cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

turistično zavarovanje

clock-img

13.05.2011, 10:54

clock-img

ljubljana09

pencil-img

7

Živjo, kmalu se odpravljamo na dopust, pa me zanima kako se kaj odločate za turistična zavarovanja, ali je dovolj samo tista evropska kartica za zdravstveno zavarovanje? Katero je najboljše turistično zavarovanje glede na vaše izkušnje? Prosim za nasvet.

clock-img

13.05.2011, 11:27

clock-img

Babsi

pencil-img

149

Jaz imam poleg te kartice še letno družinsko zavarovanje Coris. Ker smo vsaj 3x letno zunaj Slo.

clock-img

13.05.2011, 14:23

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Mi tudi imamo poleg evropske kartice še eno zavarovanje, ki krije zadeve kot so spremstvo otrok domov v primeru, da se nama kaj zgodi, prevoz domov in take finte - imamo pa pri zavarovalnici Maribor. Mi imamo kar letno, ker se precej potepamo okoli skozi vse leto. Smo pa imeli tudi že Coris. na srečo uslug zavarovanja nismo še nikoli koristili, zato nekih izkušenj, kaj je boljše nimam.

lp

clock-img

13.05.2011, 17:01

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

13.05.2011, 17:13

clock-img

jar

pencil-img

248

za po EU naj bi bila dovolj evropska kartica za zdravstveno zavarovanje.
turistično zavarovanje pa krije še veliko več, npr izgubo prtljage, riziko odpovedi, itd.

zakaj torej rabiš? in za katere države?

clock-img

13.05.2011, 18:51

clock-img

sončnica14

pencil-img

255

Evropska kartica krije tiste zdravstvene storitve, ki jih pri nas krije osnovno zdr. zavarovanje. Kar se pri nas krije iz dodatnega zavarovanja, pa evropska kartica ne krije.

Priporočljivo je skleniti eno od zdravstvenih zavarovanj   z asistenco v tujini (Coris , Elvia oz. Vzajemna tujina ipd. ).

clock-img

13.05.2011, 20:59

clock-img

Spark

pencil-img

1863

Koliko pa kaj stanejo taka zavarovanja. Kje se sklepa ta Coris?

clock-img

13.05.2011, 22:07

clock-img

sončnica14

pencil-img

255

Odvisno za koliko časa greš in kam.
Zavaruješ se lahko za cel svet (višja tarifa) ali razširjeno Evropo (Evropa + Turčija, Tunizija, Ciper, Egipt, Kanarci...).

Primer od Vzajemne tujina (Elvia)
Evropa 3 dni 6,12 € posamično ali 12,25 € za celo družino (starši + otroci).
           8 dni  8,33 € posamično oz. 16,66za celo družino
           15 dni 13,72 € oz 27,43 za celo družino.

Tovrstna zavarovanja lahko skleneš v večini turističnih agencij (večina jih ponuja ali Coris ali Elvio), ali pa direktno pri npr. Vzajemni., S seboj moraš imeti osebne dokumente (OI ali PL) od vseh, ki bodo vključeni v zavarovanje.    

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem