cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

strah pred tujimi otroki

clock-img

24.12.2007, 00:54

clock-img

Skabi

pencil-img

1049

Mo sin ej star 5,5 let. Kako leto opažamo, da se zelo boji družbe otrok, kjer nikogar ne pozna.  Recimo, noče na pravljične urice, če ni prepričan, da bo tam vsaj eden otrok, ki ga pozna (potem je vse v redu).  Na morju ni hotel na delavnice, ker so bili tam sami tuji otroci. Aja, povsod je zraven mlajši bratec (3 leta), kar pa mu očitno ni dovolj. Hoče še katerega poznanega ali ap mene ali atija.

Kolikor vem, nima nobene slabe izkušnje s tujimi otroki, pa tudi drugače je samostojen. Z odraslimi takoj naveže stik, problem so samo tuji otroci.  v vrtcu je med priljubljenimi (če sodim po številu vabil na rojstne dneve, pa tudi vzgojiteljica tako pravi)

Zdaj smo ga začeli načrtno vključevat v dejavnosti, kjer ni njegovih prijateljev. Ampak joka, še rpeden kam gremo, da njega ne zanima, da bi ostal doma, da nima časa... Včasih nam uspe, včasih pa se nikakor noče vključit v družbo.

kak pameten nasvet, prosim user posted image

clock-img

24.12.2007, 01:20

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

ne silit bo že. mogoče pa ga preveč, prekmalu vključujete v samostojne dejavnosti. saj ne vem. ali je pa v znanem okolju velik car in vse zna najbolje, v tujem okolju ga pa kdo prekaša in se ne znajde kot drugi.

jaz nikakor ne bi otroka vključevala v dejavnosti, kamor noče, pa čeprav je razlog družba. še jaz grem raje kam, če vem kdo me čaka, kaj šele otrok. saj je še mali. če preveč pričakuješ od otroka, se bo ustrašil.

iz malega zraste veliko

clock-img

24.12.2007, 07:06

clock-img

Anonimen

Bi rekla zelo podobno kot piščanc. Ne ga silit.

clock-img

24.12.2007, 08:33

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Se mi zdi da je bolj zapečkarski tipček? Se motim? Take male zapečkarje stežka kam spraviš. Po eni strani se mi zdi OK, da ga ne siliš, po drugi strani pa se mi zdi fantek že kar velik in je včasih tudi potrebno vztrajat. Nežno vztrajat, da ni še večje ipike.user posted image Mislim, da je to modna muha.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem