cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

torta oz. krema

clock-img

30.09.2005, 11:41

clock-img

Ivi33

pencil-img

193

Ne morem priti do Receptovuser posted image , nujno pa rabim kak recept za kremo za torto. Saj vem, smetana, pa kakšno sadje ...

Imate kakšno idejo?

LP in ena user posted image  za vas.

clock-img

30.09.2005, 12:10

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Nekaj idej:

Nadev: 2 kisli smetani 2 pesti zmletih orehov 5 žlic sladkorja v prahu.

druga možnost:
1 sladka smetana 5 dag čokolade (polnjene z lešniki ali orehi)   Segrejemo na štedilniku, da se čokolada stopi. Nato ohladimo in imamo do drugega dne v hladilniku. Nato stepemo in namažemo na torto

Zadnjič sem delala karamelno kremo in je izpadla zelo dobro:
25 dag sladkorja stopiš - karameliziraš. Ko je tekoč, dodaš 3 žlice moke in malo mešaš. Zaliješ s 1/2 litra mleka. Ko se ohladi, zmiksaš 100g masla in počasi primešaš še karamelno kremo.

Sadne velikokrat delam tako, da v vodi od kompota skuham gustin, po potrebi sladkam. Dodam stepeno smetano in zmlete koške sadja. To kremo najraje delam iz ananasovega kompota.
LP

lp

clock-img

30.09.2005, 12:10

clock-img

total

pencil-img

4453

Jaz ponavadi naredim višnjevo torto in dam smetano ter vjišnjev jogurt skupaj,zmešam ter namažem,potem  dam gor višnje,super zadevauser posted image

clock-img

30.09.2005, 12:47

clock-img

tulifon

pencil-img

29

Tudi jaz delam ponavadi višnjevo ali malinovo torto.
In sicer najprej skuham kompot iz tega sadja. Sadje odstranim. Cca.1/2 dcl ali še manj tekočine od kompota segrejem in v njej razpustim 6 listov želatine(predhodno namočene) + cca. 1-3 velike žlice sladkorja. To potem zlijem v 1/2 l stepene smetane zmiksam, dadam še sadje ki sem ga prej odstranila iz kompota in namažem na torto. Kremi lahko dodaš še par kapljic ustrezne arome.

clock-img

30.09.2005, 13:39

clock-img

Ivi33

pencil-img

193

user posted image user posted image user posted image  za vas, punce.

Pa bo naš mali imel njama user posted image .

Hvala, Ivi

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem