cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

težave pri dojenju z nastavkom - prosim nasvete

clock-img

15.09.2010, 09:31

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

Pozdravljene!

Sem mamica 5 dni starega Jakoba. Ker nimam dobrih bradavic za dojenje moram uporabljati nastavke. Naval mleka sem dobila včeraj, ampak to še ne pomeni, da mi teče v potokih, čutim pa prsa kako so polna in da je notri mleko.

1. težava, ki jo imam je, da Jakob postane čist živčen, če mleko ne priteče takoj. Sploh se mu ne da "pocuzat" zrak, da bi potem le prišel do mleka. user posted image Kakšen nasvet prosim? Ker potem je čist znerviran in joka in hoče zagrabit nastavke, pa enrkat pocuza, pa ker ni nič spet joka in je začaran krog. Sem poskusila tako,da se mu na nastavek dala kapljico kapljic proti krčem, ki je sladka, da je začel sploh cuzati. Ampak to tako v nedogled tud ne more iti. user posted image Ponoči sem mu začela dodajat umetno mleko, čeprav mi je to prav greh, glede na to, da mleko v prsih imam, on pa ne zna potrpet in vlečt.

2. težava...ali ste dojile tudi z nastavki pri svakem dojenju na obeh dojkah. Ker ravno zaradi zgoraj opisane težave se mi zdi bolje, da je pri enem podoju samo na eni dojki, kot da se morava dvakrat na podoj matrat s pristavljanjem, da sploh povleče

3. težava...ker je v eni dojki manj mleka, ali naj ga večkrat pristavim na to dojko, da bo več mleka in da dohiti količino mleka v drugi dojki?

prosim za kakršnkoli nasvet. Sicer sem drugorodka, ampak v prvo nisem dojila zaradi sinovih zdrv.težav in posledično moje izgube mleka, tokrat bi rada, da je drugače.


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

clock-img

15.09.2010, 09:49

clock-img

nadka30

pencil-img

3057

tinka jaz dojim z nastavki pa tudi prvo sem že z nastavki pa nisma imeli problemov.
Takole ti bom rekla poskusi si stisnat nekaj mleka v nastavek in ga potem ponudi svojemu Jakobu(mimogrede full lepo ime), ponudi mu najprej eno dojko potem pa še drugo pristavljaj čim večkrta jaz imam na tistem modercu, kjer začnem tako pairnato sponko( da vem s katero sem končala) in ko grema dojit začnem vedno z tisto na kateri imam sponko potem pa grem še na drugo in tako v krogu, dokler ne bo naša pupa imela dovolj mleka z ene dojke, potem bo lažje.
Nimaš majn mleka to se ti samo zdi ko se bo navadil lepega dojenja v krogu bo avtomatcko tudi več mleka v tisti dojki.
Tinka sprosti se in boš videla da se bo vse uneslo, pa poskušaj čim več piti vsaj 2 litrauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

go go go go tinka

clock-img

15.09.2010, 16:31

clock-img

Maya80

pencil-img

134

Jaz bi ti pa predlagala, da čimprej poskusiš dojit brez nastavkov. Jaz sem dojila osem mesecev z nastavkom in sem se noro namučla. Največji problem je bil pri meni ko sem imela ful mleka in je on dvakrat potegnu in pol je mleko kr teklo in posledično nastavek ni več vakumiral in pol mali v jok. Vglavnem cela norišnica.probaj si najprej malo zmasirat brdavice, da ti malo ven stopijo potem pa ga pristavi. Čez kak mesec ko se bo pa navado že fajn vlečt ti jih bo pa itak sam ven potegnu.

Jaz mu nebi dajala flaške, ker se ti potem nebo htel več dojit, ker na flaški bol teče.

Jaz sem dojila vsak podoj  z druge joške.

Sem se pa z dojenjom zelo namatrala.

Jaz držim pesti, da vama steče.user posted image  

clock-img

16.09.2010, 12:12

clock-img

Grizo

pencil-img

263

Ojla.

Jaz bi ti enako svetovala - čim prej jih ukini. Vem, da si z njimi skušaša pomagati, vendar je dojenje brez nastavkov, vsaj po mojem, boljše.
Jaz sem svojega prvega ravno tako dojila z nastavki, ker ni znal prav zgrabiti bradavice. Tako so mi svetovali v P, nihče pa me ni opozoril, da se bo zgodilo dvoje:

- tamali se je tako navadil na nastavek, da direktno iz bradavice sploh ni hotel več piti in če sem ga kdaj slučajno pozabila je bila cela štala (smo morali domov ponj). Prav tako sem morala imeti pri sebi cel kup nastavkov, da je vedno pil iz čistega.

- že pri 5. mesecu se je sam odstavil od prsi, ker se mu je zdel silikon bolj naraven kot koža in je preklopil na flašo. Kar pomeni, da sem kljub vsemu svojemu mleku (ki sem ga nato seveda izgubila) morala še par mesecev kupovati formulo.

Od vsega skupaj je bilo dobro le to, da ga ni bilo treba odstavljati od prsi, pri npr. 1 letu. Se je pač sam user posted image




_____________________________

Ta teden knjižna nagradna igra na http://www.facebook.com/knjiznikoktajl . Nagrade: Nesbo & Juul.

clock-img

16.09.2010, 14:20

clock-img

nusi

pencil-img

1833

živjo

js sm tut dojila z nastavki, ker drugače ni šlo, po cca 2 mesecih, pa je enga lepga dneva zagrabu brez.

Skratka, predvsem se sprosti, js sm mu tut najprej mal mlekca not stislna, pa nastavke sm držala s kazalcem in sredincem kadar je vakum popustil in na začetku podoja user posted image .

Glede uravnavanja količine, men desna še vedno proizvaja več mleka, pač se nista nikol uskladli, dojim pa vedno en podoj iz ene in drug podoj iz druge, razen kadar je hotel po 20 minutah spet, sm mu dala pa kr iz iste user posted image

clock-img

16.09.2010, 23:25

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Kaj pa, da pred podojem malo stisneš dojko, da začne tečt?

Js sem sicer na začetku tud dojila z nastavki, ampak se ji ni bilo treba nič mučit, ker je bil nastavek, takoj ko sem ga namestila, poln mleka. Sčasoma sem pa kar brez nastavkov poskusila in ni bilo nobenih problemov (sem imela najprej prepolne in ni mogla zagrabit, potem pa tud ranjene, zato nastavki). Lahko pa tud med dojenjem, ko začne že fajn vlečt, daš nastavek stran (tako je meni svetovala patronažna, da se user posted image postopoma navadi na dojenje brez njih).
Dojila sem pa js na obrok po eno dojko. Še zdej pri slabih 4m je večinoma ena dost.

Upam, da vama zlaufa. user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

17.09.2010, 11:32

clock-img

natasarobi

pencil-img

1391

Jaz tudi dojim z nastavki od začetka, ker imam vdrte bradavice. Sem poskusila brez pa mali ne more zagrabiti celega kolobarja. Težave sem imela s padanjem nastavkov, kadar se ful zvira in posledivčno pol kar nekaj mleka gre v nič, ker zbije nastavek poln mleka. je pa moj tudi ves nervozen, če zbije nastavek ali pa če mleko ne priteče dovolj. Ker mleka, kljub vsem poiskusom nimam dovolj mu dodajam po potrebi (tudi sama imam slabo vest, ker mleko je, sam tudi bolj malo vleče, tako da dojenje traja tudi uro ali uro in pol).

Dojim pa enkrat iz ene drugič iz druge, razen kadar v kratkem času želi še sesat. Si pa občasno tudi črpam(imam tudi na eni manj mleka).

Moram rečt, da je to dojenje kar matranje (saj zame).

clock-img

20.09.2010, 08:28

clock-img

sanosan

pencil-img

409

Bom napisala svojo izkušnjo, saj imam sedaj tretjega otroka, ki je še vedno dojen in vsi trije so bili na začetku dojeni z nastavki.
Dojenje je proces, ki se ga je treba naučit, tako dojenček kot mamica. Včasih to traja dalj časa, včasih manj, vse je odvisno od mamice in dojenčka.
Prvega sem dojila z nastavki zaradi slabega sesalnega refleksa. Tukaj nisem mogla sama naredit nič zato, da bi on sesal bolj, saj je začel sesati šele, če se mu je nastavek dotaknil mehkega neba. Trajalo je 1 mesec, da se je naučil sesati na nastavek, potem sem ga lahko v roku enega tedna ukinila. Ko sem ga dojila na nastavek, je dojenje trajalo tudi do ene ure (en podoj ena dojka). Nikoli pa nisem dodajala dodatka.
Drugo sem dojila z nastavki zaradi ragad, ki so se pojavile že v porodnišnici. Je prav tako trajalo mesec dni, da sma se naučile lepega dojenja in ukinile nastavke. Isto kot pri drugi je bilo pri tretjem.
Nastavke sem potem ukinjala postopno in je šlo brez težav.

Samo dojenje z nastavkom sem pa začela tako, da sem stisnila malo mleka v nastavek, da je dojenček lažje začel sesati. Pri nobenem nisem potrebovala dodatka in ko sem ukinila nastavke se je čas podoja skrajšal na 5 do 10 minut.
Bistvo vsega pa je potrpljenje, saj je dojenje za dojenčka včasih pravi maraton in zato dojenje traja včasih dalj časa. Pomembno je tudi, da si udobno nameščena in da se lahko med dojenjem sprostiš. Nič hudega, če se otroček malo buni, če mu takoj ne priteče mleko, saj je šele novorojenček. Ne takoj obupat in dodajat, raje večkrat pristavit in podojit, da se otroček nauči in tako tudi hitreje osvoji dojenje. Ko je enkrat dojenje osvojeno, ni lepšega. Je hitro, vedno na razpolago, dovolj toplo, nič ni potrebno umivat,...

Jaz sem vedno in še sedaj dojim tako, da je en podoj na eni dojki, če pa želi še v roku 30 min po podoju, pa ga pristavim na isto dojko, iz katere je jedel prej.

Mogoče bi lahko kontaktirala tudi kakšno svetovalko za dojenje, če ti lahko ona še kako pomaga.

Želim ti, da vama čimprej uspe osvojit dojenje.

clock-img

20.09.2010, 17:45

clock-img

cvetličarka

pencil-img

13

Pozdravljene,

tudi jaz dojim z nastavki. stari smo 14 dni in se z nastvaki dojimo od 3.dne, ker sem imela naval mleka in mala ni mogla zagrabit bradavice. ker imam še sedaj velikokrat zelo polne dojke se dojive z nastavki. moti me edino to, da mala dobi veliko zraka v sebe in se ji potem zmeraj kolca, kar je zelo neprijetno. Partonažna pravi, da če bi dojila brez nastavkov, ne bi dobila toliko zraka in potem ne bi kolcala.

clock-img

24.09.2010, 07:41

clock-img

sanosan

pencil-img

409

Če še potrebuješ nastavke za dojenje, jih pač na začetku dojenja malo napolni z mlekom, med dojenjem pa pazi, da se ti ne odlepijo od kože in ne pride zrak vmes. Mogoče lahko vmes še podreš kupčka. Če se je mojim kolcalo, sem jih še malo podojila, da se jim je nehalo. Lahko pa postopoma probaš brez nastavkov dojit, mogoče pa bo znala oz. zmogla zgrabit bradavico. Na začetku jo pristavi z nastavkom, ko pa se malo mleka izteče in dojka ni več tako napeta, pa poskusi brez.

lp

clock-img

25.09.2010, 18:52

clock-img

anajan

pencil-img

150

Jaz sem dojila z nastavkom od prvega dne. Nastavek sem uporabljala kakšnih 10 dni. Potem ni bilo več potrebno.

Nekajkrat se mi je zgodilo, da otrok nihotel sesti. Takrat sem zunanjost nastavka namazala s kapljico mleka. Ko je bil otrok že skoraj sit, sem nastavek odstranila in mu ponudila bradavico. Nekajkrat se je z njo samo malo poigral. Počasi pa nastavek ni bil več potreben.

Tiste, ki uporabljate nastavke, ker imete preveč mleka in otrok ne more sesati:predlagam, da si pred dojenjem iztusnete malo mleka, da postane dojka mehkejša.

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem