cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

težava pri dojenju

clock-img

30.11.2008, 20:36

clock-img

Evica22

pencil-img

185

Vem, da je bilo o tem že veliko napisanega, ampak vseeno bi rada izpostavila še moj problem. Imam 14 dni starega sinčka. Na začetku sma imela težave pri dojenju, zdaj pa kar lepo gre. Svetovali so mi naj ga dojim na 3 ure, ampak Timi spi in ga nerada zbujam. Ali ga je res treba vsake tri ure zbujati ali je bolje dojiti takrat, ko sam hoče? Opazila pa sem tudi rdečino na desni dojki, ki me boli. Ali mi priporočate črpanje? Pred ali po podoju?

clock-img

30.11.2008, 20:38

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: Evica22

Ali ga je res treba vsake tri ure zbujati ali je bolje dojiti takrat, ko sam hoče? Opazila pa sem tudi rdečino na desni dojki, ki me boli. Ali mi priporočate črpanje? Pred ali po podoju?



Takrat, ko sam hoče. Če je rdečina, kar prej spumpaj, pa na to dojko ga pristavljaj pretežno, da potegne ven,kar ima. Če ne vsega, pa še potem spumpaj. Ne smeš dovolit, da pride do rdečine.

clock-img

30.11.2008, 20:40

clock-img

Anonimen

Ali ga je res treba vsake tri ure zbujati


NEEEEEEEEEE.

ali je bolje dojiti takrat, ko sam hoče?


DAAAAAAAAAAAAAA.

Vpijem, ceprav bi morala na tistega, ki ti je te neumnosti prodal.

clock-img

30.11.2008, 20:48

clock-img

mama_milchy

pencil-img

3721

če spi, ga pusti spat in ne ga zbujat, ker pravijo da ga je treba vsake 3 ure hranit ampak ga podoji takrat ko sam hoče oziromako je lačen. Ne dovoli, da ti pride do rdečin; raje ga večkrat na to desno dojko pristavi oziroma si mleko sčrpaj ven, po končanem dojenu seveda.
Jooj, take ki to svetujejo bo jaz prebujala vsako uro, ko spijo pa da vidim, če bi jim blo prijetno. Če je dojenček sit, naj spi kolko mu paše.

clock-img

30.11.2008, 21:06

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Kot že zgoraj pravijo - definitivno brez zbujanja - user posted image  se bo že sam zbudil, ko bo lačen.

Rdečino, ki te boli, pa probaj hladiti, user posted image  čimveč na to stran pristavljati, črpati pa samo po potrebi in samo toliko, da napetost v dojki popusti - če je dojka napeta in user posted image  recimo ravno takrat noče jesti ali ne poje vsaj toliko, da bi napetost popustila - sicer padeš v začaran krog, saj se ti tvori vedno več mleka - več kot ga lahko user posted image  poje in potem si lahko non-stop črpaš to odvečno mleko. Če rdečina in bolečina ne bosta izginili in če slučajno dobiš še vročino, pa TAKOJ k zdravniku, da ti da antibiotik, ker če fašeš mastitis in ne ukrepaš pravočasno, lahko pride tako daleč, da ti dojko prerežejo, da lahko ščistijo ven. Jaz sem 1x fasala mastitis (mislim, da zato, ker sem se zaležala) - v pičlih par urah sem dobila 39 vročine, zato sem šla takoj k dežurnemu zdravniku, ki mi je dal antibiotik in naslednji dan je že bilo v redu. Potem so mi pa vsi pametovali, da si moram non-stop črpat mleko, kar se mi je zdelo čudno, zato sem se obrnila na svetovalko za dojenje. Tule lahko prebereš njen odgovor glede črpanja mleka: http://med.over.net/forum5/read.php?94,4538120,4541218#msg-4541218

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 30.11.2008 21:12:03 >

clock-img

30.11.2008, 23:04

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Dojenje - po potrebi user posted image Če spi naj spi, hvalabogu da spiuser posted image

Rdečina, topel tuš, topli obkladki, malo spumpaj, ampak res malo, toliko da popusti pritisk..Če boš pumpala preveč bo mleka še več. Pa masiraj, masiraj, masiraj, kar pod toplim tušem če imaš kakšen vozliček da se ti mlečni vodi ne zamašijo, ker to vodi k mastitisu.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

30.11.2008, 23:39

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy
Jooj, take ki to svetujejo bo jaz prebujala vsako uro, ko spijo pa da vidim, če bi jim blo prijetno. Če je dojenček sit, naj spi kolko mu paše.



No mene so s tem pumpale sestre v porodnišnici user posted image ... mi najbrž ni potrebno posebej omenjat koliko živcev so mi požrle. Sedaj se dojiva po potrebi in tamala čisto solidno pridobiva na teži.

clock-img

01.12.2008, 08:29

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Dojenje na 3 ure se priporoča, če ima otrok manjšo porodno težo, je imel zlatenico ... Drugače pa po občutku.

clock-img

01.12.2008, 08:33

clock-img

mamabranka

pencil-img

220

Če ga boš zbujala, bo samo tečen in ti bo manj pojedel! Ko bo lačen ti bo povedal!

_____________________________

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

clock-img

01.12.2008, 09:28

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Ali ga je res treba vsake tri ure zbujati ali je bolje dojiti takrat, ko sam hoče?


če lepo napreduje s težo, ga ni treba zbujat. Če pa ne bo napredoval dovolj, pa ga boš morala (meni je tako naročila p. in sem pač jo zbujala, česar se je zeloooo hitro navadila in se še zdaj ni čisto odvadila, čeprav se ne doji večuser posted image ). Če se da, ga ne zbujaj, ti bo lažje. če pa je majhen in švohcen, ali je bil kaj bolan ali pa ne napreduje po teži, pa nimaš kaj, pač ubogaš zdravnike...

clock-img

01.12.2008, 13:18

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Vpijem, ceprav bi morala na tistega, ki ti je te neumnosti prodal.



To prodajajo v porodnišnici Kranj. Moj je sicer požrešen in se je na začetku raje še bolj pogosto priklapljal. Nečakinja pa je bila zelo neješča in sta jo uboga starša morala najprej malo dojit, potem previt, da se je spet zbudila, nato pa še dojit. In tako dan in noč na tri ure! user posted image

clock-img

01.12.2008, 14:01

clock-img

Evica22

pencil-img

185

Hvala za odgovore!
Moj srček na začetku v porodnišnici ni hotel piti (je bil len), ker je imel zlatenico in sem ga zato morala zbujati. Zdaj pa mislim, da ni več bojazni za zlatenico, ker ko pa se sam zbudi pa prav lepo pije (popije tudi po 110 ml naenkrat).
Torej ga bom pustila spati, naj se naspi res!

clock-img

01.12.2008, 15:28

clock-img

lion

pencil-img

71

Nič ne zbujaj otroka. Če imaš prsa rdeče si mal popumpaj ven. Če otrok lepo pridobiva na teži ga ni potrebno zbujat in hranit. Tiste urice ko spi izkoristi , da se posvetiš malo sebi (pa brez zamere).

Doma imam 5-mesečnico in bi si včasih želela, da bi spala par ur v kosu čez dan, da bi se mal sebi posvetila.

sicer pa uživaj z novorojenčkom, vse preveč prehitro mineuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem