cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

temenice

clock-img

07.09.2004, 11:32

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

Groza. In strah. :grrr:Moja pupa je v 2 dnevih dobila temenice. Prej pa nikoli nic, zdaj komaj, ko bo imela mesec dni. Pa cesat jih ne gre ven, ker ima toliko laskov.:((
Najhuje pa je, da niso samo temenice - pac pa ima celo lasisce rdeco, kot da je vneto, na sencih pa nekaj takega kot izpuscajcke ali kraste pod temenicami. Pojma nimam kaj naj zdaj z njo. Naj jo mazem z oljem ali cim:zmeden::zmeden: drugim?? Ima katera podobne "tezave"??

clock-img

07.09.2004, 11:52

clock-img

Nogavička

pencil-img

771

Naša Hana je imela temenice čez pol glave, tako da na začetku sploh nismo ugotovili, da so. Misili smo, da ima pač malo hrapavo kožico, ker se tudi ni nič luščilo.
Potem sem jo enkrat pred kopanjem namazala z mandljevim oljem (za preventivo)in ko sem jo potem še namilila in sprala se je koža začela luščiti v velikih kosih. No potem sem videla, da so to temenice.

Zdaj jo približno dvakrat na teden namažem z mandljevim oljem, pokrijem s kapo in pustim dve uri, potem glavico namilim, sperem in zbrišem s frotirasto brisačo. Potem jo še prečešem, najprej v nasprotni smeri rasti las in potem nazaj. Tako jih gre kar veliko stran. So pa neverjetno trdovratne.

To počnem že približno tri tedne, zdaj jih je še čisto malo in upam, da se jih kmalu rešimo.

L.P.

Tea

clock-img

07.09.2004, 12:52

clock-img

Nataša R.

pencil-img

238

Jaz sem mu glavo namazala z oljnim gelom za otroke potem sem mu pustila na glavi 24 ur. In potem sva se skopala in počela. Nama so zginile po tretjem nanosu.

LP Nataša

clock-img

07.09.2004, 13:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.09.2004, 11:57

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

Ja, saj bom drug teden sla k zdravniku, zdaj ze treba it, ker je danes mesec dni stara. :torta:

Temenice nekak uspevam izcesavat, ampak so zelo trdovratne in gredo le tezko dol. Mi grejo full na zivce. Po umivanju glavice oz. kopanju pa jo mazem z Niveiinim otroskim oljem. Po obrazku pa z otrosko Bepanthen kremo oz. mazilom in imam obcutek, da je malo manj rdece, ter vneto.
Bo pa verjetno kar en lep cas trajalo, da zgine, ker ima praktico po celem obrazku te izpuscajcke. Zanimivo, da je to dobila istocasno s temenicami. Drugje pa nikjer nic, ma zelo lepo kozo, tudi na ritki..

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem