cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

shranjevanje korenja

clock-img

31.07.2007, 14:02

clock-img

ms15

pencil-img

109

Ima katera kakšno idejo? Če ga zamrznem v skrinji - za čez zimo je popolnoma brez okusa.

clock-img

31.07.2007, 15:11

clock-img

Anonimen

Pr nas smo ga včasih zakopali v kanglo peska. Iz skrinje pa res ni dober.

clock-img

31.07.2007, 21:48

clock-img

ms15

pencil-img

109

Ja, sem poskusila z mivko, ma se ni obneslo.
Vseeno hvala.

clock-img

26.08.2007, 21:14

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Jaz sem ga ravno danes skuhala in dala v skrinjo user posted image

clock-img

26.08.2007, 22:07

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz ga stenstam s čebulo in začinim, v bistvu ga že pripravim za v mako ali kar tako samega za jest, pa je okusen. Niti primerjave ni s kar tako zmerznjenim celim korenjem ali z blanširanim - ta dva sta mi brez okusa.

Je pa moja kolegica dala korenje lani v kozarce in je zelo pohvalila, da je super. moram vprašat za recept.

clock-img

20.09.2007, 21:54

clock-img

ms15

pencil-img

109

To s kozarci bi me pa zanimalo,...

clock-img

23.09.2007, 22:12

clock-img

Sandrin

pencil-img

412

Mi korenje z vrta poberemo in ga presoltiramo. tiste lepe, nepoškodovane korenčke zakopljemo v zabojček v zemljo. Zemlja mora biti suha!! Korenček nam ni še nikoli zgnil, res pa imamo klet pod zemljo, temno in zelo mrzlo.

clock-img

25.09.2007, 14:10

clock-img

MAJDA22

pencil-img

141

Pri nas korenje shranjujemo v Tupperware posodah.
Počaka svež tudi 5 mesecev. Kar je pa najboljše je to, da ga imam sredi zime takšnega kot jeseni, ko ga poberem z vrta.

clock-img

27.09.2007, 15:42

clock-img

Anonimen

Jaz pa surov korenček narežem na kolobarčke, le-te zložim na plej (se ne spomnim kako se temu reče po slovensko user posted image ), plje dam v veliko vrečko, da ni direkt v škrinji, in ko se korenje zamrzne, vsipam kolobarčke v vrečko. In tako imam celo zimo kolobarčke, kot če bi v štacuni kupila. Taki kolobarčki ne postanejo pacasti, kot če zamrneš celo korenje. IN ko jih rabim za v juho, jih par minut, preden je juha kuhana samo vržem noter.

Če pa kuham riž, pa kar vse skupaj vržem kuhat. riž, korenček in grah

clock-img

03.10.2007, 22:17

clock-img

ms15

pencil-img

109

Hvala vsem, danes sem ga pobrala in bom probala vsakega malo,.... bom vidla, kaj se bo najbolj obneslo.
lp

clock-img

03.10.2007, 22:19

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Jaz pa surov korenček narežem na kolobarčke, le-te zložim na plej (se ne spomnim kako se temu reče po slovensko user posted image ), plje dam v veliko vrečko, da ni direkt v škrinji, in ko se korenje zamrzne, vsipam kolobarčke v vrečko. In tako imam celo zimo kolobarčke, kot če bi v štacuni kupila. Taki kolobarčki ne postanejo pacasti, kot če zamrneš celo korenje. IN ko jih rabim za v juho, jih par minut, preden je juha kuhana samo vržem noter.

Če pa kuham riž, pa kar vse skupaj vržem kuhat. riž, korenček in grah

Ful dobra idejauser posted image user posted image user posted image Nekje do konca tega tedna moram spravit korenje...user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem