cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

trebušnjaki po porodu

clock-img

16.08.2009, 11:45

clock-img

julija140

pencil-img

41

Se opravičujem, če je tema že odprta. Zanima me v kalikšnem času po porodu ste začele delati trebušnjake. Sem 1,5 meseca po porodu in bi rada že počasi začela, pa ne vem, če še ni prehitro.

clock-img

16.08.2009, 13:09

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: julija140

Se opravičujem, če je tema že odprta. Zanima me v kalikšnem času po porodu ste začele delati trebušnjake. Sem 1,5 meseca po porodu in bi rada že počasi začela, pa ne vem, če še ni prehitro.



Trebušnjake lahko delaš že dan po porodu, ampak pravilne. Dan po porodu je nas obiskala fizioterapevtka in nam pokazala nekaj trebušnjakov, dobile smo tudi knjigico. Nikakor pa se ne sme delat trebušnih, kot so nas učili v OŠ, dvig od tal do kolen. Ne smeš začeti z intenzivnimi in velikimi ponovitvami. Začneš tako, da s evležeš na hrbet, pokrčiš noge, pravilno dihaš in skušaš popek zalimat na hrbtneco. S to vajo zapreš razmak trebušnih mišic, ko je ta razmak zaprt, lahko začneš z pravilnimi trebušnjaki in večjo intenzivnostjo.

clock-img

16.08.2009, 14:00

clock-img

manna

pencil-img

2556

Kaj pa trebušnjaki po CR? A kjera ve kdaj jih lahko delam? 

clock-img

16.08.2009, 22:10

clock-img

krtek 1

pencil-img

672

Jaz sem jih začela nekje po dveh mesecih po porodu.Delam jih na žogi.

clock-img

22.08.2009, 11:43

clock-img

katka0407

pencil-img

9

Manna približno po 2 mesecih po CR bi že lahko, če se dobro počutiš... Važno je le, da se jih pravilno lotiš user posted image .
Najprej poskusi leže na hrbtu s pokrčenimi koleni, pod ledvenim delom imej za prste (ne za celo dlan) prostora ob izdihu potegnit popek noter (kot bi ga hotela pritisnih ob hrbtenico). Na začetku imej glavo kar ves čas na tleh, roke ob telesu, najbolj važno pa je, da ledveni del ne pritiskaš proti podlagi, ampak ves čas obdržiš ledveni del za prste dvignjen od podlage! S tem aktiviraš globoko mišico trupa (m. transversus abdominis), ki je kot nekakšen mišični steznik in daje oporo trebušnim organom in ledvenemu delu hrbtenice.
Čez nekaj časa (dnevih redne vadbe) pa ob izdihu in potegu popka noter dodaj še dvig brade proti prsnici. Dvigni se maksimalno do spodnjega roba lopatic, pogledaš naprej med stegni, roke naj bodo kar ob telesu oz. jih iztegneš proti kolenom (ne steguj se do kolen, če se zaradi tega dvigneš višje kot samo do vršičkov lopatic!). Najpomembneje: ne pritiskaj križa ob podlago!! še vedno mora biti ledveni del ves čas vaje enako dvignjen od podlage (obdrži za prste prostora).
Ob redni vadbi se ti bodo mišice okrepile, prav tako kot sama moč mišic pa je zelo pomembna tudi gibljivost hrbtenice in dolžina mišic, zato ti predlagam tudi vaje za gibljivost sklepov in raztezanje mišic.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem