cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

stroga dieta

clock-img

29.04.2006, 13:06

clock-img

Anonimen

mene pa zanima, če mogoče katera ve: a je bila kakšna opererana na slepiču in če so ji dal kakšno dijeto? če mi lahko poveste kaj se sme sploh jest po operaciji slepiča! men so rekel da mi bodo povedal kaj smem jest pa mi niso?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.04.2006, 13:17

clock-img

lea86

pencil-img

5

jst sm bla operirana 4 leta nazaj.in takrat so mi rekli da morem jest lahko hrano in samo kuhano zelenjavo.pa nič sadja in takšne hrane ki napihuje. lep deževni pozdrav

clock-img

29.04.2006, 14:07

clock-img

Anonimen

Nekaj sem našla na netu:

Dieta po operaciji žolčnika Priporočamo jo nekaj tednov po operaciji. Gre za prirejeno varovalno dieto, ki jo sicer predpisujemo bolnikom po operaciji slepiča ali večje kile, po posegu na ozkem ali širokem črevesju. Na splošno se ne razlikuje od normalne zdrave prehrane. Bolnik je sam tisti, ki začuti, da mu določena hrana ne ustreza, in se je tiste tedne, dokler po operaciji normalno ne zaživi, izogiba. Dolgotrajne diete brez posebnega razloga ali vitaminsko-mineralnih pripravkov so škodljive. V hrani naj bo manj maščob kot običajno (olje, maslo, margarina). Ogljikove hidrate v oblik žit, sadja in zelenjave dodajamo v poljubni količini in glede na energijski predpis diete – debelim manj, suhim več. Dnevni obrok naj bi vseboval enkrat na dan presno zelenjavo in sveže sadje. Če prve dni slabo prenašamo surovo hrano in sadje ali zelenjavo kuhamo, moramo dodajati vitaminsko-mineralne pripravke, ki jih predpiše zdravnik. Izogibamo se hranil, ki spodbujajo izločanje želodčnega soka, kot so kava, ruski čaj, kakav, gazirane pijače in močne začimbe. Stročnice in zeljarice priporočamo, manj seveda bolnikom, ki jih po taki hrani napihuje. Nekoncentrirane alkoholne pijače (pivo, vino) so v manjših količinah koristne, vendar največ dcl vina ali dva dcl piva na dan. Poudarjamo, da je taka dieta potrebna samo nekaj tednov po operaciji.

clock-img

29.04.2006, 20:52

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Važno je da ne ješ stvari ki napenjajo(fižol, surova jabolka, hruške) raje kompot in pa recimo rdečo peso.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem