cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

strije po drugem porodu

clock-img

20.03.2007, 09:31

clock-img

Anonimen

Lep pozdrav!

Upam da me ne boste zdaj linčala, ampak me nekaj zanima.

Tiste ki ste imele strije po prvem porodu, kaj pa je blo po drugem? Jas bi ful imela še enega otroka, ampak že po prvem sem precej strijasta in me je strah še enkrat zanosit! Kaj bo po tem? Res nočem bit cela iznakažena, ker sem še precej mlada ( 25 ) in želim še hodit v kratki majci ne samo v puliju.

Prosim malo mi povejte vaše izkušnje in kaj se je dogajala z vašip telesom v drugi nosečnosti!

Hvala!

clock-img

20.03.2007, 10:01

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

Zakaj bi te linčali user posted image , mene tudi skrbi za moje telo. Je pa res, da sem dobila samo 2-3 strije pri vsaki nosečnosti, me pa skrbi zaradi kakšne tretje nosečnosti, ker takrat bi bila pa že krepko čez trideset.

Sem se pa med nosečnostjo ogromno mazala, med prvo nosečnostjo sem imela 3 kreme, med drugo pa samo Weledino oljle. Ne bom trdila, da zaradi tega nisem dobila strij, ker je možno, da imam pač samo bolj elastično kožo.
Probati pa ni greh, že zdaj vem, da bom v tretje zagotovo čisto naoljena okrog hodila user posted image .

clock-img

20.03.2007, 10:26

clock-img

baja*

pencil-img

2454

Anonimna, odgovora na tvoje vprašanje žal ne vem, ker sem prvič user posted image .
Me pa zanima, če si se redno mazala in si potem vseeno dobila strije?
lp

clock-img

20.03.2007, 10:41

clock-img

ribica.

pencil-img

2165


Jaz bi rekla, da je več odvisno od same kvelitete oz. elastičnosti kože, kot pa  od mazanja. Jaz sem se pri prvi nosečnosti kr redno mazala, pa se mi ni nič poznalo, razen pri popku kjer sem imela res najbolj napeto, mi je šla ena strija.
Pri drugi nosečnost pa sem imela že kmalu kr velik trebuh, pa se niti nisem mogla mazat, mi fizično ni zneslo. Ta moj trebuh se je do konca nosečnosti še ohoho povečal, bil je res ogromen. Sam trebuh me je bil, in rodila sem več kot 4 kilsko bebo. Pa strije? Samo malo pri popku, spet. Tista stara strija se je malo podaljšala. Pa par malih, ki niso omembe vredne.  Poznam mnogo punc, ki so pri prvi nosečnosti, dobile ful več strij, pa niti niso imele nekega trebuha.

clock-img

20.03.2007, 11:12

clock-img

Putka

pencil-img

3105

Me prav zanima, kaj je zate iznakaženauser posted image . Sicer pa so moje strije po kakem letu lepo zbledele, tako da so manj opazne. Zdaj sem drugič noseča (33t) in zaenkrat novih še nisem opazila. Sem mi koža lepo po starih brazgotinah razteguje. Ta prvič so mi prsi dobesedno popokale, pa se zdaj skoraj ne opazi.

Kreme pa itka bolj malo pomagajo, je vse odvisno od kvalitete kože. Prijateljici pa so baje strije po uporabi Vichyeve kreme zelo hitro izginile?

clock-img

20.03.2007, 11:54

clock-img

zungi

pencil-img

290

Jaz sem do sedaj rodila enega otroka, pa nimam nobenih strij od prve nosečnosti. Nikjer.
Rodila sem pri dobrih 30 letih starosti.
Po mojem mnenju je to predvsem odvisno od tipa kože in pa nege kože ne samo med nosečnostjo ampak
skozi ves čas.
Jaz se po vsakem tuširanju vedno namažen z vlažilno kremo za telo. Mogoče tudi to pomaga.

clock-img

20.03.2007, 12:21

clock-img

jasnika

pencil-img

887

jaz sem po prvi nosečnosti imela že veliko strij, ki so z časom postale zelo svetle, sedaj pa sem tudi drugič že rodila in jih imam še več, pa kaj zato, to mi ne vzame veselja do otroka, sama sebi pa se ne zdim iznekažena, nekje se pač mora poznat neuser posted image

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

clock-img

20.03.2007, 13:41

clock-img

BaByGiRl

pencil-img

430

O teh strijah sem jaz naredila cel študij, ker me je zanimalo zakaj jih sedaj imam, res da samo 3 ampak....prvo nosečnost pa niti ene.
Strije povzroča povečanje hormona kortizonoma, ki ga proizvajajo nadledvične žleze. To povečanje slabi elastična vlakna v koži.
lahko mažeš, delaš kar hočeš, pa če se ta hormon močno poveča, bodo na žalost strije. Ni nobene čudežne kreme-olja, ko bi jih preprečila, ampak samo blaži.
Meni se tudi to ne zdi iznekaženost. Najmanj pa da zato ne bi imela otroka. Je pa tko,..če imaš res močne strije, da je trebuh kot harmonika,...ti da zdravnik napotnico za plastično operacijo in del stroškov ti krije zavarovalnica. To pa vem zato ker je imela ena moja frendica tak blem in so uredili. pa ni bilo pretirano drago.

clock-img

21.03.2007, 20:41

clock-img

andrejaz

pencil-img

1347

v prvi nosečnosti sem se dosti mazala in nisem dobila nobene strije, v drugi nosečnosti pa sem se namazala zelo redkokdaj pa tudi nisem dobila nobene strije. obakrat pa sem se zredila za 25 kg.
tudi jaz sem mnenja da je vse odvisno od same kože in ne od krem

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

clock-img

29.03.2007, 08:54

clock-img

s.

pencil-img

639

No, naj še jaz pristavim svoj piskrček. jaz se mažem z eno  švicarsko kremo oz. gelom za vitkost boka in trebuha, ki ga še ni v prodaji ( je za izgorevanje maščob- celulit) in vam moram povedat, da je moj opazil, da nimam več takih strij. Prej sem mela prave brazde. In res se grem pogledat- pa se mi je kar nasmejalo. user posted image  Učinek enkraten, strije so dosti manj vidne, ne žarijo in po mm so manjše. Nisem in nisem mogla verjet.
Nisem mogla verjet- mažeš celulit, zginjajo strije! user posted image

Zanimivo je, da te koža po tem gelu žge, pojavi se rdečica... Skratka deluje.  user posted image  In vesela sem.
Krema je v posebni prodaji samo v aprilu. če jo katera želi, naj mi javi. je 200 ml in stane 26 eur.
Resnično učinkuje.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

clock-img

29.03.2007, 09:25

clock-img

Anonimen

user posted image Prvič sem dobila strije po ta zadni,po stegnih,trebuha pa hvala bogu
ni razneslo!Januarja sem rodila 2.-nobene nove strije,le tista zapuščina od prvič.
Kar hitro še enega naroči!!

clock-img

07.05.2007, 15:51

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

ti da zdravnik napotnico za plastično operacijo



hmmm, ja imam ene par prijateljic, ki so šle na operacijo, pa je še vedno videti user posted image ...ne prav lepo user posted image  Jaz sem pa danes en dan pred rokom (prva nosečnost) in se mi je pojavila prva strija pri popku user posted image user posted image user posted image  še dobro, da ne vidim kaj je pod popkom.

clock-img

07.05.2007, 16:18

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: BaByGiRl

Strije povzroča povečanje hormona kortizonoma, ki ga proizvajajo nadledvične žleze. To povečanje slabi elastična vlakna v koži.
lahko mažeš, delaš kar hočeš, pa če se ta hormon močno poveča, bodo na žalost strije. Ni nobene čudežne kreme-olja, ko bi jih preprečila, ampak samo blaži.



To je to, kar jaz vedno govorim.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

08.05.2007, 06:40

clock-img

hariba

pencil-img

1387

Ja se strinjam s tisto trditvijo o elastičnosti kože. Jaz sem pred kratkim četrtič rodila in o strijah ne duha ne sluha. No vsaj na enem področju imam srečo. Ja mazala sem se pa vseeno vsak dan v vseh nosečnostih.

clock-img

16.05.2007, 18:17

clock-img

smotka lonib

pencil-img

2043

jest se strinjam s Haribo. jest sem se pri vsaki nosečnosti včasih nasmazala s otroškim oljem, zredila se pa tud nisem preveč. je pa tud odvisno od dednosti. moja mami je imela tud bolj elastično kožo, strije je pa imela samo nekaj.
je bila pa to moja tretja nosečnost in brez strijuser posted image .

lep pozdrav

clock-img

16.05.2007, 19:22

clock-img

Enchantress

pencil-img

49

Najprej lepo pozdravljena!

V nosečnosti sem se zredila 23 kg, pridelala ogromno strij ( za katere  do poroda sploh nisem vedelauser posted image ), ampak se s tem takrat nisem obremenjevala. Se pa zato sedaj malce več user posted image
Mazala sem se le tu in tam, se pa strinjam, da je veliko odvisno od kvalitete kože in seveda tudi skrbi za njo :) Ah, ko bi se le dalo, da bi jih lahko izbrisale :)
Če si želiš otročka, kar pogumno user posted image



< Sporočilo je popravil Enchantress -- 16.5.2007 19:27:03 >


_____________________________

Običajno je, da starši skrbijo in vzgajajo svoje otroke, vendar lahko tudi otroci včasih razsvetlijo starše in jim pomagajo pri preoblikovanju.

clock-img

20.05.2007, 08:35

clock-img

Anol

pencil-img

299

Živ,

Jaz jih sicer nisem pridelala veliko v prvi nosečnosti, nekaj po zadnjici, v drugi pa čisto nič dodatnih, pa sem dosti manj skrbela za svojo kožo. Je pa pametno, da kožo vlažiš, pa seveda da se ne zrediš pretirano, pa po mojem ne boš dobila nobenih novih, sicer pa to verjetno že sama veš.

Anol

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem