IZVIRNO SPOROČILO: donna22
Petka09, hvala ti za ta odgovor
Bom probala, da si ne bom preveč gnala k srcu ...
Ja, včasih bi res rekla, da je mamin sinček ... Ker če sem rekla kako pripombo čez njo, sma se včasih celo skregala. Ne vem, če ima kaj veze to, da je njegova mama bila samohranilka, oče pa ni hotel plačevat preživnine
Samo bi ga res rada malo rešila tega, ker se bojim, da se ne bi nikoli postavil na mojo stran, če se še v takem primeru ni
Glej, to kar sem odebelila, je kar velik znak, da se bo on vedno postavljal na mamino stran. In veeeeelik razlog za to je ravno to, ker sta živela sama.
Poznam dva primera, kjer je mama živela sama s sinom in takrat se zelo navežeta drug na drugega.
V prvem primeru je mama ločena in se je sin zdaj poročil in ima otroka - živijo v isti hiši, vsak v svojem štuku. Mama je nemogoča, še vedno ji mora sin prati cote, ker pač ona to kao zasluži, snaho skos nekaj popravlja, skos nekaj teži... ful ful ful navezana na sina.... Snaha trpi, on se nikoli ne postavi na stran svoje žene. Vpričo mene sta se že pričkala okrog tega in on vedno najde opravičilo za svojo mamo.
V drugem primeru pa je tak, da je on živel z mamo in čeprav dela v ljubljani, mama pa živi v mariboru, se on mora vsaj dvakrat na teden pri njej oglasiti v mb in tam prespati, da ni reva kao sama.
V obeh primerih pa je skupno to, da punce od teh fantov nimajo preveč samozavesti da bi že od začetka pokazale, da so zdaj one na prvem mestu in njihova družinica... Mama je seveda tudi pomembna in nikoli ne bo postavljena na stranski tir (ker konc koncev je seveda MAMA), vendar ima mlada družinica prednost!
Pridobi si samozavest, pa mu povej, tudi oštro če treba! Ne pusti si srat po glavi, ker bo čez leta samo še težje... Sploh ko bo dete raslo in bodo raznorazne situacije: čuvanje otroka, počitnice pri babici, različno kresanje mnenj o vzgoji itd itdi itd.... Kar močna bodi in povzdigni glas če treba. Nobena mehkužnost tu ne pride v poštev. Če boš samozavestna in močna te bo tudi tvoj dragi bolj spoštoval in bo znal razsodit da mora stopit na tvojo stran in tudi rečt kdaj svoji mami, da ni imela prav. Pa pravična bodi in ne šimfaj njegove mame, če ni treba. Povej pa vedno, kaj se ti ni zdelo prav, da bo vedel in da bo začel razmišljat s svojo glavo. Vendar začeti moraš takoj, ne čakat!