writing-img

trtica ali hemeroidi

clock-img

09.03.2008, 19:08

clock-img

ciklame

pencil-img

69

Živjo!

Sem skoraj 3 tedne od poroda in imam eno težavo, in sicer bolečine ko sedim. Bila sem sicer šivana, vendar mislim da to ni to, saj brez šlavfa sedim že en teden.

Problem je, ko se naslonim nazaj, npr na kavč in me boli. Pri zadnjični odprtini imam tudi eno malo bulico, vendar ne krvavim iz nje in me ne boli ko se je dotaknem. Ali je možno, da je to hemeroid in da imam še kakšne notranje in da me to boli ko sedim? Ali je možno da me boli trtica, a si jo to tudi lahko poškoduješ pri porodu?

Najlažje sedim na trdi podlagi, na mehki težko, ker me že pritisne na zadnji del. Tudi dojim tako, da sem nagnjena naprej, čeprav bi se rada kam naslonila, ker hrbet nastrada.

Hvala za odgovore,

lp

clock-img

09.03.2008, 22:10

clock-img

manetka

pencil-img

322

Oj!
Te tvoje bolečine so po opisu sodeč čisto takšne kot so bile moje po porodu.
Možno je ja da te boli trtica, lahko imaš tudi malo hemeroidov, pa se ti je kakšen pokazal zunaj telesa-praviš da imaš bulico( lahko je pa bulica samo raztegnjeno tkivo, ki bo šlo počasi skupaj), Lahko te boli še malo od šivov, lahko je vse po malem.
Nočem te strašiti, ampak trtica je še najhujša reč od vsega, mene boli še danes če sem nepravilno sedela ali pa da sem sedela na pretrdem pa sem že 15 mesecev od poroda, meni je moja ginek rekla da pač moram pačakat da bolečine izzvenijo in da nimam kaj, no pomagala pa sem si s pernaton kremo, ki je za sklepe in tkiva, ima tak hladilni učinek, dobiš brez recepta v lekarni. Namažeš fajn na debelo vsaj ene 3x na dan prav tam kjer je trtica, no meni je po tem precej odleglo, pa pravilno sedenje, to je tud pomembno. Sedeti moraš precej zravnano tako, da ne boš pritiskala direktno na trtico, saj boš kmalu videla kako. Dojila sem pa jaz lažje v leže, da me vsaj med dojenjem ni bolelo.
Upam, da sem ti dala vsaj kašn dober nasvet, pa upam da bolečine čimprej izginejo.
Ali si imela bolj tažak porod? Pri meni je bil problem, ker je bila tamala velika s precej veliko glavico, in mi je pritisnila na trtico.

clock-img

09.03.2008, 22:15

clock-img

dejčka2

pencil-img

302

Meni so pri porodu zlomili trtico, bolelo je kot hudič, se nisem mogla pripognit, sedela nisem 6 mesecev normalno, bolelo me je pa kar dobrih 5 let po porodu.
1 mesec po porodu, sem šla zaradi neznosnih bolečin k svoji splošni zdravnici in jo prosila naj mi pomaga. Ker je bil to moj 2 porod sem vedela, da je nekaj hudo narobe, saj me pri 1 porodu, ni bolela "rit", pa me je dala na slikanje, kjer so mi ugotovili zlom trtice. Saj sem malo jamrala že v porodnišnici, pa mi je rekla sestra da sem občutljiva.
Če te boli trtica samo kadar se nagneš nazaj, sigurno nimaš strte, mogoče nalomljeno, ali nekaj takega, se najbolj ne spoznam na to. 
Jaz samo vem, da sem z ravnimi nogami lezla na posteljo in iz postelje, počepnit se nisem mogla, oblačenje spodnjic, pa je bila umetnost.

V glavnem, 4 lekadole na dan sem jedla 4 mesece, ker pri zlomu trtice, pač ne morejo nič.
Zakaj pa je do tega prišlo, pa nočem več pogrevat, res pa je da sem, zaradi tega, 3 punčko rodila s carskim rezom v ptujski porodnišnici, mariborska me ne vidi več.

Oprosti da sem se razpisala, ampak vem da te zelo boli, jaz sem lahko sedela samo na žogi za gimnastiko, kjer pa je niso imeli pa sem pač stalauser posted image .

Upam, da te bo hitro minlo, drugače pa ob pogledu na štručko pozabiš vse bolečine.

lp

clock-img

10.03.2008, 08:27

clock-img

urskas

pencil-img

683

zadnjični odprtini imam tudi eno malo bulico, vendar ne krvavim iz nje in me ne boli ko se je dotaknem. Ali je možno, da je to hemeroid in da imam še kakšne notranje in da me to boli ko sedim?


To so hemeroidi.

PRobaj z ledenimi obkladki, meni je pomagalo le to. Pa kakšno kremo kupi v lekarni.

clock-img

10.03.2008, 11:36

clock-img

ciklame

pencil-img

69

Hej!

Ja je res neprijetno, uf pa vidim da ste imele kar dolgo težave s tem. Ja zlomljena trtica verjetno ni, saj ko sem nagnjena naprej ne boli, če pa sedim normalno pa že. Bom povprašala na prvem pregledu pri ginekologu kako in kaj.
Porod je bil zelo hiter, čeprav imam prvega malčka, sem rodila v 3 urah, je bil pa kar intenziven. Sem imela super babico in mi je ostal v zelo lepem spominu. Haha mogoče je bil pa še prehiter porod za moj organizem, vsaj spodnji del.
Haha rit si pa mažem kar z hladilnim mazilom, me vsaj malo manj srbi, ker tista mala bulica je res po moje hemeroid. Bom probala še kakšno kremico.
Je pa res zoprno vse to skupaj po porodu (sem 5 dan fasala že mastitis), ampak ko te pogleda tvoj sonček se da vse potrpeti.

Pobožajte svoje sončke, pa se priporočam še za kakšen nasvet,

lp

clock-img

10.03.2008, 12:22

clock-img

Čupka

pencil-img

666

To, Ciklame, vidš, optimizem! Bravo, to rabiš. pa daj svojemu organizmu čas, da si opomore in preide k sebi. 3 tedne je vendarle malo časa. Tudi meni so po porodih ostale takšne in drugačne bolečine, ene dalj časa, druge manj. Ti se lepo maži, v lekarni kupi kremico proti hemeroidom, s drogeriji vlažilne robčke proti hemeroidom,.... Ne napenjaj se, ko greš na blato, ampak posrkbi, da boš dovolj pila, jedla živila z veliko vlakninami inče greš težko sračkat, uporabi kakšnega od številnih nasvetov - donat, namočene suhe češpljice,....
Drugače pa, če ni prehudo, potrpi do prvega pregleda, in bod povedatli, kaj te muči.user posted image

clock-img

12.03.2008, 19:27

clock-img

ciklame

pencil-img

69

Ja sej sem res malo nestrpna in vem, da je potreben čas, da se vse vrne v normalno stanje. Hihi sem že sama sebe kregala, da naj bom malo bolj potrpežljiva. 3 tedne je res malo časa za organizem.

Sem pa šla v lekarno kupit kremico Modolex, pa bom probala. Zdej pa eno vprašanje. Sej jo lohk uporabljam, če dojim, a ne? Pa tudi če sem bila šivana? Pa še robčke sem si nabavila za hemeroide, pa prijetno hladijo.

Ja za trtico bom pa na prvem pregledu vprašala, kako in kaj.

Ko kaj novega pogruntam, kaj pomaga, pa sporočim ostalim, ki boste imele podobne probleme.

Pobožajte svoje malčke, lp

clock-img

15.03.2008, 16:06

clock-img

papica2

pencil-img

102

Ciklame tudi jaz sem po drugem porodu imela podobne težave in sem mislila, da so hemoroidi. Čeprav hemoroide sem imela že po prvem porodu in je drugače bolelo. Tudi jaz sem imela drugič hiter porod. Ko sem si hemoroide pozdravila, še vedno nisem mogla normalno sedet (sedenje mi je povzročalo neznosne bolečine) in sem ugotovila, da sem si verjetno pri porodu poškodovala trtico. Močno me je bolela še kakšen mesec po porodu, zdaj tri mesece po porodu pa jo čutim samo še ob kakšnem trdnejšem pristanku na tazadnjo.

clock-img

09.04.2008, 22:06

clock-img

ciklame

pencil-img

69

Živjo!

Se javljam po prvem pregledu pri ginekologu. No očitno res organizem rabi čas, da pride k sebi po porodu. Trtica me boli vedno manj, razen če nerodno sedim, me še malo boli, drugače je pa kar ok user posted image . Ja hemeroidi so pa še prisotni in prav zoprni, ampak se tolažim da tudi to mine. Uporabljam pa robčke za hemeroide, fajn pohladijo, pa z kremo od Justa se mažem, čeprav ne vidim glih učinka.

Hvala vam za pomoč,lp

clock-img

23.04.2008, 20:01

clock-img

zalenka

pencil-img

4541

IZVIRNO SPOROČILO: ciklame

Živjo!

Se javljam po prvem pregledu pri ginekologu. No očitno res organizem rabi čas, da pride k sebi po porodu. Trtica me boli vedno manj, razen če nerodno sedim, me še malo boli, drugače je pa kar ok user posted image . Ja hemeroidi so pa še prisotni in prav zoprni, ampak se tolažim da tudi to mine. Uporabljam pa robčke za hemeroide, fajn pohladijo, pa z kremo od Justa se mažem, čeprav ne vidim glih učinka.

Hvala vam za pomoč,lp



jaz pa sem si hemeroide po porodu pozdravila izključno s kremo od justa. saj mažeš s tea tree, kajne? meni so izginili po 14-ih dneh dnevnega mazanja.

clock-img

30.04.2008, 15:48

clock-img

ciklame

pencil-img

69

Hej!

Ja zalenka si mažem s tisto kremco tea tree. Ampak moram priznat, da nisem ravno pridnauser posted image in bi si mogla večkrat mazat. Ponavadi šele takrat, ko me spet boli po potrebi. Verjetno si ti večkrat na dan mazala?.
bom morala bit bolj pridna, da se počasi tega res znebim.

lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem