cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

sirup iz rdecega ribeza

clock-img

14.07.2013, 22:18

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

pri nasi druzini ni nihce ljubitelj ribeza in kot nalasc je bil en grm tako poln, da sem mogla pobrat sadeze dol. Po moji oceni jih je vsaj 4 kg ce ne vec. Ker ga ne jemo sem se odlocila, da naredim sirup. Ampak kako? Ima kdo recept? Imam pa tokrat rdeci ribez. Za sirup iz crnega, pa iz malin in takih in onakih sadezev bom sprasevala naknadno, ko dozorijo user posted image

clock-img

15.07.2013, 07:07

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Mi imamo tudi letos ribeza za izvoz user posted image  jaz sem ga obrala in dala kar zmrznit, ker ga rada dam v peciva, mafine, itd. sokov pa ne delam, ker so vsi ti sokovi za nas strup, ker gre veliko sladkorja notri.

sem pa malo brskala in ugotovila, da se sok iz rdečega ribeza dela enako kot iz črnega. nobene razlike naj ne bi bilo. u bistvu to velja za vsa jagodičevja.

pa pridi povedat, kako ti je uspelo user posted image

clock-img

15.07.2013, 08:38

clock-img

mamica deklicam

pencil-img

2385

moja tašča je dala ribez v sokovnik in v tisti sok, ki se je natekel vmešala sladkor. Razmerje 1 liter soka in 1kg sladkorja. Tako je naredila sirup za razredčit.

Če hočeš narediti samo sok za pit, daš manj sladkorja. Ravno toliko, da ti ni prekisel. Vlivaj vroč sok v vroče steklenice in takoj zapri

clock-img

15.07.2013, 10:04

clock-img

patrino

pencil-img

2142

Pri nas delamo sok , še več pa marmelado. Marmelada je zakon in jo imamo vsi radi. Lahko jo narediš samostojno ali v kombinaciji s kakšnim drugim malo manj kislim sadjem ( hruške, jabolka, kutina, fige...).Jo je pa potrebno pred dajanjem v kozarce precediti, če te motijo drobne pečke, ki so v ribezu.Takšna je odlična za pecivo, za na palačinke- na kruhu je še najmanj pojemo, pa čeprav je v kombinaciji s smetano na svežem kruhu mega.
Sok tudi pri nas delamo v sokovniku in ga tudi lahko zmešaš z drugim bolj sladkim sadjem.
Ribeza sama navadno ne zmrzujem več ( včasih sem ga večkrat), ker se mi zdi da pride ven takšen pokuhan in nekako nima preveč dobrega okus.

< Sporočilo je popravil patrino -- 15.7.2013 10:11:21 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

clock-img

15.07.2013, 10:20

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.07.2013, 11:47

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Hvala za tok informacij, sem upala na eno in jih dobila toliko. Super.
Sem aktivirala se mamo in bom skombinirala skupaj nekaj. Potem ko bom delala se z drugih jagod bom pa vse se enkrat prekuhala in skupaj zmesala. No, to je plan.

Marmelada pa ne bi sla pri nas. Delam jagodno, slivovo in marelicno. Enkrat sem naredila malinov zele, je bilo dela s tistim precejanjem, ratal je res super, sam vseeno ni sel prevec v promet, ker ga pac ne maramo.

Bom porocala kaj je nastalo.

clock-img

15.07.2013, 16:34

clock-img

hubi

pencil-img

1346

Jaz dam pol ribeza, pol malin. pa naredim sok v sokovniku. Dodam sladkor in zavrem. Pa imamo sok.

clock-img

16.07.2013, 20:34

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.07.2013, 21:48

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Sem naredila. Uff kroglice dol iz grozdkov spravit je bilo delo to. To sem naredila vceraj in sem dala kuhat lih tok, da so se kroglice razpocile, ene dve zlici sladkorja notri, pokrila in pustila pohladit cez noc. Danes sem precedila, zavrela in dodala sladkor, tko na 1l tam okol kg, ker ribez je precej kisel. Se mal povrela in natocila v vroce steklenice, sedaj se hladi in je vse skupaj pokrito. Naredila sem 6 steklenic od 0,75 l sem ga poskusala in je na moje zacudenje zelo fin. Tudi najmansji porabnik je reku, da je dober, torej mi je ratal in ga niti ne bom mesala z drugimi sirupi. Sem pa dobila prav veselje in bom sedaj vse te jagodicevje za sirup porabila, imamo na vrtu ravno kar si srce pozeli. Kot kaze bomo kmalu imeli samooskrbo kar se tice prehrane user posted image

clock-img

17.07.2013, 16:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

17.07.2013, 23:49

clock-img

takotako

pencil-img

608

Joj jaz ga tudi ne maram. Ampak ribez nam obrodi vsako leto na polno. Tako da ga porabim za moj liker. Reforšk, sladkor in ribez to malo zakuham da zavre. dam ohladit in zlijem notri še ruma malo.

S tem da je že velik dela da ga obereš, tako da jaz ko ga oberem in umijem ga dam v skrinjo in čez celo leto delam ta liker-ko zmanka ga zakuham.

clock-img

20.07.2013, 10:13

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Ankica je imela prav user posted image sirup je bil cist tekoc in se mi je zgostil v marmelado, ki je ne maramo. Hvala bogu sem vsaj dala v take siroke steklenice, da je vrat tudi sirok in bom vsaj ven dobila. Eno bom porabla za linske oci pozimi, ker ta gel marmelada jih najboljse zlima skupaj, 5 steklenic pa no idea. Skoda. Rajsi bi res zamrznila in mesala z drugimi jagodami.

No kakorkoli, veselja mi ni pobralo, vceraj sva s sinetom sla ba plantazo jagod, sine se je navecerjal, jaz sem pa 4 kg jagod nabrala, danes delam jagodno omakico, za na skadoled in podobno. Tu spet ne vem, v receptu je tisti cukr, gelier in ga ne maram, ce upam z navadnim ustvarjat po neuspehu zadnjic pa ne vem.

clock-img

20.07.2013, 10:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem