writing-img

telovadba v nosečnosti- do kdaj?

clock-img

11.05.2009, 19:42

clock-img

daisyb

pencil-img

419

živjo,

mene pa zanima do katerega tedna user posted image ste še telovadile? jaz sem v 34 tednu in še vedno grem na sobni bicikel in telovadim. Ker se počutim v redu (razen včasih mi trebuh otrdi) ne vem, če lahko telovadba proti koncuuser posted image kaj škoduje otročičku.

lp,

daisyb

clock-img

11.05.2009, 21:10

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

V drugi nosečnosti sem 4x na teden po eno uro gonila eliptik, dokler sem še lahko obula teniske. Ene tri tedne pred porodom so mi pa noge tako zatekle, da ni bilo šans, da obujem kaj drugega kot natikače. Če vadiš po pameti, nima kaj škoditi. 

clock-img

16.07.2009, 19:24

clock-img

rinaa

pencil-img

3


Mene tudi zanima, če katera še telovadi proti koncu...Jaz sem v 37.tednu in hodim na sprehode po klancu navzgor in navzdol, pa me zanima, če mi lahko kej prej sproži porod. Rada bi počakala vsaj do 39 tedna....sam sem se začela bolj redituser posted image , kot ponavadi in verjetno zato ker sem mal s sprehodi zabušavala ta mesec odkar sem doma.

Lp

clock-img

07.09.2009, 16:13

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Jaz sem hodila do konca 38. tedna na aerobiko za nosečnice. Načeloma naj zadnji mesec ne bi več "športal" ampak meni je G glede na zdravstveno stanje rekla, da lahko še. Hec pa je bil, da sem potem pred rokom rodila in sem praktično hodila na aerobiko še 2 dni pred porodom. (nisem zaradi tega rodila prej ;-) )

clock-img

07.02.2010, 13:04

clock-img

jaša2

pencil-img

658

no hvala vam!! nisem vedla, da se "lahk" sobno kolo v nosečnosti tud uporablja!!user posted image jaz sem šele v 10.tednu, pa sprašujem naokrog, kaj sploh še lahk delam od telovadbe...pa vidim, da sploh ni take panike. v mejah normale seveda.
kak dolgo pa ste na kolesu?


_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

clock-img

07.02.2010, 14:00

clock-img

bambika

pencil-img

147

Jaz sem telovadila na orbitreku skoraj do konca, ker pač sem se v redu počutila.
En teden preden sem rodila sem nehala.
Drugače sem pa tud veliko hodila, tud v gore sem veliko hodila, plavala.

Pač je odvisno od počutja, proti koncu  nisem več tako intenzivno telovadila, do nekje 35. tedna pa
sem normalno kot prej. Na orbitreku sem bila ponavadi 1 uro.

clock-img

18.02.2010, 13:41

clock-img

Sonček in poletje

pencil-img

342

Načeloma ni omejitev glede telovadbe v nosečnosti. Ampak to ne pomeni, da lahko zdaj treniramo za triatlon. Lahko počnemo vse za kar se čutimo sposobne, še priporočljivo je.
So nam pa na aerobiki za nosečnice rekli, da nam pri telovadbi pulz ne sme narasti čez 140, tko da imamo trakove in ure, da se kontroliramo. Če pa slučajno ne delajo nam pa vaditeljica reče naj se zanašamo na počutje, če je kaj preveč ali prehitro naj odnehamo ali upočasnimo.

Jaz bi z veseljem šla na orbitrek, pa imamo doma vse v razsulu in ne morem do njega user posted image . Sicer pa komaj čakam, da bo konec te zime, da grem lahko malo več ven.

clock-img

21.03.2010, 12:49

clock-img

aly12

pencil-img

36

Živjo! Jaz imam pa vprašanje glede organizirane telovadbe. Zdaj, ko sem drugič noseča, bi rada skrbela za svoje telo kar se da dobro. Zanima me predvsem pilates za nosečnice. Mi lahko prosim priporočite kakšno dobro telovadnico v Ljubljani? iskala sem po internetu, pa sem zasledila Tanergijo in ŠD Sonce...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem