cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

trajanje dojenja

clock-img

19.05.2010, 20:36

clock-img

lunka1

pencil-img

903

Zanima me, koliko časa v povprečju trajajo podoji pri vas? Moja Julia je stara dva meseca in sva šli pri dojenju skozi vse že.. No, ne bom klicala hudiča, mastitisa ravno nisem imela in si ga tudi ne želim...

V glavnem. Moja princeska je na začetku jedla po eno uro in pol, kar mi je prineslo razpokane in krvave bradavice, potem sem jo začela odstavljati po 20 minutah, do katerih pa sedaj niti ne prilezeva več, ker se nahrani v 3, 5, maksimalno 10 minutah. A je to možno? Kaj, je začela močneje vleči, ali mleko hitreje teče (to vem, da teče hitro, čutim izcejalni refleks...)?? Je pa problem, ker še vedno ne zna pravilno nehati, ampak sprva neha, se odstavi sama, vmes se krega, nato pa išče še in se ponovno priklopi. In če to naredi nekajkrat, grozno poliva... včasih imam občutek, da mleka sploh ni pogoltnila, ampak ga je samo posesala. Naj povem, da kaka in lula lepo, ima že 6300g pri 2 mesecih... skratka - raste kot konoplja... user posted image


Pra tako me zanima, pri kateri starosti se podoji zredčijo na dan? Midve še vedno jeva na 2-3 ure, razen ponoči, ko prvo rundo odspi 5-6 uric, naslednjo pa 3-4. Na dan je približno 8x (do 10x). Kdaj naj bi prišli na nekje 4 urice preko dneva?



Hvala in lep pozdrav

clock-img

19.05.2010, 20:49

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

Na 4 urice nikoli nismo prišli user posted image user posted image

clock-img

19.05.2010, 21:03

clock-img

sami0804

pencil-img

6757

No,meni se to na 2 do 3 ure ne zdi ravno pogosto,glede na to,da se dojita po 10 minut.Moj ta prvi se je skoraj vedno čez dan dojil na 2,5 uri,ponoči bolj poredko.
Gospodična pa je imela že od samega začetka 4 do 5 urne pavze vmes,ponoči že pri treh tednih spala po devet ur skupaj,vendar se je posledično bolj počasi redilauser posted image
Aja,pa podoji so trajali malo dlje...okrog 20 minutuser posted image

clock-img

19.05.2010, 21:15

clock-img

melanija

pencil-img

934

Imam 4 otroke in pri vseh štirih so podoji tajali 5 do 10 min nikoli več, dojili pa so se od ure in pol do dveh ur prvih 6 mesecev. Razen ponoči samo to je druga zgodba, vsak otrok drugače.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem