cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

sterilizacija mačke

clock-img

20.03.2009, 21:38

clock-img

birdy

pencil-img

5352

No, mene pa zanima sledeče...
Koliko mora bit mačka stara da se jo lahko da sterilizirat? Nekje sem slišala da naj bi imela eno gonitev za sabo? Jst sicer upam da to ni res, ker mačko sva vzela iz ceste (oziroma iz fabrke, kjer mož dela, kjer bi bila zapuščena) in nekak nočeva met še ene pet mačk domauser posted image
Pravzaprav me zanima tud kdaj se mačka prvič goni? Najina je stara cerka štiri mesece...
In pa koliko sploh to stane?
Hvala za pomoč, jst sem mela sam psa prej tko da o mačkah res nimam pojma.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

clock-img

20.03.2009, 22:00

clock-img

RinkyDinkyDoo

pencil-img

91

Če je mačka še mlada, se sterilizira pri določeni teži. Če je že starejša (oceni veterinar po pregledu) pa lahko kadarkoli, no, v vašem primeru priporočam čim prej! Našo smo dal en mesec nazaj, pa se še ni gonila. Mačka pa se itak goni skus, dokler ni breja, le vmes je ene 14 dni pavze.

LP

< Sporočilo je popravil RinkyDinkyDoo -- 20.3.2009 22:01:00 >

clock-img

20.03.2009, 22:18

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.03.2009, 10:23

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Navadno jo sterilizirajo pred 6. mesecem.
Mislim, da je sedaj v LJ akcija, da sterilizirajo po polovični ceni, za 50 EUR dobiš sterilizicijo in čip in potni list. Na Moj pes sem brala pred časom.
Pa vsa pohvala ker si jo vzela!!!

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

21.03.2009, 14:17

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

Ja, more bit stara vsaj 6 m, in ne, sploh se ne čaka da bi mela 1 leglo mladičev.Pri nas v Lescah stane 75 €.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

21.03.2009, 19:42

clock-img

robinzon

pencil-img

500

Tole sem skopirala s strani klinike Loka in bo kar držalo, je pa verjetno odvisno  od kondicije mačke:
Najbolj primeren čas je pri starosti približno 6 mesecev, lahko tudi prej, na vsak način pa priporočamo pred prvo gonitvijo. Omejitve starosti, pri kateri lahko žival operiramo, načeloma ni. Nekateri lastniki samic se odločijo, da bodo imeli leglo ali dve in se potem odločijo za sterilizacijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem