cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

stiskanje mleka in koliko ml

clock-img

18.01.2011, 22:46

clock-img

klara2007

pencil-img

219

zanima me če si katera stiska mleko. in po koliko si stisnete.jst namreč si stiskam samo pred spanjem in me malo skrbi, da nimam dovolj mleka, ker si stisnem samo od 90-120ml po treh urah od dojenja.naj povem da bomo stari 3m.

clock-img

19.01.2011, 08:52

clock-img

Lantea

pencil-img

362

Kot je bilo že velikokrat napisano....črpanje ni merilo, koliko mleka imaš. Jaz recimo si čez dan (oziroma kadarkoli, če niso res fullll polne prsi) ne morem izčrpat nič....par kapljic. Pa sem hčerko kljub temu polno dojila. Večje merilo, ali je mleka dovolj, je to, kako napreduje tvoj otrok, je po hranjenju zadovoljen ipd. Tako da (če si ne črpaš zaradi drugih zadev) črpalko stranuser posted image , da se ne boš obremenjevala (ne mislim nič slabega).

clock-img

19.01.2011, 08:55

clock-img

tix

pencil-img

908

mmm, mislim, da je bilo že ene 1000x napisano, da črpanje mleka ni merilo!! Če se dosti redi, ima polulane in pokakane plenične in je nasplošno zadovoljen ni nobene panike. Je pa pač treba tud ponoči "kdaj"vstati pa dojit.

Jaz si komaj toliko sčrpam v primeru polne dojke, pa sina pol leta dojim brez dodajanja in ima 9,5kg. Tako, da srečno user posted image

clock-img

19.01.2011, 08:59

clock-img

tix

pencil-img

908

hehe, sva z Lanteo istočasno odgovorili user posted image  

clock-img

27.01.2011, 22:03

clock-img

Anonimen

Sploh ni važno kdaj si ga črpam, ga je lahko enkrat komaj 90, drugič pa 220, tudi pri 3m staremu. Vse je odvisno od miljavžent faktorjev: postavitve črpalke, hidracije, sproščenosti, položaja, pritisk, glavobol,.... Sploh se ne oziram na to. So me opozorile, tako kot tbe, da raje gledam pleničko. Pa merilo mi je tudi, da spi, ker je navajen spat 10 ur v kosu. Če se kmalu po tem, ko ga dam spat spet zbudi in čmoka pest, meni da je lačen. Ta je pri nas. Pa saj mali vse pokažejo in povejo. Brezveze se toliko frustriramo.

clock-img

27.01.2011, 22:07

clock-img

Precious

pencil-img

524

user posted image Zbujanje in cmokanje pesti ni kazatelj da je otrok lačen

clock-img

27.01.2011, 22:15

clock-img

Anonimen

V našem primeru je, pa združeno še z jokom, sem pozabila dodat. Ker, ko sem ga zgolj mirila, ni pomagalo, je iskal dojko in se jezil. Dobil še mleka, ga je stankal in mrknil v šusu. user posted image Zavisi od posameznega otroka. Saj ga opazuješ in imaš približno občutek, če se je najedel ali ne. Je pa res, da ga ne budim, tudi če mislim, da bi lahko še jedel. Bo že sporočil user posted image

Redko se mi zbudi, enkrat ko mrkne. Pa se je danes spet. Tokrat ni tlačil rokic v usta, ni iskal dojke ampak je zadostovalo, da sem ga pozibala, prižgala uspavanko in se je umiril.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem