jaz pa vsaj pol meseca hodim domov kot zombi in sikam naokrog...Potem mi ponavadi pomaga da kolesarim ali plavam kot zmešana, če pa odpade oboje, pa visim tule in se ralaksiram s strupenimi komentarji
...tako kot se ti verjetno tudi po svoje....
Skratka...še vedno sem sicer mnenja , da se da na vrtec res kar precej pripraviti pred vstopom, mi pa vseeno v tvojem primeru ni jasno, zakaj v vrtcu tvojega sina ne dajo spat že po zajtrku oz. vmes med zajtrkom in kosilom, če je revež pokonci že od šestih zjutraj...To je pri nas vakodnevna praksa, ki se izvaja celo leto....imamo namreč kar precej malčkov, ki so v vrtcu že pred šesto ( starši se pač daleč vozijo v službo) in niti pod razno ne moreš pričakovati, da bo takšen otrok lahko pokonci do kosila...Seveda je treba temu prilagoditi cel ritem skupine , vendar se vse da če se hoče....Pri nas se ponavadi da te škrate spat takoj po zajtrku, z ostalimi pa se igramo kaj bolj umirjenega (potekajo likovne dejavnosti, crkljanje v ljubkovalnem kotičku, knjižni kotiček, ...), ko se zaspanci zbudijo, je na vrsti sadna malica, potem pa šibamo ven ali v telovadnico...
V bistvu se ponavadi pri novincih skoraj vedno pojavijo problemi pri hranjenju ali pri spanju, saj otroci pač najbolj pogrešajo ljubljeno osebo kadar so lačni oz. zaspani....Pa se ponavadi vse s časom uredi...oz. otroci se velikokrat prej navadijo na ritem vrtca, kot pa njihovi starši....Ronja ti je dala nekaj dobrih nasvetov, prav tako pa tudi Kalbo s svojo anekdoto, ki je kot izrezek iz našega vsakdana...Prav nasmejala sem se, ker si vse skupaj v živo predstavljam, saj se tudi sama velikokrat počutim kot da je vsak dan 1. april.Tolikokrat kot so tile mulčki mene peljali na gumico me ni še nihče...Včasih pač izpadeš zaradi vseh teh nedolžnih očk in malih bučk največji naivac...spet drugič pa se raje malo narediš, da ne opaziš da te vlečejo za nos...tako je svet lepši in otroci dobijo občutek, da ni vedno vse po tvoje...
Drugače pa...jaz in naša enajstmesečna biba sva danes zmagali na celi črti...obe sva zlezli na ležalnik , se stisnili skupaj in po desetih minutah je nekdo brez joka lepo zaspal...pa to nisem bila jaz
....po celem tednu agonije, je to lep zaključek...očitno napredujemo...
Upam da tudi vsi ostali novinci...tudi tvoj Manna...